Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännessä jaksossa leivottiin piirakoita.
Taikina
- 250 g voi
- 5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- n.1,5 dl vettä
- Kaulintaan
- 2 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 400 g keräkaali (suikaloitu)
- 25 g voita
- 1 kpl keltasipuli
- 3 kpl valkosipulinkynsi
- 1,5 tl suola
- 1 kpl lihaliemikuutio
- ripaus sokeria
- 0,5 dl smetanaa
- 125 g anjovisfileitä
- 2 rkl siirappia
- 1 rkl sweet chilikastiketta
- Voiteluun ja kiinnitykseen
- 1 kpl kananmuna (voiteluun)
Lisäkesalaatti
- 100 g jääsalaatti
- 100 g kirsikkatomaattia
- 100 g rucolaa
- 100 g tuore pinaatinlehti
- 0,5 dl oliiviöljy
- 0,5 tl suola
- 0,5 tl herbamare mausteseos
- 25 g auringonkukan siemeniä
- ripaus sokeria
Valmistusohje
TAIKINA: Kuutioi voi ja nypi kulhossa jauhojen kanssa murumaiseksi. Lisää vesi sekoittaen nopeasti. Kauli taikina levyksi 5mm vahvuiseksi. Käännä kirjaksi ja toista kolmekertaa. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita kylmään 30min.
TÄYTE: Suikaloi kaali veitsellä. Hienonna sipulit. Kuullota kaali pannulla voissa ja lisää sipuli. Lisää mausteet ja viimeiseksi smetana.
KASAAMINEN JA LISÄKESALAATTI: Kauli taikinasta levy ja nosta se suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Laita täyte pohjalle. Laita anjovisfileet päällimmäiseksi. Voitele reunat kananmunalla. Nosta toinen levy päälle. Leikkaa taikinasta ristikko päälle 1.5 cm vahvuiset 16 kpl nauhaa. Jaottele ristikko piirakkavuoan mukaan (vuoka 36cm/11cm suorakaide). Voitele kananmunalla. Ripottele auringonkukan siemeniä päälle Paista 225 asteessa noin 20 min.
Herkuttele raikkaan salaatin kanssa. Suikaloi jääsalaatti, lisää rucola, pinaatinlehti ja kirsikkatomaatti. Lisää öljyseos ja auringonkukan siemenet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.