Koko Suomi leipoo: Kalakukkoset
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kymmenennen jakson teknisessä tehtävässä kilpailijat leipoivat kalakukkosia. Reseptistä tulee 12 kalakukkosta.
Kuoritaikina
- 180 g vesi 180 g
- 230 g ruisjauho 230 g
- 50 g vehnäjauho 50 g
- suolaa
Täyte
- 140 g pekoni n.140 g
- 300 g kalaa n. 300 g
- Mausta haluamallasi tavalla
Valmistusohje
Kaulitse taikinasta ympyröitä.
Esikäsittele kalat tarvittaessa. Aseta pekoniviipaleet ja kalat taikinaympyröille. Mausta.
Sulje kukot.
Voit halutessasi jauhottaa pinnan ruisjauhoilla.
Paista kukot
Voitele kukot voisulalla.
Kääri kukot leivinpaperiin ja folioon ja anna hautua vielä hetken aikaa uunin jälkilämmössä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan