Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kesäinen raparpericurdilla höystetty britaleivos

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 15.11.2018 16:01

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden ensimmäisessä jaksossa loihdittiin pieniä herkkuja raparperista. Tässä Sannan luomus.

Pohja

  • 150 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 4 keltuaista
  • 2dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ dl maitoa

Marenki

  • 4 valkuaista
  • 2dl sokeria
  • 4/3 dl kookoshiutaleita

Täyte

  • Raparpericurd
  • 200g raparperia
  • tilkka vettä
  • 3 keltuaista
  • 1 ¼ dl hillosokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 75g voita

Lisäksi

  • 2dl kermaa
  • 2dl kookoskermaa(yön yli jääkaapissa ollutta)
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • koristeluun
  • tuoreita mansikoita, valkosuklaata 50 g ja mintunlehtiä

Valmistusohje

Valmista ensin raparpericud. Pilko raparperit kattilaan ja kiehauta ne pehmeäksi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Kaada seos takaisin kattilaan ja mittaa joukkoon kaikki muut aineet paitsi voi. Kuumenna seosta lieden keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun seos pulpahtaa, sammuta liesi ja anna hautua vielä hetki välillä sekoitellen. Nosta valmis raparpericurd kylmään.

Seuraavaksi valmista pohja. Erottele keltuaiset ja valkuiset omiin kulhoihin.  Vatkaa valkuaiset ja sokeri marengiksi. Vatkaa aluksi vain pelkkiä valkuaisia ja lisää sokeri pikkuhiljaa valkuaisvaahdon joukkoon, vatkaa kunnes seos kauniin kiiltävää. Vatkaa seuraavaksi pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Kun vatkaat tässä järjestyksessä, niin vatkaimia ei tarvitse pestä välissä. Lisää keltuaiset yksitellen voi-sokerivaahdon joukkoon hyvin vatkaten. Siivilöi lopuksi leivinjauho-vehnäjauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Piirrä juomalasia apuna käyttäen leivinpaperiin 12 ympyrää. Laita taikina pursotin pussiin, sekä isolla reiällä varustettu suora tylla.Pursota taikina piirrettyihin ympyröihin ja tasoita pinta lusikalla. Nosta marenkivaahtoa jokaiselle ympyrälle noin ruokalusikallinen ja sivele se huippumaiseksi verhoksi taikinana päälle. Ripottele päälle vielä kookoshiutaleita. Paista kiekkoja 175 asteessan. 30-35 min, kunnes marenki on kauniisti ruskettunut.

Paiston aikana valmista täyte. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Ja mausta se vaniljasokerilla. Valuta kookoskermasta neste ja kaavi paksu kerma vatkatun kerman joukkoon. Viipaloi mansikat.

Jäähdytä pohjat ja täytä. Laita ensin raparpericurdia, sitten kookoskermavaahtoa ja lopuksi koristele leivos viipaloiduilla mansikoilla ja mintunlehdillä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Annin "The fools who dream" – La La Land -henkiset suupalatKoko Suomi leipoo: Mustikkaunelma Koko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastikeKoko Suomi leipoo: Kiisseliä kakussaKoko Suomi leipoo: Prinsessan kaunis serkkutyttö
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti