Koko Suomi leipoo: Kahvisuukko kahvikeksipohjalla, kahvikiisselillä ja mokkavaahdolla

koko suomi leipoo jakso 2 leivoskuvat (6)

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden toisen jakson teemana oli kahvi.

Keksi

  • 150g pehmeää voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 1 kanamuna
  • 2 rkl vanilja-aromia
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl pikakahvijauhetta

Kahvikiisseli

  • 2 dl vahvaa kahvia
  • (2 rkl pikakahvijauhetta+ 2dl vettä)
  • 2,5 dl täysmaitoa
  • 0,5 dl kermaa
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 0,75 dl maissitärkkelystä

Mokkavaahto

  • 9 g liivatelehtiä
  • 70 g munanvalkuaista
  • 150 g sokeria
  • 50 g vettä
  • 2 rkl pikakahvijauhetta
  • Vettä liivatelehtien liotukseen

Suklaakuorrute

  • 400 g tummaa suklaata (kaakaoprosentti n 50%)
  • 4-6 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

KEKSI: Lämmitä uuni 175 astetta. Sekoita keskenään vehnäjauho, maissitärkkelys, sooda, suola ja morttelilla hienoksi jauhettu pikakahvijauhe. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vanilja-aromi ja kananmuna, vaahdota vielä kaksi minuuttia. Lisää jauhoseos muutamassa erässä hyvin sekoittaen. Kauli n. 1cm paksuiseksi levyksi ja leikkaa muotilla keksit (halkaisija noin 5cm). Paista 11-13 min uunin keskitasolla.

KAHVIKIISSELI: Sekoita kattilassa maito, kerma, kahvi, sokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.

MOKKAVAAHTO: Laita liivatelehdet likoamaan. Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa 110 asteiseksi, lisää loppuvaiheessa pikakahvijauhe. Vaahdota lämmityksen aikana valkuaiset vaahdoksi. Kaada sokerisiirappi ohuena nauhana valkuaisten joukkoon. Lisää massaan liotetut ja hyvin kuivaksi puristetut liivatteet. Vatkaa tasaiseksi. Laita massa pyöreäpäisellä tyllalla varustettuun pursotuspussiin.

SUKLAAKUORRUTE: Sulata suklaa. Lisää rypsiöljyä, kunnes rakenne on juokseva.

KOKOAMINEN: Pursota jäähtyneen keksin päälle mokkavaahtoa muutaman sentin kerros. Lisää keskelle mokkakiisseliä reilu rkl. Jatka vaahdon pursottamista, kunnes saavutat suukon muodon. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 5-10 min. Valuta suklaa jähmettyneen suukon päälle. Jähmetä hetki jääkaapissa ennen nauttimista.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja