Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Karin Kumpareikon salaisuus

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 14.02.2022 20:05

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kuudennessa jaksossa taidonnäytteessä leipurit toteuttavat suolaisen laskiaisherkun.

Pullataikina

  • 12,5 g hiivaa
  • 1,5 dl Valio täysmaitoa
  • 0,5 kananmuna
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • ¼ rkl kardemummaa
  • 300 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 0,5 dl Valio normaalisuolaista voita (sulatettuna)

Kylmäsavulohihyydyke

  • 70g kylmäsavulohta
  • 5kpl liivatelehtiä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 dl Valio vispikermaa
  • 100 g Valio smetanaa
  • 100 g Valio maustamatonta tuorejuustoa
  • rouhittua valkopippuria
  • ½ ruukku ruohosipulia

Karpalohillo

  • 3 dl pakastekarpaloita
  • 0,5 dl vettä
  • 0,75 dl hillosokeria

Mantelimassa

  • 100 g mantelijauhetta
  • 100 g tomusokeria
  • 1-2rkl lämmintä vettä

Vispikerma-tuorejuustopursote

  • 2 dl Valio vispikermaa
  • 100 g Valio maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5 dl tomusokeria

Lämmin kaakao

  • 0,5 l Valio täysmaitoa
  • 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (n.37 astetta), liota hiiva maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma hiiva-maito nesteeseen. Sekoita puolet jauhoista nesteeseen. Lisää kanamuna ja sulatettu voi. Lisää loput jauhot ja vaivaa, kunnes irtoaa kulhon reunasta, peitä kulho liinalla ja anna taikinan levätä lämpimässä vedottomassa paikassa noin kymmenen minuuttia. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hieman. Tee taikinasta tanko ja leikkaa 8 kpl samankokoisia paloja, pyöritä paloista pikkupullia, kohota vielä liinan alla n.10min, laita pullien ja liinan väliin muovinen leikkuulauta, jotta kosteus pysyy pullissa. Asettele pullat uunivuokaan melkein toisiinsa kiinni, jätä kuitenkin hieman väliä. Voitele munalla ja paista uunin keskitasolla 190 astettan. 15 min tai kunnes ovat kypsiä ja kauniin ruskean värisiä. Jäähdytä ja halkaise pullalevy.

PULLATAIKINA: 

KARPALOHILLOKE: Mittaa ainekset kattilaan ja keitä kymmenisen minuuttia, jäähdytä. Levitä jäähtynyt hilloke pullalevyn päälle tasaisesti.

KYLMASAVULOHIHYYDYKE: Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Purista sitruunasta mehu, kuumenna se ja sulata valutetut liivatelehdet mehuun. jäähdytä. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, vatkaa toisessa kulhossa smetana ja tuorejuusto kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kylmäsavulohipalat, kermavaahto, sitruuna-liivateseos, rouhittu valkopippuri ja silputtu ruohosipuli joukkoon. Levitä hyydyke karpalohillokkeen päälle tasaisesti

LAITA TÄYTETTY PULLALEVY KYLMÄÄN HYYTYMÄÄN, KUNNES PULLA ON HYYTYNYT, KORISTELE.

MANTELIMASSA: Sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi yleiskoneessa laita jääkaappiin kelmuun käärittynä jäähtymään. Jaa massa kolmeen (3) osaan ja värjää haluamillasi väreillä, esim. punainen, vihreä, keltainen. Valmista massasta laskiaisaiheisia koristeita, esim. pulkka (useita)

KERMA/TUOREJUUSTOKUORRUTE: Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, jatka vatkaamista, kunnes vaahtoon tulee pysyviä huippuja. Pursota pullalevyn reunat kauniiksi. Sirottele tomusokeri siivilää apuna käyttäen pullalevyn keskiosaan, että se näyttää lumelta.

LÄMMIN KAAKAO: Kiehauta maito kattilassa. Sekoita joukkoon, kaakao, sokeri, vaniljasokeri (Huom! Älä kiehauta enää)

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Aurinkoiset tartaletit, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Annen "Heart of the ocean" – pieni makeaKoko Suomi leipoo: Annen iltapäivän tee kirsikkapuun allaKoko Suomi leipoo: Pientä ja sievääKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikatKoko Suomi leipoo: Mustikkajuustokakku donitsipedillä (10 kpl)
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti