Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Katrin makutikkarit

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 29.11.2021 20:32

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Katri leipoi makutikkareita.

Ainekset

  • 3 dl sokeria
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 3 rkl vettä
  • pasta-aromia oman maun mukaan (esim. sitruuna, omena tai vadelma)
  • pasta tai geeliväriä
  • nonparelleja tai strösseliä (valkoinen)
  • tikkarintikkuja
  • silikoninen tikkarimuotti
  • grillitikkuja
  • cocktailtikkuja

Valmistusohje

OHJE: Mittaa kattilaan sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Laita silikonimuotti valmiiksi tasolle, ota myös tikut ja koristerakeet lähettyville.

Kuumenna seosta, sekoittele kunnes sokeri on sulanut. Seuraa lämpötilaa mittarista, kun seos on saavuttanut 150-160 asteen lämpötilan siirrä kattila pois levyltä.

Lisää aromiaine. Määrä riippuu aromiaineen vahvuudesta. Jos et ole varma kuinka vahvaa käyttämäsi aromiaine on niin laita mieluummin liian vähän. Tässä vaiheessa lisää myös väriaine, jos haluat.

Itse kaadoin seoksen kattilasta metallikannuun, josta kaataminen oli helpompaa, mutta voit myös kaataa suoraan kattilan reunalta. Kaada tikkariseosta silikonimuottiin ja lisää heti perään koristerakeet ja pala grillitikkua ripustus reiän kohdalle, ettei seos ehdi jäähtyä liikaa. Jos seos kerkeää jähmettymään ennen kuin saat koko satsin tehtyä, niin voit lämmittää sitä pienellä lämmöllä uudestaan. Anna tikkareiden jähmettyä ennen kuin otat ne pois silikonimuotista.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Eliaksen ja Amandan Jouluinen suklaatoffeeKoko Suomi leipoo: Lauran kanelikaakaopommitKoko Suomi leipoo: Jukan jalokivet kuuseenKoko Suomi leipoo: Eiffel-torniSalmiakkista: Iisan Salmiakki-BountyherkutVahakakkutoffeet
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti