Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kesän tuulahdus, Siirin resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 18.12.2023 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa iskettiin jätskimuistot pöytään.

Vohvelit

  • 175 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5 kpl kananmunaa
  • 2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl perunajauho

Brownie

  • 115 g voita
  • ¾ dl sokeria
  • n. 1 dl fariinisokeria
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 125 g tumma suklaata
  • Ripaus suolaa

Appelsiinivaahto

  • 1 kpl appelsiini
  • 1 dl sokeria
  • 4 tl vaniljasokeria
  • 200 g tuorejuustoa
  • 4 dl vispikermaa

Appelsiinisiirappi

  • 1 kpl appelsiini
  • 1 dl sokeria

Koristeet

  • 50 g tumma suklaata
  • Appelsiinin kuorta
  • Brownieta

Valmistusohje

BROWNIE: Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä. Pilko suklaa muruksi. Sekoita sokerit ja kananmunat keskenään. Lisää sulanut, jäähtynyt voi. Sekoita ja siivilöi kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää myös rouhittu suklaa ja sekoita hyvin. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20x25) ja paista noin 20-25 minuuttia.

VOHVELIT:  Vohveleita varten tee paperista ja foliosta tukevat kartiot tai käytä valmiita muotteja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Vatkaa sekaan kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Anna taikinan levätä jääkaapissa 5-10 minuuttia. Kuumenna vohvelirauta ja levitä taikinaa raudalle. Kiedo heti kuuma vohveli kartiomuotin ympärille. Vohveli jäähtyy ja säilyttää kartion muodon. Tee sama lopulle taikinalle. 

APPELSIINIVAAHTO: Pese appelsiini, raasta sen kuori ja purista mehu. Vatkaa vispikerma tukevaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon pehmeä tuorejuusto ja vatkaa hyvin. Lisää tuorejuusto-kermavaahdon joukkoon appelsiinin kuori, hieman mehua ja sokerit. Sekoita. Muista maistaa! 

APPELSIINISIIRAPPI: Raasta appelsiinin kuori sekä purista mehu. Laita kattilaan sokeri, appelsiinimehu sekä appelsiinin kuoriraaste. Keitä seosta 15-20 minuuttia kunnes seos sakenee ja muuttuu siirappimaiseksi. 

VIIMEISTELY JA KORISTELU: Temperoi tumma suklaa. Sulata ja kuumenna suklaa ensin 48-50 asteeseen jonka jälkeen jäähdyttele 27-28 asteeseen. Kuumenna vielä 31-32 asteeseen. Laita suklaa pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille kiehkuroita. Laita koristeet pakkaseen kovettumaan. Leikkaa browniesta sopivan kokoisia paloja, jotka mahtuvat tötterön sisälle. Asettele tötterön pohjalle hieman brownieta ja sitten päälle appelsiinivaahtoa. Toista vielä kerran. Laita loppu appelsiinivaahto pursotinpussiin jossa on tylla ja pursota vaahtoa päälle. Koristele suklaakoristeilla, appelsiinisiirapilla sekä appelsiinin kuorilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Överisti vähä kaikkee -överidonitsit, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Appelsiinijäätelöleivokset, Nanetten reseptiKoko Suomi leipoo: Kinuskin ja lakritsin donitsisinfonia, Siirin reseptiKoko Suomi leipoo: Pelataan dominoa! -kakku, LauraKoko Suomi leipoo: Näkötornileivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Mansikkapaistos 2.0
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti