Koko Suomi leipoo: Kanagawan suuri keksi – houjicha- ja sitruunakeksiaalto

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_3_BEAUTYSHOTS_KEKSITAIDETTA_MURU

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa tehtiin keksitaidetta.

Sitruunakeksitaikina

  • 600 g voita
  • 260 g sokeria
  • 3 sitruunan kuori
  • 4,5 tl sitruunamehua
  • 810 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • sinistä pastaväriä

Houjichakeksitaikina

  • 400 g voita
  • 170 g sokeria
  • 4 rkl jauhettua houjicha-teetä (oma)
  • 3 tl vettä
  • 540 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Pikeeri

  • 900 g             tomusokeria
  • 90 g     valkuaista
  • valkoista pastaväriä
  • sinistä pastaväriä

Lisäksi

  • 200 g vehnäjauhoja työpöydän jauhotukseen

Liimaukseen

  • 500 g sokeria

Valmistusohje

"Keksi on versio japanilaisen taidemaalari Hokusain kuuluisasta teoksesta "Kanagawan suuri aalto". Keksi koostuu kolmesta aallon muotoisesta sitruunakeksistä sekä houjichakeksipohjasta, johon aallot kiinnitetään."

SITRUUNAKEKSITAIKINA: Valmista sitruunakeksitaikina: Vaahdota voi, sokeri, sitruunan kuori ja mehu sekä väriaine keskenään, kunnes seos on pehmeää ja kuohkeaa. Valmista houjichakeksitaikina vaahdottamalla voi, sokeri, houjicha ja vesi. Lisää molempiin taikinoihin jauhot ja sekoita. Kääri taikinat kelmuun ja jäähdytä niitä hetki jääkaapissa. Kauli houjichataikina n. 2,5 cm paksuiseksi, uuninpellin kokoiseksi levyksi. Tee levyyn 3 lovea aaltojen upottamista varten. Kauli sitruunakeksitaikina n. 1 cm paksuiseksi levyksi.

KEKSIEN LEIKKAAMINEN: Teos muodostuu kolmesta aallosta, jotka asetetaan pohjaan kiinni. Aallot upotetaan keksipohjassa oleviin loviin ja kiinnitetään leivontaliimalla (kts. asettelu liitteestä). Aaltokeksit leikataan sitruunakeksitaikinalevystä esimerkkikuvan muotoisina paloina. Pohja muotoillaan uuninpellin kokoiseksi, ja siihen jätetään lovet, joihin aallot asetetaan.

PAISTAMINEN: Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita leikatut keksit n. vartiksi jääkaappiin. Asettele pohjan koloihin baking beanseja, jotta lovet eivät mene umpeen. Paista aaltoja 10-15 minuuttia ja pohjaa n.20 minuuttia. Keksien jäähtyessä valmista pikeeri.

PIKEERI: Sekoita valkuainen ja tomusokeri monitoimikoneella tasaiseksi massaksi. Jaa massa kahteen osaan. Valmista vaaleansinistä pikeeriä sekoittamalla valkoista ja sinistä pastaväriä. Lisää väriseos ensimmäiseen massaan. Sekoita pelkkää valkoista pastaväriä toiseen massaan. Kun keksit ovat jäähtyneet, lisää aaltoihin tyllalla valkoista pikeeriä pärskeiksi, ja lisää vaaleansinisellä pikeerillä raitoja luomaan sävyeroja siniseen "veteen"

KOKOAMINEN:  Asettele aallot keksipohjassa oleviin loviin ja kiinnitä yhtymäkohdasta leivontaliimalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!