Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kiaran minttukrokantti-brownies

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 29.11.2021 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Kiara leipoi minttukrokantti-brownieta.

Ainekset

  • 112 g Valio voita
  • 100 g sokeria
  • 100 g fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ - 1 ¾ tl piparminttu aromia
  • alle ½ tl suolaa
  • 1 ¼ dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • 145 g minttukrokanttisuklaata
  • 40 g Marianne Crush -rouhetta (tai 8 kpl Marianne-karkkeja)

Lisäksi

  • rypsiöljyä vuoan voiteluun
  • 150 g valkoisia Candy-Meltseja koristeluun
  • punaista pastaväriä
  • 1 dl punaisia, vihreitä ja valkoisia nonparelle koristeluun
  • 2 tuoretta viikunaa
  • siimaa ja neula

Valmistusohje

OHJE: Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä hetki.

Rouhi suklaa isoiksi paloiksi. (Murskaa Marianne-karkit pussissa kaulinta apuna käyttäen)

Sekoita kulhossa vispilällä sokerit ja kananmuna sekaisin. Lisää hiukan jäähtynyt voi, piparminttu aromi sekä suola. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot sekä kaakaojauhe ja sekoita. Lopuksi kääntele mukaan rouhittu suklaa.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja ruokaöljyllä öljyttyyn vuokaan, joka on halkaisijaltaan 20 cm. Ripottele Marianne-rouhe taikinan päälle.

Paista 175 (tai kiertoilma 155) asteessa noin 35 minuuttia. Kun pinta on kypsynyt ja rapea, testaa brownien kypsyys puutikulla. Tikkuun kuuluu jäädä taikinaa. Anna brownien olla hetki vuoassa, jonka jälkeen nosta se jäähdytysritilälle. Pistä kylmään, jotta brownie jäähtyisi nopeammin.

Painele browniesta kuusi palaa pienellä sydämenmuotoisella keksimuotilla.

Sulata Candy-Meltsit ja koristele sillä browniet esim. spritsaamalla. Viimeistele vielä jouluisilla nonparelleilla tai/ja murskatuilla karkkikepeillä.

Pujota desinfioidun neulan läpi siima. Pujota viikunapalat ja sydämenmuotoiset browniet siimasta kaikki samaan aikaan niin, että sinulla on aina viikuna, brownie, viikuna. Leikkaa siima kohdista, joissa on kaksi viikunaa vierekkäin. Solmi koristeiden langanpäät yhteen ja ripusta kuuseen.
 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Vilja valosta -kuppikakut, JuuliaKoko Suomi leipoo: Marin Seattlen torniKoko Suomi leipoo: Jouluinen tuulihattukranssiKoko Suomi leipoo: Lauran jouluiset toffee namusetKoko Suomi leipoo: Katrin suklaa-appelsiini piparitKoko Suomi leipoo: Marin toffeepähkinä- ja marenkisuklaakonvehdit
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti