Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kanelikierrekakku, Lauran resepti

Lauran kanelikierrekakku.
Lauran kanelikierrekakku.
Julkaistu 04.03.2025 15:57

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan tuoreen kauden ensimmäisessä jaksossa leivottiin fantasiakakkuja.

Kardemummalla maustettu kääretorttupohja

  • 5 kpl Kananmuna
  • 2 dl Sokeri + 3 rkl ripotteluun
  • 1 dl Vehnäjauho
  • 1 dl Perunajauho
  • 1 tl Leivinjauhe
  • 1,5 tl Kardemumma
  • ¼ tl Suola

Korvapuustitäyte

  • 150 g Voi (huoneenlämpöinen)
  • 2 dl Fariinisokeri
  • 3 rkl Kaneli

Voikreemi

  • 400 g Voi (huoneenlämpöinen)
  • 9 dl Tomusokeri
  • 3 rkl Maito
  • 1 rkl Kaneli
  • 0,5 tl Vaniljauute/jauhe

Kakun kostutukseen

  • 1 dl Maito
  • ¼ tl Vaniljauute/jauhe

Koristepullat

  • 1 dl Maito
  • 10 g Hiiva (tuore)
  • 1/3 dl Sokeri (+2 tl viimeistelyyn)
  • 2,5–3 dl Vehnäjauho
  • ripaus kardemummaa
  • 25 g Voi (huoneenlämpöinen) (+2 tl viimeistelyyn)
  • aiemmin säästetty korvapuustitäyte
  • 1 kpl Kananmuna

Valmistusohje

Kääretorttupohja:

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
  • Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja jätä odottamaan
  • Vatkaa toisessa kulhossa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi
  • Siivilöi kuivat aineet munavaahdon joukkoon ja sekoita varovasti käännellen
  • Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista uunissa 7–10 min
  • Pohjan paistuessa aseta toinen leivinpaperi pöydälle ja ripota sille ohuelti sokeria
  • Kumoa kypsä pohja heti uunista tultuaan sokeroidulle paperille ja irrota pohjan leivinpaperi heti. Jätä kuitenkin irrotettu paperi pohjan päälle jäähtymisen ajaksi estämään kuivumista
  • Korvapuustitäyte:

    • Sekoita kaikki ainekset sekaisin

    Voikreemi:

    • Vatkaa huoneenlämpöistä voita, kunnes se vaalenee ja kuohkeutuu.
    • Lisää tomusokeri voivaahtoon vähän kerrallaan, koko ajan vatkaten.
    • Jatka vatkaamista vielä usean minuutin ajan. Kokonaisvatkausaika saa olla ainakin 10 min.
    • Vatkaa lopuksi sekaan vielä maito, kaneli ja vanilja.
    • Jätä huoneenlämpöön odottamaan käyttöä.

    Kostutus:

    • Sekoita vanilja maitoon.

    Kakun kokoaminen: 

    • Kostuta jäähtynyttä pohjaa vähäsen vaniljamaidolla esim. pullasutia apuna käyttäen. Kostutus on hyvä kuitenkin jättää maltilliseksi, että korkean mallinen kakku pysyy kasassa.
    • Levitä sitten pohjan päälle ohuelti korvapuustitäytettä joka kohtaan. Voit lämmittää täytettä varovasti mikrossa, jos se on liian jämäkkää levitettäväksi. Huom. säästä vähän täytettä, jos haluat tehdä koristeeksi minikorvapuusteja.
    • Levitä sitten voikreemiä vajaan sentin kerros koko pohjalle aiemman täytteen päälle.
    • Leikkaa nyt pohja keskeltä puoliksi.
    • Kierrä pohja kääretortun lailla rullaksi aloittaen ensin toisen puolikkaan lyhyestä päästä. Kun toinen puoli on rullalla, nosta rulla toisen puolen päälle ja jatka rullaa näin suuremmaksi käyttäen toista puolikasta.
    • Käännä rulla pystyyn ja laita kylmään vetäytymään. Voit tukea rullaa, vaikka leivinpaperilla, jotta se jäähtyy oikeaan muotoon.
    • Tässä välissä voit tehdä koristeminipullat. Ohje alempana.
    • Halkaise kakku varovasti terävällä veitsellä tai kakkusahalla kahteen kerrokseen. Nosta päällimmäinen kerros hetkeksi sivuun käyttäen apuna lastaa/raappaa tms., ettei se hajoa.
    • Jos voikreemi on ehtinyt odottaessa hieman jämähtää, voit vatkata sitä vähän ja laita se sitten pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.
    • Pursota runsaasti kreemiä alemman kakkupohjan päälle koristeellisiksi ruusukkeiksi. Reunimmaiset ruusukkeet jäävät lopputuloksessa näkymään kerrosten välistä.
    • Jäähdytä kerroksia nyt hetki erillään, jotta väliin pursotettu voikreemi jähmettyy, eikä pursua liikaa päällimmäisen kerroksen painosta painosta.
    • Nosta päällimmäinen kerros nyt paikalleen, kreemipursotusten päälle.
    • Pursota loput kreemistä kakun päälle haluamallasi tavalla ja koristele koko komeus runsaalla keolla minipullia.

    Koristepullat:

    • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
    • Lisää sokeri (säästä 2 tl) ja kardemumma
    • Lisää puolet jauhoista ja vatkaa voimakkaasti.
    • Lisää voi (säästä 2 tl) ja loput jauhoista parissa erässä samalla taikinaa vaivaten.
    • Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisa ja leivottavissa.
    • Anna taikinan levätä liinalla peitettynä 10 min.
    • Ota puolet taikinasta ja kauli se parin millin paksuiseksi suorakaiteen muotoon.
    • Levitä aiemmin säästämäsi korvapuustitäyte taikinalle ja kääri se rullalle pidemmältä sivulta alkaen.
    • Leikkaa rulla kolmioiksi, nosta kolmioiden terävä pää ylöspäin ja paina korvapuustin muotoon.
    • Jaa jäljelle jäänyt taikina kahteen osaan ja pyöritä toinen osa pariksi palloksi ja toinen osa pariksi tangoksi.
    • Sekoita 1 tl voita ja 1 tl sokeria keskenään. Paina pallon muotoisten pullien keskelle sormella kuoppa melkein pohjaan asti ja laita nokare seosta kuoppaan.
    • Solmi tangon muotoiset pullat solmuiksi.
    • Sulata viimeinen tl voita ja voitele solmut sillä ja ripottele loppu sokeri solmujen päälle.
    • Kohota pullia liinan alla vähintään 15 min.
    • Voitele korvapuustit ja voisilmäpullat kananmunalla.
    • Paista uunissa 200 asteessa, kunnes ovat kullan ruskeita (5–10 min). Tarkkaile paistoa, pienet kypsyy nopeammin.

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Prinsessan iltapäivätee, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: Love is love -kakku, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Hissu-mummun moderni kahvikakku, Janitan reseptiKoko Suomi leipoo: Sweet and sourKoko Suomi leipoo: Croissant et Pain au ChocolatNaked Piparijäätelökakku
    Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo
    • 10.6.13:58
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

    • 10.6.13:35
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

    • 5.6.14:18
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

    • 5.6.12:55
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

    • 5.6.12:37
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti