Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kerro kerro kuvastin -kakku

Julkaistu 23.12.2019 20:05

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman seitsemännessä jaksossa haasteena on tehdä kesähelteillä kakku peilikuorrutuksella.

Vadelmakakku

  • 8 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kylmäkuivattua vadelmaa
  • 50 g voita leivinpaperin voiteluun

Vaniljatuorejuustotäyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 400 g vaniljatuorejuustoa
  • n. 1dl vaniljakreemijauhetta
  • 400 g tuoreita vadelmia

Vaniljamaito

  • 3 dl kevytmaitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Marenkivoikreemi

  • 300 g huoneenlämpöistä voita
  • 160 g valkuaisia
  • 3 dl sokeria
  • (Vettä raapan lämmitykseen tasaisen pinnan aikaansaamiseksi)

Mirrorglaze

  • 15 kpl liivatelehtiä
  • 250 g vettä
  • 450 g sokeria
  • 450 g glukoosisiirappia
  • 500 g valkosuklaata
  • 360 g kondensoitua maitoa
  • punaista ja valkoista elintarvikeväriä

Koristelu

  • 100 g tuoreita vadelmia
  • 1 ruukku sitruunamelissaa

Valmistusohje

VADELMAPOHJA: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa monitoimikoneessa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen ja perunajauhojen joukkoon ja lisää jauhot muna-sokeriseokseen siivilän läpi varovasti sekoittaen. Lisää vadelmat Voitele leivinpaperit voilla. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kahteen syvään uunipeltiin. Paista uunin alatasolla kiertoilmalla noin 8-10 min, kunnes pohjat ovat kypsiä.

Anna pohjien jäähtyä hetki. Kumoa pohjat leivinpaperin päälle ja irrota leivinpaperi. Jäähdytä pohjat. Leikkaa pohjista 15cm halkaisijaltaan olevia levyjä 5 kpl. 

VANILIJATUOREJUUSTOTÄYTE: Vatkaa vispikerma ja vaahtoutuva vaniljakastike vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää vaniljakreemijauhetta sen verran, että saat massasta jämäkkää. 

KOKOAMINEN: Kokoa kakku 15cm irtopohjavuokaan. Kostuta pohjat kakkua kootessasi kevyesti vaniljamaidolla. Levitä pohjien väliin vaniljatuorejuustotäytettä sopiva kerros. Laita jokaiseen väliin myös tuoreita vadelmia. Laita kakku hetkeksi kylmään jähmettymään.

MARENKIVOIKREEMI: Vatkaa valkuaisia ja sokeria vesihauteen yllä kulhossa, kunnes massa on noin 60 asteista. Siirrä massa monitoimikoneeseen ja vatkaa kunnes massa on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi (5-10min). Jatka vatkaamista pienemmällä teholla. Lisää huoneenlämpöinen voi pieninä kuutioina joukkoon yksitellen. Vatkaa kunnes kreemi muuttuu paksuksi. 

Levitä marenkivoikreemi jähmettyneen kakun päälle joko palettiveistä apuna käyttäen tai pursotuspussilla pursottaen ja tasoittaen. Tärkeää on saada kakun pinta sileäksi, jotta glaze asettuu kauniisti pintaa vasten. Vie kakku pakkaseen jähmettymään.

MIRRORGLAZE: Liota liivatteet kylmässä vedessä. Laita vesi, sokeri ja glukoosi kattilaan. Kiehauta. Lisää liivatteet ja kaada pilkotun valkosuklaan päälle. Anna suklaan sulaa ja sekoita. Lisää kondensoitu maito ja aja seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Värjää seos tässä kohtaa valkoisella elintarvikevärillä. Siivilöi seos ilmakuplien poistamiseksi. Jaa seos kahteen kulhoon. Sekoita toiseen punaista elintarvikeväriä, kunnes saavutat halutun sävyn. Jäähdytä kiille noin 35 asteiseksi. Sekoita jäähtymisen aikana jotta kiille ei kuorretu. Kaada kiille jäätyneen marenkivoikreemin päälle niin, että kakku on ”korokkeella”, jolloin ylimääräinen glaze pääsee valumaan pois. Kaada värejä vuorotellen saadaksesi kaksivärisen pinnan. Tasoita kakun alareuna ylimääräisestä kuorrutteesta ja nosta varovasti tarjoiluastialle. Koristele tuoreilla vadelmilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pallo kuin pallo, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Lauran Sydämellinen lakritsi-marenkikakkuKoko Suomi leipoo: Suklainen heijastusKoko Suomi leipoo: Vadelma-stracciatella-kakkuKoko Suomi leipoo: Valkosuklainen Mustikka-Passion -kakkuKoko Suomi leipoo: Prinsessan kaunis serkkutyttö
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti