Mainos

Koko Suomi leipoo: Kasperin Laku-sitruunakakku

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps3_taidonnäyte_ScrCapt1_Lakusitruunakakku

Koko Suomi leipoo -sarjan kolmannessa jaksossa tehtävänä oli loihtia kakku, jonka sisälle on piilotettu jokin rakenne tai kuvio.

Mutakakku

  • 100 g Valio voi
  • 2 dl Valio kuohukermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1 kananmuna
  • 120 g vanhan ajan lakritsia

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhe

Täyte ja koristelu

  • 1 kpl sitruuna
  • 3 kpl appelsiinia
  • 200 g Valio maitorahkaa
  • 3 dl Valio vispikermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

MUTAKAKKU: Paloittele lakritsit. Keitä voita, kermaa, lakritseja ja fariinisokeria kattilassa keskilämmöllä välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hetki. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kananmuna. Vatkaa tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 200 astetta noin 13 minuuttia.

KAKKUPOHJA: Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi, jämäkäksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi nostellen joukkoon. Kaada taikina voilla ja korppujauhoilla voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 200 asteessa noin 8 minuuttia. Halkaise kakkupohja kahtia. Leikkaa alemmasta pohjasta pois mutakakun kokoinen ympyrä.

TÄYTE: Raasta rahkan joukkoon sitruunan ja appelsiinin kuorta, purista joukkoon myös mehua hedelmistä. Lisää joukkoon sokeri. Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla.

VIIMEISTELY: Aseta tarjottimelle mutakakku ja sen ympärille appelsiinimehulla kostutettu pohjaympyrä. Laita päälle täyte ja toinen pohja. Kuorruta kermalla ja koristele appelsiinilla ja sitruunalla.

Parhaat ruokaohjelmat