Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kanagawan suuri keksi – houjicha- ja sitruunakeksiaalto

Julkaistu 30.11.2020 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa tehtiin keksitaidetta.

Sitruunakeksitaikina

  • 600 g voita
  • 260 g sokeria
  • 3 sitruunan kuori
  • 4,5 tl sitruunamehua
  • 810 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • sinistä pastaväriä

Houjichakeksitaikina

  • 400 g voita
  • 170 g sokeria
  • 4 rkl jauhettua houjicha-teetä (oma)
  • 3 tl vettä
  • 540 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Pikeeri

  • 900 g             tomusokeria
  • 90 g     valkuaista
  • valkoista pastaväriä
  • sinistä pastaväriä

Lisäksi

  • 200 g vehnäjauhoja työpöydän jauhotukseen

Liimaukseen

  • 500 g sokeria

Valmistusohje

"Keksi on versio japanilaisen taidemaalari Hokusain kuuluisasta teoksesta "Kanagawan suuri aalto". Keksi koostuu kolmesta aallon muotoisesta sitruunakeksistä sekä houjichakeksipohjasta, johon aallot kiinnitetään."

SITRUUNAKEKSITAIKINA: Valmista sitruunakeksitaikina: Vaahdota voi, sokeri, sitruunan kuori ja mehu sekä väriaine keskenään, kunnes seos on pehmeää ja kuohkeaa. Valmista houjichakeksitaikina vaahdottamalla voi, sokeri, houjicha ja vesi. Lisää molempiin taikinoihin jauhot ja sekoita. Kääri taikinat kelmuun ja jäähdytä niitä hetki jääkaapissa. Kauli houjichataikina n. 2,5 cm paksuiseksi, uuninpellin kokoiseksi levyksi. Tee levyyn 3 lovea aaltojen upottamista varten. Kauli sitruunakeksitaikina n. 1 cm paksuiseksi levyksi.

KEKSIEN LEIKKAAMINEN: Teos muodostuu kolmesta aallosta, jotka asetetaan pohjaan kiinni. Aallot upotetaan keksipohjassa oleviin loviin ja kiinnitetään leivontaliimalla (kts. asettelu liitteestä). Aaltokeksit leikataan sitruunakeksitaikinalevystä esimerkkikuvan muotoisina paloina. Pohja muotoillaan uuninpellin kokoiseksi, ja siihen jätetään lovet, joihin aallot asetetaan.

PAISTAMINEN: Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita leikatut keksit n. vartiksi jääkaappiin. Asettele pohjan koloihin baking beanseja, jotta lovet eivät mene umpeen. Paista aaltoja 10-15 minuuttia ja pohjaa n.20 minuuttia. Keksien jäähtyessä valmista pikeeri.

PIKEERI: Sekoita valkuainen ja tomusokeri monitoimikoneella tasaiseksi massaksi. Jaa massa kahteen osaan. Valmista vaaleansinistä pikeeriä sekoittamalla valkoista ja sinistä pastaväriä. Lisää väriseos ensimmäiseen massaan. Sekoita pelkkää valkoista pastaväriä toiseen massaan. Kun keksit ovat jäähtyneet, lisää aaltoihin tyllalla valkoista pikeeriä pärskeiksi, ja lisää vaaleansinisellä pikeerillä raitoja luomaan sävyeroja siniseen "veteen"

KOKOAMINEN:  Asettele aallot keksipohjassa oleviin loviin ja kiinnitä yhtymäkohdasta leivontaliimalla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kirpeän raikkaat emojit, SiiriKoko Suomi leipoo: Käy Muumilaaksoon-pikkuleivät kolmella tavalla, TanjaKoko Suomi leipoo: Muumiperhe hiekkarannalla, SiiriKoko Suomi leipoo: Huojuva rengaslavaKoko Suomi leipoo: Makean moderniaKoko Suomi leipoo: Eiffel-torni
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti