Koko Suomi leipoo: Katrin makutikkarit
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Katri leipoi makutikkareita.
Ainekset
- 3 dl sokeria
- 1 dl glukoosisiirappia
- 3 rkl vettä
- pasta-aromia oman maun mukaan (esim. sitruuna, omena tai vadelma)
- pasta tai geeliväriä
- nonparelleja tai strösseliä (valkoinen)
- tikkarintikkuja
- silikoninen tikkarimuotti
- grillitikkuja
- cocktailtikkuja
Valmistusohje
OHJE: Mittaa kattilaan sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Laita silikonimuotti valmiiksi tasolle, ota myös tikut ja koristerakeet lähettyville.
Kuumenna seosta, sekoittele kunnes sokeri on sulanut. Seuraa lämpötilaa mittarista, kun seos on saavuttanut 150-160 asteen lämpötilan siirrä kattila pois levyltä.
Lisää aromiaine. Määrä riippuu aromiaineen vahvuudesta. Jos et ole varma kuinka vahvaa käyttämäsi aromiaine on niin laita mieluummin liian vähän. Tässä vaiheessa lisää myös väriaine, jos haluat.
Itse kaadoin seoksen kattilasta metallikannuun, josta kaataminen oli helpompaa, mutta voit myös kaataa suoraan kattilan reunalta. Kaada tikkariseosta silikonimuottiin ja lisää heti perään koristerakeet ja pala grillitikkua ripustus reiän kohdalle, ettei seos ehdi jäähtyä liikaa. Jos seos kerkeää jähmettymään ennen kuin saat koko satsin tehtyä, niin voit lämmittää sitä pienellä lämmöllä uudestaan. Anna tikkareiden jähmettyä ennen kuin otat ne pois silikonimuotista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti