Koko Suomi leipoo: Kahvi-kinuskipavlovat
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden toisen jakson teemana oli kahvi.
Pohja
- 4 kpl valkuainen
- 2,5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl sitruunamehua
- 2 tl maissitärkkelystä
- 2 tl pikakahvijauhetta
- leivinpaperin voiteluun rypsiöljyä 2 rkl
Täyte
- 1,5 dl vahvaa kahvia
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl täysmaitoa
- ¾ dl sokeria
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 kpl keltuainen
- 1,5 dl vispikermaa
Kahvikinuskikastike
- 1 dl vahvaa kahvia (2 kahvimitallista poroja, 1 kahvikupillinen vettä)
- 1 dl sokeria
- 1 dl kuohukermaa
Koristeluun
- 60 g pistaasipähkinöitä
Valmistusohje
Kuumenna uuni 120 asteeseen. Voitele vapaalla kädellä leivinpaperille öljyllä 10 pientä ympyrää. Aseta paperi uunipellille. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja sitruunamehu. Sihtaa joukkoon maissitärkkelys. Sekoita.
Hienonna halutessasi pikakahvijauhetta blenderissä. Lisää pikakahvijauhe valkuaisvaahdon sekaan. Sekoita. Lusikoi tai pursota marenkivaahto leivinpaperille voideltujen alueiden päälle. Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta. Paista uunin keskitasolla noin 40 min tai kunnes marenki on päältä rapeaa ja sisältä pehmeän vaahtomaista. Anna jäähtyä. Siirrä tarjoiluvadille. Valmista kahvikastike ja kahvitäyte pohjien paistuessa. Keitä vahva kahvi annostellen 6 mitallista kahvijauhetta / 3 kupillista vettä. Mittaa kattilaan kastikkeen kahvi ja sokeri. Keitä n. 15-20 minuuttia kunnes sokeri karamellisoituu. Lisää kerma, jatka keittämistä n. 10 minuuttia. Jäähdytä.
KIISSELI: Mittaa kattilaan maito, kahvi, sokeri ja maissitärkkelysjauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua koko ajan sekoittaen 2 - 3 min. Nosta liedeltä. Mausta vaniljasokerilla. Jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele kermavaahto jäähtyneen kiisselin sekaan. Lusikoi tai pursota täytettä marenkipohjille. Koristele kastikkeella ja pistaasipähkinöillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta