Koko Suomi leipoo: Kiaran kahvi-kinuskikuppikakut
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Kiara leipoi kahvi-kinuskikuppikakkuja.
Taikina
- 75 g Valio voita
- 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ - ½ tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 1-1 ½ rkl Nescafé pikakahvijauhetta
- ½ rkl kiehuvaa vettä
- ½ dl Valio maitoa
- 1 dl Valio maitorahkaa
- 1 kananmuna
Kahvikinuski
- 2 dl Valio kuohukermaa
- 2 dl (140 g) fariinisokeria
- 3-4 tl Nescafé pikakahvijautetta
- n. 20 g Valio voita
Kahvikinuskikuorrute
- 150 g Valio voita huoneenlämpöisenä
- 50-70 g Valio maustamatonta tuorejuustoa
- 3-4 dl tomusokeria
- 3/4 dl tai maun mukaan kahvikinuskia
Lisäksi
- 1-2 dl (pakaste)puolukoita
- n. 1 dl hasselpähkinärouhetta
- vihreää ja keltaista pastaväriä
- 60 g valkoista sokerimassaa
- ½ dl tomusokeria
Valmistusohje
OHJE: Yhdistä kaikki kahvikinuskin aineet kulhossa paitsi voi ja 0,5 dl kermaa. Keitä paksuksi kinuskiksi. Voit tarkistaa vesilasitestillä kinuskin koostumuksen (tiputa kylmään veteen kinuskia, sen pitäisi pysyä muodossaan ja olla muotoiltavissa). Lisää voi ja loppu kerma. Pistä hetkeksi sivuun odottamaan.
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Sulata taikinan voi ja anna jäähtyä hetki. Yhdistä kaikki kuivat aineet kulhossa vispilällä sekoittaen. Yhdistä keskenään pikakahvijauhe ja kuuma vesitilkka. Yhdistä kaikki märät aineet eli voi, kahvi, maito, rahka sekä muna. Sekoita märät aineet kuivien joukkoon kevyesti. Sekoita lopussa nuolijalla.
Pursota taikinaa minikuppikakkuvuokiin, jotka ovat minimuffinipellillä. Ripottele muutama puolukka ja hasselpähkinärouhetta muffinien päälle.
Paista 180-asteisessa uunissa noin 10 minuutti, mieluummin hiukan alle, ettei muffinsseista tule kuivia
Vatkaa kuorrutteen voita muutama minuutti, kunnes se on selkeästi vaaleampaa. Lisää tuorejuusto sekä kinuski (ja pikakahvijauhe) ja vatkaa sekaisin. Lisää tomusokeria. Värjää puolet kuorrutteesta halutessasi vihreäksi.
Pursota kuppikakut ja koristele sokerimassatähdillä. Ripusta muffinit lahjanarua ja teippiä apuna käyttäen kuuseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti