Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Katrin tyrni-kaneli kranssit

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 29.11.2021 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Katri leipoi tyrni-kaneli kransseja.

Hillo

  • 200 g pakastettuja tyrnimarjoja
  • 1 dl marmeladisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Pullataikina

  • 1 ½ dl laktoositonta punaista maitoa
  • 1/3 pss Sunnuntai kuivahiivaa
  • ½ dl sokeria
  • 1-2 rkl tummaa siirappia
  • 1/3 tl suolaa
  • ½ rkl kardemummaa
  • 4-6 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 70 g Valio laktoositonta voita

Väliin

  • kanelia
  • sokeria

Koristeluun

  • 1 pkt punaisia kandeerattuja (sokeroituja) kirsikoita
  • raesokeria
  • tummanvihreää pasta tai geeliväriä
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

VALMISTA TYRNIHILLO: Kaada jäiset tyrnimarjat, marmeladisokeri ja vaniljasokeri kattilaan. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi ja anna kiehua 5-10 minuuttia lieden tehosta riippuen. Siivilöi valmis hillo ja jäähdytä.

Hillo on valmista, kun marjat ovat hajonneet ja seos on hieman paksuuntunut. Hillon tulee kuitenkin olla notkeaa, jotta saat siivilöityä sen keittämisen jälkeen.

ALOITA TAIKINAN VALMISTAMINEN: Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri, siirappi ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot hiljalleen taikinaan ja vatkaa muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Tämän voit tehdä joko käsin tai yleiskoneella. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan alustaen. Lisää viimeiseksi pehmeä voi ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina ja pidä tässä kohtaa 10-15 minuutin taikinalepo.

Kun taikina on levännyt, aloita leipominen. Ota taikinasta aluksi pieni pala pullataikinaa sivuun koristelehtiä varten.

Kauli taikinasta n. 0,5 cm paksu suorakaiteen mallinen levy (n. 20 cm x 35 cm). Levitä taikinalevyn päälle ensiksi jäähtynyt tyrnihillo tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle vielä kanelia ja hieman sokeria.

Taita pidempisivu levystä puoliksi, jolloin hillo jää taikinan väliin. Leikkaa taitoksensuuntaisesti noin 1,5-2 cm paksuja suikaleita.

Kieritä suikaleita päistään, jolloin ne muodostavat serpenttiinimäisen muodon. Yhdistä päädyt kranssin muotoon ja aseta mahdollisimman tasainen ympyrä pellille. Painele kranssin liitoskohta hyvin sormella kiinni.

Anna kranssien kohota pellillä sen aikaa, kun valmistat koristelehdet. Värjää loppuosa taikinasta vihreällä pasta tai geeli värillä. Kauli taikina ohueksi ja leikkaa, muotoile tai painele muotilla siitä lehdet kransseihin (2 lehteä/kranssi).

Kun lehdet ovat valmiit aseta ne kranssin liitoskohtaan. Paina lopuksi vielä lehtien keskelle punainen kirsikka ja voitele kananmunalla. Ripottele kranssiin raesokeria.

Paista kransseja 225 asteessa 10-15 minuuttia uuni tehosta riippuen. Ripusta narulla joulukuuseen tai nauti sellaisenaan!

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Prinsessan iltapäivätee, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: Mangoiset emojileivokset, JariKoko Suomi leipoo: Annen "Heart of the ocean" – pieni makeaKoko Suomi leipoo: Katrin suklaa-appelsiini piparitKoko Suomi leipoo: KuusipullaOta osaa kuusipulla-somehaasteeseen! Katso tästä Koko Suomi Leipoo -ohjelmassa nähty resepti
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti