Koko Suomi leipoo: Kasperin Laku-sitruunakakku
Koko Suomi leipoo -sarjan kolmannessa jaksossa tehtävänä oli loihtia kakku, jonka sisälle on piilotettu jokin rakenne tai kuvio.
Mutakakku
- 100 g Valio voi
- 2 dl Valio kuohukermaa
- 1 dl fariinisokeria
- 2 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhe
- 1 kananmuna
- 120 g vanhan ajan lakritsia
Kakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhe
Täyte ja koristelu
- 1 kpl sitruuna
- 3 kpl appelsiinia
- 200 g Valio maitorahkaa
- 3 dl Valio vispikermaa
- 1 dl tomusokeria
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
MUTAKAKKU: Paloittele lakritsit. Keitä voita, kermaa, lakritseja ja fariinisokeria kattilassa keskilämmöllä välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hetki. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kananmuna. Vatkaa tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 200 astetta noin 13 minuuttia.
KAKKUPOHJA: Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi, jämäkäksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi nostellen joukkoon. Kaada taikina voilla ja korppujauhoilla voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 200 asteessa noin 8 minuuttia. Halkaise kakkupohja kahtia. Leikkaa alemmasta pohjasta pois mutakakun kokoinen ympyrä.
TÄYTE: Raasta rahkan joukkoon sitruunan ja appelsiinin kuorta, purista joukkoon myös mehua hedelmistä. Lisää joukkoon sokeri. Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla.
VIIMEISTELY: Aseta tarjottimelle mutakakku ja sen ympärille appelsiinimehulla kostutettu pohjaympyrä. Laita päälle täyte ja toinen pohja. Kuorruta kermalla ja koristele appelsiinilla ja sitruunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Brie-parsataskut