Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kuninkaiden herkku

Julkaistu 07.12.2020 20:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännessä jaksossa leivottiin piirakoita.

Taikina

  • 250 g voi
  • 5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • n.1,5 dl vettä
  • Kaulintaan
  • 2 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 400 g keräkaali (suikaloitu)
  • 25 g voita
  • 1 kpl keltasipuli
  • 3 kpl valkosipulinkynsi
  • 1,5 tl suola
  • 1 kpl lihaliemikuutio
  • ripaus sokeria
  • 0,5 dl smetanaa
  • 125 g anjovisfileitä
  • 2 rkl siirappia
  • 1 rkl sweet chilikastiketta
  • Voiteluun ja kiinnitykseen
  • 1 kpl kananmuna (voiteluun)

Lisäkesalaatti

  • 100 g jääsalaatti
  • 100 g kirsikkatomaattia
  • 100 g rucolaa
  • 100 g tuore pinaatinlehti
  • 0,5 dl oliiviöljy
  • 0,5 tl suola
  • 0,5 tl herbamare mausteseos
  • 25 g auringonkukan siemeniä
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

TAIKINA:  Kuutioi voi ja nypi kulhossa jauhojen kanssa murumaiseksi. Lisää vesi sekoittaen nopeasti. Kauli taikina levyksi 5mm vahvuiseksi. Käännä kirjaksi ja toista kolmekertaa. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita kylmään 30min.

TÄYTE: Suikaloi kaali veitsellä. Hienonna sipulit. Kuullota kaali pannulla voissa ja lisää sipuli. Lisää mausteet ja viimeiseksi smetana. 

KASAAMINEN JA LISÄKESALAATTI: Kauli taikinasta levy ja nosta se suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Laita täyte pohjalle. Laita anjovisfileet päällimmäiseksi. Voitele reunat kananmunalla. Nosta toinen levy päälle. Leikkaa taikinasta ristikko päälle 1.5 cm vahvuiset 16 kpl nauhaa. Jaottele ristikko piirakkavuoan mukaan (vuoka 36cm/11cm suorakaide). Voitele kananmunalla. Ripottele auringonkukan siemeniä päälle Paista 225 asteessa noin 20 min. 

Herkuttele raikkaan salaatin kanssa. Suikaloi jääsalaatti, lisää rucola, pinaatinlehti ja kirsikkatomaatti. Lisää öljyseos ja auringonkukan siemenet.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lena’s cheezy potato pie, Lenan reseptiKoko Suomi leipoo: Sydämelliset ruis-porkkanabageli, Nellan reseptiKoko Suomi leipoo: Inkan Italiaa kielelläKoko Suomi leipoo: Loppu kesän tuulahdusKoko Suomi leipoo: Saariston lohileivosKoko Suomi leipoo: Räjähtävien reisien yhden tähden punk-pizza
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti