Koko Suomi leipoo: Kiaran lämmin lumipallo

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps11_9972
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Kiara leipoi lämpimiä lumipalloja.

Ainekset

  • 50 g valkosuklaata
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl kondensoitua maitoa
  • 2/3 tl kanelia (oman maun mukaan)
  • 1/2 dl mantelirouhetta

Koristeluun

  • 150 g valkosuklaata
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • hopeaa tomuväriä
  • siimaa ja neula

Valmistusohje

OHJE: Sulata 50 g valkosuklaata mikrossa pienissä jaksoissa sekoittaen välillä. Kuivassa kattilassa tai pannussa paista 2 dl kookoshiutaleita hetki, kunnes ovat saaneet hiukan väriä.

Yhdistä paahdetut kookoshiutaleet, kondensoitu maito, sulatettu valkosuklaa, kaneli ja mantelirouhe keskenään kulhossa. Ota massasta lusikalla pikkuruisia nokareita, ja pyörittele ne palloiksi. Laita pallot jääkaappiin.

Sulata 150 g valkosuklaata. Yhdistä hiukan tomuväriä kookoshiutaleiden kanssa. Pyörittele pallot suklaassa ja sitten kookoshiutaleissa. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Pujota siima puhtaan neulan läpi. Pujota lumipallot siiman läpi helminauhan tyyliin jättäen tarpeeksi isot välit lumipallojen väliin. Leikkaa siima osiin ja solmi päät.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja