Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Käy Muumilaaksoon-pikkuleivät kolmella tavalla, Tanja

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 28.09.2022 22:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa pääosassa ovat muumit.

Pikkuleipätaikina

  • 200 g Voita
  • 2 dl Sokeria
  • 3 dl Perunajauhoja
  • 1 tl Leivinjauhetta
  • n. 3 ½ dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 180 g Ranskankermaa

Kaulintaan

  • n. 2 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Mokkakiisseli

  • 2 dl Kevytkermaa
  • 1/2 dl Sokeria
  • 2 rkl Maissitärkkelystä
  • 75 g Voita
  • 2 tl Murukahvijauhetta
  • 2 tl Vaniljasokeria

Sokerikuorrutuskoristelu

  • 2 kpl Munanvalkuainen
  • 2 tl Sitruunanmehu
  • n. 7 dl Tomusokeri
  • Pastavärit; musta, punainen ja oranssi

Pikku Myy -pikkuleivät

  • 1 kpl Sitruunankuori
  • ½ sitruunan Sitruunanmehu

Papan hattu -pikkuleivät

  • n. 1 rkl Mustaa kaakaojauhetta
  • n. 1 rkl Kaakaojauhe
  • Mamman essu -pikkuleivät>
  • 2 tl Vaniljasokeria

Valmistusohje

PIKKULEIPÄTAIKINA: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Tee ensin peruspikkuleipätaikina. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja ranskankerma vuorotellen voi-sokerivaahdon sekaan. Jaa taikina kolmeen kulhoon. Lisää Mamman essutaikinaan vaniljasokeri, sekoita. Maista! Laita taikina kelmuun käärittynä jähmettymään kylmään. Lisää hattutaikinaan musta ja tavallinen kaakaojauhe, sekoita. Maista! Laita taikina kelmuun käärittynä jähmettymään kylmään. Lisää Myy taikinaan raastettu sitruunankuori ja sitruunanmehu. Lisää tarvittaessa vähän vehnäjauhoja, sekoita. Maista! Laita kelmuun käärittynä jähmettymään kylmään.

MOKKAKIISSELI: Mittaa kattilaan kerma, sokeri, murukahvi ja maissitärkkelys. Keitä hiljalleen n. 2 min koko ajan sekoittaen käsivispilällä. Nosta levyltä, kun sakenee hieman ja lisää huoneenlämpöinen voi ja vaniljasokeri sekaan. Sekoita tasaiseksi ja maista. Laita kylmään jäähtymään. 

SOKERIKUORRUTUS: Erottele kananmunanvalkuaiset keltuaisista ja laita valkuaiset vatkauskulhoon. Vatkaa valkuaisia hetki sähkövatkaimella ja lisää sitruunanmehu. Lisää tomusokeria vähitellen ja koko ajan vatkaten, kunnes massa on kuohkeaa ja tarpeeksi paksua. Aikaa menee n. 3 min. Jaa kuorrutus 4 kippoon niin, että yhdessä on valkoinen ja muut olet värjännyt mustaksi, punaiseksi ja oranssiksi. Mustaa kuorrutetta tarvitaan vain vähän. Laita kuorrutteet pieniin pursotinpusseihin.

PIKKULEIPIEN TEKO:  Tee ensin Mamman essut (pahvisabluuna). Kauli taikina n. 5mm paksuiseksi. Käytä kaulitessa vehnäjauhoja, ettei tartu alustaan. Leikkaa terävällä veitsellä sabluunan mukaan 20 kpl essuja, laita pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa n. 7 min, kunnes ovat saaneet hieman väriä. Ota heti pelliltä pois jäähtymään. Tee seuraavaksi Myyt (pahvisabluuna) samalla tavalla kuin edelliset. Tee 10 kpl. Tee viimeisenä hatut (pahvisabluuna) samalla tavalla kuin edelliset. Tee 20 kpl. 

PIKKULEIPIEN KORISTELU JA TÄYTTÖ: Koristele ensin Mamman essuista 10 kpl. Tee punaisia ja valkoisia raitoja sokerikuorrutteella. Koristele sitten Pikku Myyt 10 kpl. Tee oranssilla sokerikuorrutteella hiukset ja mustalla silmät. Koristele sitten Papan hatut 10 kpl. Tee valkoisella sokerikuorrutteella raita hattuun. Täytä mamman essut ja papan hatut mokkakiisselillä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Tervetuloa Hattivattien saarelle, StefanKoko Suomi leipoo: Muumiperhe hiekkarannalla, SiiriKoko Suomi leipoo: Hei Muumit! OonaKoko Suomi leipoo: Oulu-Kakku, StefanKoko Suomi leipoo: Pistamisu a la Fiskars, SoleKoko Suomi leipoo: Suklainen cappuccinosuukko
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti