Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kesän mausteinen pavlovakranssi, Harrietin resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 15.01.2024 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kahdeksannessa jaksossa tehtiin pavlova.

Marenkipohjat

  • 300 g (noin 9 kpl) kananmunanvalkuaista
  • 660 g (noin 10 dl) tomusokeria
  • 3 tl sitruunamehua
  • 1 tl inkivääriä, jauhettu

Raparpericurd

  • 500 g raparperia, tuore (miel. punainen laji)
  • 1 rkl vettä
  • 2,5 dl sokeria
  • ½ puntti/ ruukku timjamia, tuore
  • 8 kpl kananmunan keltuaista
  • 100 g voita, huoneenlämpöinen
  • Inkivääri-raparperit ja inkiväärisiirappi
  • 400 g raparperia, tuore (miel. punainen laji)
  • Tuore pieni pala inkivääriä
  • 1 pullo (2,75 dl) inkivääriolutta
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 dl sokeria

Kerma

  • 2,5 dl Oddlygood easy whipping
  • 1 pussi cream fixiä
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristeet

  • 100 g valkosuklaata
  • 250 g mansikoita, tuore

Valmistusohje

MARENKIPOHJAT: Laita uuni lämpiämään 120 asteeseen, kiertolämpö. Valmistele vesihaude liedellä. Sekoita valkuaisia ja sokeria yhteen vesihauteessa metallikulhossa. Vatkaa lempeästi, kunnes seos on 55–60 astetta lämmin ja sokerikiteet ovat sulaneet. Siirrä seos yleiskoneeseen, vatkaa keskiteholla, kunnes marenki on paksu ja kiiltävä. Valmistele kolme peltiä leivinpaperilla: Piirrä yhdelle paperille 30 cm ympyrä, ja sen sisälle noin 11 cm stanssin avullaympyrä. Piirrä toiselle paperille noin 24 cm ympyrä. Suihkuta vuokaspray muutaman metallistanssin päälle, laita stanssit seisomaan sivuilleen kolmannelle pellille (käytä lusikoita painoina). Siirrä pieni osa marenkista toiseen kulhoon, maista inkiväärillä, siirrä sivuun hetkeksi. Laita marenki pursotuspussiin, jossa iso pyöreä tylla: Pursota marenkipalloja ensimmäisen pellin ympyröiden sisälle, muodostaen kranssin. Pursota vielä toinen kierros edellisen päälle, jotta kranssin keskelle jää ura. Syvennä ja levennä ura tarvittaessa lusikalla. Toisella pellillä: pursota marenkipalloja yhdessä kerroksessa muodostaen pienemmän kranssin.Inkiväärimarenki: Laita osa pursotuspussiin, jossa pieni pyöreä tylla. Pursota suoria tikkuja pellille ja stanssien päälle. Laita osa pursotuspussiin, jossa kranssitylla. Pursota minikransseja pellille. Paista uunissa noin 1 h. Tarkista, kolmas pelti valmistuu luultavasti nopeammin.



RAPARPERICURD: Leikkaa raparperi pieniksi paloiksi. Laita raparperi, vesi, sokeri ja timjamioksat kattilaan (säästä muutama oksa koristeluun). Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes palat ovat pehmeät. Nosta timjami pois. Lisää keltuaiset, kuumenna kunnes seos kiehahtaa ja paksuuntuu. Lämpötilan tulee olla max 83–85 astetta. Ota kattila pois lämmöltä, lisää voi nokareina ja soseuta sileäksi. Siirrä seos laakeaan astiaan ja jäähdytä jääkaapissa.

INKIVÄÄRI-RAPARPERIT JA INKIVÄÄRISIIRAPPI: Leikkaa raparperi vinosti kauniisiin paloihin. Raasta inkivääri. Laita raparperit, raaste, olut ja hunaja kattilaan ja keitä 5 minuuttia (tarkista!) kunnes raparperi pehmeä mutta edelleen rapea. Nosta raparperit ritilälle. Anna jäähtyä. Lisää noin 1 dl sokeria kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes siirappimainen seos. Murska mukaan muutama koristemansikka, jotta tulee punaisempi sävy. Kaada siivilän läpi lasiin,
jäähdytä.

KERMA: Vatkaa ainekset kovaksi vaahdoksi. Säilytä jääkaapissa. 

KORISTEET: Paloittele suklaa leivinpaperoidulle pellille. Paahda uunissa 10 minuuttia 175 asteessa. Murska pienemmäksi. Leikkaa mansikat siivuiksi. 

KOKOAMINEN: Laita curd pursotinpussiin, leikkaa siihen pieni reikä. Laita kerma pursotinpussiin, jossa iso pyöreä tylla. Laita isoin marenkikranssi tarjoiluvadille. Pursota uraan raparpericurd, ripottele päälle paahdettu valkosuklaa. Pursota kermaa päälle pieninä palloina. Aseta raparperipalat nätisti ”ristiin”, lusikoi siirappia sinne tänne. Nosta toinen marenki päälle. Koristele kreemillä, curdilla ja siirapilla. Viimeistele mansikkasiivuilla, marenkitikuilla ”ristiin”, pienillä marenkikransseilla ja timjamilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Vintage wedding! Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Pikkutuntien paahteinen raparperipavlova, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Ebban juustokakku, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Mansikka-marenki-sundae, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Halloween-överidonitsit, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Kaukaa, mutta läheltä -maapallokakku, Tiia
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti