Koko Suomi leipoo: Kiaran lämmin lumipallo
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Kiara leipoi lämpimiä lumipalloja.
Ainekset
- 50 g valkosuklaata
- 2 dl kookoshiutaleita
- 1 dl kondensoitua maitoa
- 2/3 tl kanelia (oman maun mukaan)
- 1/2 dl mantelirouhetta
Koristeluun
- 150 g valkosuklaata
- 2 dl kookoshiutaleita
- hopeaa tomuväriä
- siimaa ja neula
Valmistusohje
OHJE: Sulata 50 g valkosuklaata mikrossa pienissä jaksoissa sekoittaen välillä. Kuivassa kattilassa tai pannussa paista 2 dl kookoshiutaleita hetki, kunnes ovat saaneet hiukan väriä.
Yhdistä paahdetut kookoshiutaleet, kondensoitu maito, sulatettu valkosuklaa, kaneli ja mantelirouhe keskenään kulhossa. Ota massasta lusikalla pikkuruisia nokareita, ja pyörittele ne palloiksi. Laita pallot jääkaappiin.
Sulata 150 g valkosuklaata. Yhdistä hiukan tomuväriä kookoshiutaleiden kanssa. Pyörittele pallot suklaassa ja sitten kookoshiutaleissa. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Pujota siima puhtaan neulan läpi. Pujota lumipallot siiman läpi helminauhan tyyliin jättäen tarpeeksi isot välit lumipallojen väliin. Leikkaa siima osiin ja solmi päät.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu naudan sisäfile, perunagratiini ja punaviinikastike, Pilvin resepti