Koko Suomi leipoo: Kasperin Pokepallo-macarons
Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Kasperin elokuva: Pokemon
Pohjat
- 250 g mantelijauhetta
- 250 g tomusokeria
- 4 valkuista
- 1 tl perunajauhoja
- Punaista elintarvikeväriä
Täyte
- 100 g Valio voita
- 2 dl tomusokeria
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta
Valmistusohje
POHJAT: Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset. Lisää tomusokeri. Vatkaa edelleen, kunnes seos on kiiltävää. Yhdistä mantelijauhe ja perunajauhot keskenään. Sekoita valkuaisvaahtoon lastalla pyöräyttäen. Värjää puolet taikinasta punaiseksi. Pursota pellille ja anna levätä hetki. Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 13 - 15 min.
TÄYTE: Vatkaa huoneenlämpöinen voi, kaakaojauhe ja tomusokeri. Kokoa pokepallon näköiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta