Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kasperin Laku-sitruunakakku

Julkaistu 24.01.2022 20:35

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kolmannessa jaksossa tehtävänä oli loihtia kakku, jonka sisälle on piilotettu jokin rakenne tai kuvio.

Mutakakku

  • 100 g Valio voi
  • 2 dl Valio kuohukermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1 kananmuna
  • 120 g vanhan ajan lakritsia

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhe

Täyte ja koristelu

  • 1 kpl sitruuna
  • 3 kpl appelsiinia
  • 200 g Valio maitorahkaa
  • 3 dl Valio vispikermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

MUTAKAKKU: Paloittele lakritsit. Keitä voita, kermaa, lakritseja ja fariinisokeria kattilassa keskilämmöllä välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hetki. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kananmuna. Vatkaa tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 200 astetta noin 13 minuuttia.

KAKKUPOHJA: Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi, jämäkäksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi nostellen joukkoon. Kaada taikina voilla ja korppujauhoilla voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 200 asteessa noin 8 minuuttia. Halkaise kakkupohja kahtia. Leikkaa alemmasta pohjasta pois mutakakun kokoinen ympyrä.

TÄYTE: Raasta rahkan joukkoon sitruunan ja appelsiinin kuorta, purista joukkoon myös mehua hedelmistä. Lisää joukkoon sokeri. Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla.

VIIMEISTELY: Aseta tarjottimelle mutakakku ja sen ympärille appelsiinimehulla kostutettu pohjaympyrä. Laita päälle täyte ja toinen pohja. Kuorruta kermalla ja koristele appelsiinilla ja sitruunalla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Oton Kuningatarkukko Koko Suomi leipoo: Maijan piparkakkupaljuKoko Suomi leipoo: Punainen ruusu - juhlava punajuurikakkuKoko Suomi leipoo: Viski-taatelikakkuKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastike
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti