Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kookos-vadelma-suklaatartaletit

Julkaistu 17.11.2020 15:09

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.

Tartalettipohja 12 kpl

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 100 g sokeria
  • 250 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 50 g tummaa kaakaojauhetta

Vadelmahillo

  • 150 g vadelmia (pakaste), Pakkasmarja
  • 75 g hillosokeria

Kookosvaahto

  • 750 g kookoskermaa (Pirkka parhaat)
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Muropohjien päälle

  • 100 g tummaa suklaata

Koristeeksi

  • 150 g tuoreita vadelmia
  • 50g tummaa suklaata

Valmistusohje

TARTALETTIPOHJA: Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe toisessa kulhossa. Siivilöi ja sekoita jauhoseos voi-sokerivaahtoon muutamassa erässä. Varo sekoittamasta liikaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa. Valmis taikina on hyvin murumaista. Painele taikina ohuesti tartalettivuokien reunoille ja pistele haarukalla pohjaan reikiä. Laita pohjat hetkeksi kylmään ennen paistoa. Paista 175 asteessa noin 12-14 minuuttia. Painele pohjia paiston jälkeen varovasti tasaisemmiksi esimerkiksi lusikan avulla. Hetken jäähdytyksen jälkeen kumoa tartalettipohjat ritilälle jäähtymään.

VADELMAHILLO: Mittaa vadelmat kattilaan ja lämmitä höyryäviksi.  Lisää sekaan sokeri, kiehauta ja keitä liedellä noin 10 minuuttia tai kunnes hillo alkaa hyytyä. Jäähdytä hillo kylmässä vesihauteessa.

KOOKOSVAAHTO: Aseta kookoskerma jääkaappiin jähmettymään yön yli (huom! Tämä täytyy tehdä etukäteen). Säilytä purkkia ylösalaisin, jotta mahdollinen neste valuu purkin yläosaan. Avaa purkki ja kaada mahdollinen neste pois. Kaada kerman kiinteä osa vatkauskulhoon. Mausta kookoskerma sokereilla ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Laita pursotinpussiin, jossa on iso kukkatylla (Wilton 1B kaltainen). Nosta jääkaappiin odottamaan koristelua.

LEIVOSTEN KOKOAMINEN: Sulata suklaa mikrossa ja sivele sitä valmiiden tartalettipohjien sisäpinnalle ohuelti. Nosta hetkeksi kylmään kovettumaan. Laita pohjalle ohut kerros vadelmahilloa. Pursota vaahdotettua kookoskermaa hillon päälle ruusumaiseen muotoon. Käytä kuvion aikaansaamiseksi isoa tähtityllaa. Valmista suklaasta koristeet temperoimalla suklaa ja pursottamalla siitä 1mm pyöreällä tyllalla sydämiä. Asettele leivoksen keskelle tuoreita vadelmia ja suklaasydämiä.  

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pallo kuin pallo, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Mökkitiellä juustokakkuset, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Annen "Heart of the ocean" – pieni makeaKoko Suomi leipoo: Ullan mustikkahöpörön pöperöleivosKoko Suomi leipoo: Super suklaista – kahden suklaan juustokakkusetKoko Suomi leipoo: Kerro kerro kuvastin -kakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti