Mainos

Koko Suomi leipoo: Käy Muumilaaksoon-pikkuleivät kolmella tavalla, Tanja

koko_suomi_leipoo_s8_eps3_taidonnäyte_tehtävä_tanja_01_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa pääosassa ovat muumit.

Pikkuleipätaikina

  • 200 g Voita
  • 2 dl Sokeria
  • 3 dl Perunajauhoja
  • 1 tl Leivinjauhetta
  • n. 3 ½ dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 180 g Ranskankermaa

Kaulintaan

  • n. 2 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Mokkakiisseli

  • 2 dl Kevytkermaa
  • 1/2 dl Sokeria
  • 2 rkl Maissitärkkelystä
  • 75 g Voita
  • 2 tl Murukahvijauhetta
  • 2 tl Vaniljasokeria

Sokerikuorrutuskoristelu

  • 2 kpl Munanvalkuainen
  • 2 tl Sitruunanmehu
  • n. 7 dl Tomusokeri
  • Pastavärit; musta, punainen ja oranssi

Pikku Myy -pikkuleivät

  • 1 kpl Sitruunankuori
  • ½ sitruunan Sitruunanmehu

Papan hattu -pikkuleivät

  • n. 1 rkl Mustaa kaakaojauhetta
  • n. 1 rkl Kaakaojauhe
  • Mamman essu -pikkuleivät>
  • 2 tl Vaniljasokeria

Valmistusohje

PIKKULEIPÄTAIKINA: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Tee ensin peruspikkuleipätaikina. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja ranskankerma vuorotellen voi-sokerivaahdon sekaan. Jaa taikina kolmeen kulhoon. Lisää Mamman essutaikinaan vaniljasokeri, sekoita. Maista! Laita taikina kelmuun käärittynä jähmettymään kylmään. Lisää hattutaikinaan musta ja tavallinen kaakaojauhe, sekoita. Maista! Laita taikina kelmuun käärittynä jähmettymään kylmään. Lisää Myy taikinaan raastettu sitruunankuori ja sitruunanmehu. Lisää tarvittaessa vähän vehnäjauhoja, sekoita. Maista! Laita kelmuun käärittynä jähmettymään kylmään.

MOKKAKIISSELI: Mittaa kattilaan kerma, sokeri, murukahvi ja maissitärkkelys. Keitä hiljalleen n. 2 min koko ajan sekoittaen käsivispilällä. Nosta levyltä, kun sakenee hieman ja lisää huoneenlämpöinen voi ja vaniljasokeri sekaan. Sekoita tasaiseksi ja maista. Laita kylmään jäähtymään. 

SOKERIKUORRUTUS: Erottele kananmunanvalkuaiset keltuaisista ja laita valkuaiset vatkauskulhoon. Vatkaa valkuaisia hetki sähkövatkaimella ja lisää sitruunanmehu. Lisää tomusokeria vähitellen ja koko ajan vatkaten, kunnes massa on kuohkeaa ja tarpeeksi paksua. Aikaa menee n. 3 min. Jaa kuorrutus 4 kippoon niin, että yhdessä on valkoinen ja muut olet värjännyt mustaksi, punaiseksi ja oranssiksi. Mustaa kuorrutetta tarvitaan vain vähän. Laita kuorrutteet pieniin pursotinpusseihin.

PIKKULEIPIEN TEKO:  Tee ensin Mamman essut (pahvisabluuna). Kauli taikina n. 5mm paksuiseksi. Käytä kaulitessa vehnäjauhoja, ettei tartu alustaan. Leikkaa terävällä veitsellä sabluunan mukaan 20 kpl essuja, laita pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa n. 7 min, kunnes ovat saaneet hieman väriä. Ota heti pelliltä pois jäähtymään. Tee seuraavaksi Myyt (pahvisabluuna) samalla tavalla kuin edelliset. Tee 10 kpl. Tee viimeisenä hatut (pahvisabluuna) samalla tavalla kuin edelliset. Tee 20 kpl. 

PIKKULEIPIEN KORISTELU JA TÄYTTÖ: Koristele ensin Mamman essuista 10 kpl. Tee punaisia ja valkoisia raitoja sokerikuorrutteella. Koristele sitten Pikku Myyt 10 kpl. Tee oranssilla sokerikuorrutteella hiukset ja mustalla silmät. Koristele sitten Papan hatut 10 kpl. Tee valkoisella sokerikuorrutteella raita hattuun. Täytä mamman essut ja papan hatut mokkakiisselillä.



Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.