Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Katrin suklaa-appelsiini piparit

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 29.11.2021 20:31

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Katri leipoi suklaa-appelsiini pipareita.

Keksitaikina

  • 90 g Valio laktoositonta voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ¾-2 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • ½- ¾ dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 raastettu appelsiininkuori
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Pikeeri

  • ½ dl kananmunan valkuaista (n.1-2 munaa)
  • 3-3 ½ dl tomusokeria
  • pasta tai geeli värejä oman mielen mukaan

Valmistusohje

OHJE: Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Mittaa yleiskoneeseen (tai kulho + sähkövatkain) voi ja sokeri. Vaahdota niitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita huolellisesti.

Mittaa toiseen kulhoon kuivat ainekset ja sekoita ne huolellisesti. Raasta appelsiininkuori ja lisää taikinaan. Lisää kuivat aineet kolmessa osassa taikinaan. Vatkaa vain pikaisesti sekaisin, ettei taikinaan muodostu sitkoa.

Kauli taikina kahdeksi ohueksi levyksi. Kääri levyt tuorekelmun sisään ja vie jääkaappiin 30 minuutiksi tai pakkaseen 15 minuutiksi.

Kauli taikina 3-4 mm ohueksi levyksi hyvin jauhotetulla alustalla. Leikkaa taikinalevyistä haluamasi muotoisia keksejä ja siirrä ne pellille. Muodosta jäljelle jääneestä taikinasta uusi pallo ja kaulitse uudelleen. Jos taikina ehtii pehmetä huoneenlämmössä pehmeäksi, laita se uudelleen jääkaappiin. Tee jokaiseen pipariin pillillä ripustusreikä.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan. Keksit ovat uunista tullessaan vielä pehmeitä, mutta jäähtyessään ne kovettuvat sopiviksi.

PIKEERI: Mittaa valkuainen ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 3-4 minuuttia. Värjää halutessasi pasta-, tai geeliväreillä. Pikeeri kovettuu nopeasti! Jos et aloita pursottamista heti, laita pikeeri pursotuspussiin ja teippaa tyllan pää umpeen. Jos kaikki ei mahdu kerralla pursotuspussiin, kastele talouspaperi vedellä ja peitä kulhoon jäävä pikeeri sen avulla.

Koristele jäähtyneet keksit pikeerillä. Keksit säilyvät hyvänä noin kolmesta viiteen päivään suljetussa rasiassa.

Hyvin jäähdytetty taikina pitää muotonsa kauniisti uunissa, joten taikinan käyttäminen jääkaapin kautta on tärkeä vaihe!

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Mangoiset emojileivokset, JariKoko Suomi leipoo: Marin Seattlen torniKoko Suomi leipoo: Sarin konjakkikoritKoko Suomi leipoo: Katrin tyrni-kaneli kranssitKoko Suomi leipoo: KuusipullaKoko Suomi leipoo: Eiffel-torni
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti