Mainos

Koko Suomi leipoo: Käpykakku

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps2_tekninen_2889
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan toisessa jaksossa taidonnäytteessä tehtiin käpykakku.

  • Aktiivinen valmistusaika: 2h

Kakkupohja

  • kananmuna 4 kpl
  • sokeri 110 g
  • Sunnuntai erikoisvehnäjauho 110 g
  • perunajauho 30 g

Kostutus

  • Vesi 200 ml
  • Sokeri 50 g
  • rommi

Täyte

  • Omenahillo
  • omena 150 g (kuorittu ja pilkottu)
  • hillosokeri 80 g
  • vesi
  • kaneli
  • sitruunamehu

Vaniljakreemi

  • Valio kuohukerma 200 ml
  • keltuainen 2 kpl
  • perunajauho 15 g
  • sokeri 50 g
  • vaniljasokeri 2 tl
  • Valio vispikerma 200 ml
  • rommi

Kuorrutekreemi

  • suklaa 40 g
  • kaakaojauhe n. 1 tl
  • vesi (kaakaojauheen liotukseen)
  • Valio voi 50 g
  • tomusokeri 20 g

Kuorrutus

  • tomusokeri n. 200 g
  • kaakaojauhe 15 g
  • mantelijauhe 120 g
  • valkuainen n. 40 g
  • glukoosisiirappi

Pinnalle

  • tomusokeri

Valmistusohje

OHJE: Esivalmistele halkaisijaltaan noin 20 cm vuoka. Vaahdota kananmuna ja sokeri. Lisää jauhot. Kaada massa kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa kypsäksi.

Valmista kuorrute. Mittaa tomusokeri, kaakaojauhe ja mantelijauhe kulhoon. Lisää joukkoon valkuaiset vähitellen sekoittaen. Sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa glukoosisiirappia. Lisää tomusokeria niin, että saat kuorrutteesta kaulittavan. Kääri kuorrute kelmuun ja laita jääkaappiin tai pakastimeen.

Valmista täyte. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi kattilaan ja lisää omenoiden päälle tilkka vettä. Pehmennä omenat välillä sekoittaen. Lisää hillosokeri, kaneli ja sitruunamehu. Keitä hillokkeeksi. Voit halutessasi soseuttaa sauvasekoittimella.

Sekoita kerma, keltuaiset, sokeri ja perunajauhot. Keitä seosta koko ajan hyvin sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Jäähdytä. Vaahdota vispikerma. Yhdistä kiisseli ja vaahdotettu vispikerma. Mausta vaniljasokerilla ja rommilla.

Valmista kuorrutekreemi. Sulata suklaa. Liota kaakaojauhe veteen. Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää kaakao ja suklaa. Sekoita tasaiseksi.

Kakun kokoaminen ja koristelu. Leikkaa kakkupohja vaakatasossa kolmeen osaan. Kokoa kakku kostuttamalla pohjat rommivedellä ja täyttäen omenahillolla sekä vaniljakreemillä (kaksi täyteväliä). Leikkaa kakun keskiosa kaarevaan muotoon. Pilko pienimmiksi suikaleiksi sivusta jääneet palat ja liimaa ne omenahillolla ja kreemillä yhteen niin, että saat kakusta kävyn muotoisen.

Kuorruta kuorrutekreemillä niin, että kakun pinta on tasainen ja kolot täyttyvät.

Kauli marsipaanikuorrutus ja levitä se kakun päälle. Leikkaa käpysuomut saksilla.

Viimeistele tomusokerilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja