Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Katrinan Laskiaistorvi

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 14.02.2022 20:05

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kuudennessa jaksossa taidonnäytteessä leipurit toteuttavat suolaisen laskiaisherkun.

Taikina

  • Valio voi 200g
  • Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja 2,5dl + leivontavaraus 1dl
  • tattarijauhoja 2,5dl
  • vettä 4rkl

Voitelu

  • kananmuna 1 kpl
  • Valio Emmental sinileima 4 rkl

Täyte

  • lohen mäti 8 tl
  • punasipuli pieni ½ hienoksi hakattuna
  • kylmäsavulohi (merilohi) 80 g
  • lämminsavulohi (merilohi)150g (paino on ilman nahkaa)
  • tilli 1 nippu
  • ruohosipuli 1 nippu
  • Valio smetana 100 g
  • Valio kuohukerma 2 dl
  • sitruunan mehu 2 kpl
  • sinapinsiemen sinappi (maille) 3tl
  • sitruunapippuri 1 tl
  • paprikajauhe 1 tl
  • suola
  • valkopippuri

Koristelu

  • porkkana, iso ja pesty 2 kpl
  • tuorekurkkua ¼
  • cocktailtikku 5 kpl

Valmistusohje

VALMISTUSOHJEET: Varaa 10 kpl metallitorvimuottia. Vuoraa kukin torvi leivinpaperilla, johon suihkuta hieman vuokasprayta. Nypi kylmä voi, vehnäjauhot ja tattarijauho. Jätä vehnäjauhoja noin 1dl leipomista varten. Laita taikina  muovipussiin tai kelmun sisään  jääkaappiin ja anna tekeytyä noin 30 min. Kauli leivonta-alustalla jauhoja apuna käyttäen suorakaiteen muotoinen ohut levy. Leikkaa tästä levystä taikinapyörällä noin 1,5-2cm siivuja. Nosta siivu kerrallaan varovasti, sillä taikina on haurasta ja kieputa se torven päälle. Voitele munalla ja ripottele päälle hieman juustoraastetta. Paista uunin keskiosassa 220 astetta 10-15 min, jotta torvet ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä ritilällä.

TÄYTTEEN VALMISTUS: Vispaa kuohukerma vaahdoksi. Hienonna terävällä veitsellä sipuli ja lohi pieneksi.
Hienonna yrtit. Yhdistä aineet ja lisää joukkoon smetana. Mausta sitruunalla ja sinapilla.  Lisää kermavaahdosta puolet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunanmehua, suolaa, pippuria ja paprikajauhetta. Laita täyte pursotinpussiin ja leikkaa kärki auki.

TORVEN KOKOAMINEN: Laita kunkin torven pohjalle 1tl lohen mätiä. Pursota torvet lähes täyteen kalatahnaa. Jätä reilu cm suuaukosta vapaaksi. Mausta jäljelle jäänyt kermavaahto loppu mausteilla. 

TARJOLLE: Kaunis kattaus on puoli ruokaa, joten tee porkkanoista ja kurkusta koristeet. Tyyli on vapaa. Itse teen porkkanaliljan seuraavasti: Kuori porkkana. Leikkaa porkkanan ohuesta päästä 2 cm pala. Pyöristä palaa hieman ja tee sen reunoihin viiltoja. Leikkaa kärki ruudukkaaksi. Leikkaa vihannesleikkurilla ohuita pituussuuntaista “kuorinta jälkeä”. Leikkaa näin kaikki, minkä saat leikattua.  Tee näihin pituus suunnan ohuisiin viipaleisiin päähän aaltoveitsellä terävät V-malliset kärjet. Muotoile toista päätä “lehden” tyvestä hieman. Pujota nämä pienen kärkipalan reuna viiltoihin.  Lehdet voivat viipyä kylmässä vedessä hetken, niin ne ovat helpommin käsiteltäviä.
Leikkaa kurkku terälehdiksi: Halkaise pituussuunnassa. Leikkaa vino leikkauksena neljä siivua, jotka eivät kuitenkaan irtoa toisistaan. Taivuta keskimmäiset lehdet sisään. Irrota ja leikkaa uusi lehti.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kukkaan puhjennut juustopiiras, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: Lena’s cheezy potato pie, Lenan reseptiKoko Suomi leipoo: Makujen metsä, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: PretzelKoko Suomi leipoo: Mariamin Laskiaisen poro-briocheKoko Suomi leipoo: Marin karjalaiset suupalat
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti