Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kirsikkametsä

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 19.11.2018 20:59

MTV LIFESTYLE

Pohja

  • 2 ¼ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • ¾ dl kaakao
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl maitoa
  • ½ dl öljyä
  • 1 dl kuumaa vettä+1tl pikakahvijauhetta

Kirsikkahillo

  • 250 g kirsikoita
  • Pieni tilkka vettä
  • 120 g hillosokeria
  • 1 rkl kirsikkalikööriä
  • 20 g tummaa suklaa

Kermakreemi

  • 2 ½ dl kermaa
  • 1 rkl vaniljakreemi jauhetta
  • 1rkl tomusokeria

Suklaakuuset

  • 50 g tummaa suklaata

Lisäksi

  • 250 g tuoreita kirsikoita (säästä 12 kpl kokonaista kirsikkaa koristeeksi)
  • 1 dl kirsikka likööriä (tai kirsikka mehua)

Valmistusohje

Pohja: Uunin lämpötila 175 astetta. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Sekoita kaikki nesteet keskenään. Yhdistä molemmat seokset. Levitä taikina leivinpaperi vuoratulle pellille ja paista uunissa n. 15-20 min. Anna jäähtyä. Paina n. 6 cm halkaisija pikkupohjia 20 kpl.

Kirsikkahillo: Poista kivet kirsikoista ,ota talteen ½ dl kiveistä ,murskaa kivet ja tee sideharsosta pieni nyytti. Keitä kirsikat ja 1 rkl vettä kattilassa nyytin keraa noin 5 minuuttia. Riko marjat sauvasekoittimella ja lisää sokeri anna kiehua hiljalleen vielä joku minuutt. Lisää likööri ja raastettu suklaa ja anna jäähtyä.

Kermakreemi: Vatkaa kerma,tomusokeri ja vaniljakreemi jauhe keskenään.

Suklaakuuset: Sulata 25 grammaa suklaata vesihauteessa. Kun lämpömittari näyttää 48–50 astetta, ota kulho pois vesihauteesta. Lisää loput 25 grammaa suklaa ja seuraa lämpömittaria, että suklaa jäähtyy 27–28 asteeseen. Aseta suklaa uudestaan vesihauteeseen ja nosta suklaan lämpötila 31–32 asteeseen. Pursota suklaa kuusimuotoiseksi leivinpaperille ja aseta kylmään kovettumaan.

Puolukkajauhe: Kuivata puolukat(murskaa marjat)pelillä uunissa 48 asteessa noin 10 h, jonka jälkeen vielä huonelämmössa 4–5 päivään, kunnes ovat ihan kuivat. Laita tehosekittimeen kun marjat ovat täysin kuivat ja aja jauhoiksi.

Kokoa leivos: Poista kivet kirsikoista ja pilko. Kostuta n. 1 tl likööriä tai mehua pohjalle. Pursota kermakreemi ympyränä kymmenelle pohjalle lisää hillo sekä tuoreet pilkotetut kirsikat. Toista toinen kerros ja koristele leivos 1:llä kirsikalla ja suklaakuusella. Ripottele puolukkajauhetta vielä päälle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Annen "Heart of the ocean" – pieni makeaKoko Suomi leipoo: Jukan luumutähdetKoko Suomi leipoo: Super suklaista – kahden suklaan juustokakkusetKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikatKoko Suomi leipoo: Kiisseliä kakussa
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitMakeat leivonnaisetLeivontaJälkiruoat

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden toisessa taitotehtävässä leivottiin kansainvälisiä herkkuja. Riitta leipoi tehtävässä saksalaisen kirsikkametsän, eli schwarzwälder Kirschtorten.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti