Koko Suomi leipoo: Kiaran lämmin lumipallo

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps11_9972
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Kiara leipoi lämpimiä lumipalloja.

Ainekset

  • 50 g valkosuklaata
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl kondensoitua maitoa
  • 2/3 tl kanelia (oman maun mukaan)
  • 1/2 dl mantelirouhetta

Koristeluun

  • 150 g valkosuklaata
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • hopeaa tomuväriä
  • siimaa ja neula

Valmistusohje

OHJE: Sulata 50 g valkosuklaata mikrossa pienissä jaksoissa sekoittaen välillä. Kuivassa kattilassa tai pannussa paista 2 dl kookoshiutaleita hetki, kunnes ovat saaneet hiukan väriä.

Yhdistä paahdetut kookoshiutaleet, kondensoitu maito, sulatettu valkosuklaa, kaneli ja mantelirouhe keskenään kulhossa. Ota massasta lusikalla pikkuruisia nokareita, ja pyörittele ne palloiksi. Laita pallot jääkaappiin.

Sulata 150 g valkosuklaata. Yhdistä hiukan tomuväriä kookoshiutaleiden kanssa. Pyörittele pallot suklaassa ja sitten kookoshiutaleissa. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Pujota siima puhtaan neulan läpi. Pujota lumipallot siiman läpi helminauhan tyyliin jättäen tarpeeksi isot välit lumipallojen väliin. Leikkaa siima osiin ja solmi päät.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja