Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kaiketon-kakku

Julkaistu 28.12.2020 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin Kaiketon-kakku.

Kakkumassa

  • (halk. 20 cm korkea irtopohjavuoka)
  • 2 kypsää banaania
  • 35 g kauramaitoa
  • 30 g rypsiöljyä
  • 60 g viikunahilloa
  • 130 g sokeria
  • 35 g sulaa margariinia
  • 230 g gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 ½ tl xantanaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 100 g tummaa suklaata rouhittuna

Suklaamousse

  • 250 g vispautuvaa soijakermaa
  • 250 g laadukasta tummaa suklaata

Rommi-suklaakreemi

  • 125 g soijakermaa
  • 90 g laadukasta tummaa suklaata
  • 20 g glukoosia
  • 20 g rommia

Inkiväärillä maustetut glukoosi-sokerikeksit

  • 150 g glukoosia
  • 100 g sokeria
  • n. 1 tl jauhettua inkivääriä

Koristelu

  • kaakaojauhetta

Valmistusohje

KAKKUMASSA: Soseuta banaanit, kauramaito, rypsiöljy, viikunahillo, sokeri ja sula margariini tasaiseksi massaksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.  Sekoita rouhittu tumma suklaa massan joukkoon ja laita irtopohjavuokaan. Paista, kunnes kakku on täydellisen kypsä ja kostea. Jäähdytä.

ROMMI-SUKLAAGANACHE: Kiehauta soijakerma ja glukoosi kattilassa, kaada suklaan päälle ja poraa tasaiseksi. Lisää rommi ja poraa.  Laita kylmään jäähtymään. 

SUKLAAMOUSSE: Vaahdota soijakerma. Sulata suklaa n. 50-asteiseksi. Sekoita voimakkaasti 1/3 vispatusta soijakermasta suklaan joukkoon. Nostele loput 2/3 soijakermavaahdosta suklaaseoksen joukkoon.

INKIVÄÄRILLÄ MAUSTETUT GLUKOOSI-SOKERIKEKSIT: Mittaa glukoosi ja sokeri kattilaan. Keitä seosta, kunnes se alkaa hieman ottaa väriä. Kaada seos leivinpaperin tai silikonimaton päälle jäähtymään. Anna jäähtyä kivikovaksi. Murskaa jäähtynyttä sokerikeksiä hieman käsillä ja aja tehosekoittimella hienoksi pulveriksi. Siivilöi pulveria silikonimaton päälle ohut kerros. Siivilöi hieman inkivääriä sokerijauhon päälle. Paista 180 asteisessa uunissa, kunnes sokeri on kauttaaltaan sulanut ja pitsiintynyt. Ota valmis keksi pois uunista ja jäähdytä. 

KAKUN KASAAMINEN: Leikkaa pohja kolmeen osaan. Leikkaa irtopohjavuokaan leivinpaperista pala pohjaan ja laita reunakalvot vuoan reunaan. Jaa valmis mousse siten, että mousse tulee kahteen kerrokseen pohjien väliin. Jäähdytä kakku. Vatkaa jäähtynyt rommi-suklaaganache vispilällä notkeaksi ja hieman kuohkeaksi.  Laita ganache pursotinpussiin, jossa on noin 5 - 6mm halkaisijalta oleva tähtitylla. Koristele kakun pinta pursotetulla ganachella.  Koristele kakun pinta ja reunat kaakaojauheella ja riko jäähtyneestä inkivääri-sokerikeksistä kauniita lastuja kakun päälle. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pallo kuin pallo, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Pala kakkua, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Kapteenien kiekkoleivos, LauraKoko Suomi leipoo: Näkötornileivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Marin jouluinen lumituiskuKoko Suomi leipoo: Super suklaista – kahden suklaan juustokakkuset
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti