Koko Suomi leipoo: Kuninkaiden herkku

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_BEAUTYSHOTS_KATJA_KUVA_ANNA_GREUS

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännessä jaksossa leivottiin piirakoita.

Taikina

  • 250 g voi
  • 5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • n.1,5 dl vettä
  • Kaulintaan
  • 2 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 400 g keräkaali (suikaloitu)
  • 25 g voita
  • 1 kpl keltasipuli
  • 3 kpl valkosipulinkynsi
  • 1,5 tl suola
  • 1 kpl lihaliemikuutio
  • ripaus sokeria
  • 0,5 dl smetanaa
  • 125 g anjovisfileitä
  • 2 rkl siirappia
  • 1 rkl sweet chilikastiketta
  • Voiteluun ja kiinnitykseen
  • 1 kpl kananmuna (voiteluun)

Lisäkesalaatti

  • 100 g jääsalaatti
  • 100 g kirsikkatomaattia
  • 100 g rucolaa
  • 100 g tuore pinaatinlehti
  • 0,5 dl oliiviöljy
  • 0,5 tl suola
  • 0,5 tl herbamare mausteseos
  • 25 g auringonkukan siemeniä
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

TAIKINA:  Kuutioi voi ja nypi kulhossa jauhojen kanssa murumaiseksi. Lisää vesi sekoittaen nopeasti. Kauli taikina levyksi 5mm vahvuiseksi. Käännä kirjaksi ja toista kolmekertaa. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita kylmään 30min.

TÄYTE: Suikaloi kaali veitsellä. Hienonna sipulit. Kuullota kaali pannulla voissa ja lisää sipuli. Lisää mausteet ja viimeiseksi smetana. 

KASAAMINEN JA LISÄKESALAATTI: Kauli taikinasta levy ja nosta se suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Laita täyte pohjalle. Laita anjovisfileet päällimmäiseksi. Voitele reunat kananmunalla. Nosta toinen levy päälle. Leikkaa taikinasta ristikko päälle 1.5 cm vahvuiset 16 kpl nauhaa. Jaottele ristikko piirakkavuoan mukaan (vuoka 36cm/11cm suorakaide). Voitele kananmunalla. Ripottele auringonkukan siemeniä päälle Paista 225 asteessa noin 20 min. 

Herkuttele raikkaan salaatin kanssa. Suikaloi jääsalaatti, lisää rucola, pinaatinlehti ja kirsikkatomaatti. Lisää öljyseos ja auringonkukan siemenet.

Parhaat ruokaohjelmat