Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kasperin lakkakukkonen

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 10.01.2022 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan ensimmäisessä jaksossa taidonnäytteessä kisaajat pääsevät leipomaan suosikkinsa perinneleivonnaisista.

Pohja

  • 300 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl kaurajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Täyte

  • 500 g lakkoja
  • n. 1 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 500 g leipäjuustoa

Jäätelö

  • 4 kananmunan keltuaista
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

KUKKOSEN VALMISTUS: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaurajauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Muotoile suurin osa taikinasta piirakkavuokaan. Lisää lakkojen joukkoon sokeri ja perunajauhot. Aseta leipäjuustopalanen piirakan sisään ja kaada marjatäytettä sekaan. Muotoile kansi piirakkaan lopusta taikinasta.

Paista 200 asteessa 40 minuuttia.

JÄÄTELÖN VALMISTUS: Vaahdota keskenään keltuaiset ja 1 ½ dl sokeria. Kiehauta kerma, vaniljatanko ja desi sokeria kattilassa. Anna jäähtyä hetki ja kaada keltuaisvaahdon sekaan. Lämmitä seos kattilassa uudelleen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos ja laita jääkaappiin. Laita kylmänä jäätelökoneeseen.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan reseptiKoko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Kasperin Laku-sitruunakakkuKoko Suomi leipoo: Punainen ruusu - juhlava punajuurikakkuKoko Suomi leipoo: Terttu-mummin omenaleivosOmenasta on moneksi: Emmin "Omenapuun alla"
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti