Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kääretorttu-Charlotte, Paulan resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 29.01.2024 15:22

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden yhdeksännessä jaksossa tehtiin charlotte-kakku.

Kääretorttulevy

  • 6 kpl kananmunia
  • 2,25 dl sokeria
  • 1,5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1,5 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 rkl punajuurijauhetta

Ladyfingers

  • 2 kpl kananmunaa
  • 60 g sokeria
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • 80 g erikoisvehnäjauhoja
  • 4 tl maissitärkkelystä
  • 1 dl tomusokeria

Saksalainen vanukaskreemi

  • 3 dl täysmaitoa
  • 1,5 tl vaniljajauhetta
  • 1,5 rkl maissitärkkelystä
  • 1 dl sokeria
  • 2 kpl keltuaista
  • 180 g voita (huoneenlämpöinen)
  • 5 dl vadelma (tuore)
  • 1 kpl sitruuna

Mantelikrokantti

  • 50 g mantelirouhetta
  • 50 g sokeria
  • 50 g voita
  • ½ rkl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 rkl kuohukermaa

Koristelu

  • 3 dl vispikermaa
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 dl mantelijauhetta

Valmistusohje

KÄÄRETORTTULEVY: Raidallista ja pursotettavaa kääretorttulevyä varten kannattaa perusohje tehdä puolitoistakertaisena, jotta taikinaa riittää varmasti koko pellille. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seokseen. Sekoita nuolijalla. Jaa seos kahteen osaan. Lisää toisen taikinan joukkoon punajuurijauhe ja sekoita varovasti tasaiseksi. Pursota taikinat pellille leivinpaperin päälle raidoiksi. Paista 200 asteessa kiertoilmalla noin 10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperin päälle. Kääri kypsä kääretorttulevy leivinliinan sisään jäähtymään lyhyeltä sivulta. Kun levy on jäähtynyt, siisti reunat pizzahyrrällä, jolloin saat tasaisen suorakulmion.

LADYFINGERS: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset, puolet sokerista ja vanilja kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
Vaahdota valkuaiset toisessa kulhossa. Lisää loppu sokeri ja sekoita tasaiseksi. Sekoita valkuaisvaahto varovasti keltuaisvaahdon joukkoon.
Siivilöi jauhot joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi massaksi. Pursota taikinasta 10 cm pötköjä leivinpaperin päälle. Siivilöi keksien päälle tomusokeria.
Paista 175 asteessa 12-15min. Anna jäähtyä. Leikkaa keksit puoliksi ja muovaa jokaisen palan toinen pää suipoksi veitsen avulla, jotta keksit saa aseteltua nätisti ympyränmuotoon kakun päälle.

SAKSALAINEN VANUKASKREEMI: Halkaise sitruuna ja purista mehu. Laita 1,5 dl vadelmia ja 2 rkl sitruunamehua kattilaan. Lämmitä seosta, kunnes se on
tasaista. Puserra vadelmat siivilän läpi, jotta saat tasaista seosta. Jäähdytä. Sekoita maissitärkkelys ½ desilitraan kylmää maitoa. Vaahdota keltuainen ja sokeri. Kuumenna loppu maito kiehuvaksi ja lisää sitä 2 rkl keltuaisseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada keltuaisseos kattilaan maidon sekaan ja sekoita koko ajan. Lisää myös maissitärkkelysseos ja sekoita koko ajan. Keittele seosta pari minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä voi. Lisää vanukas joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vadelmaseos. Jätä loput kokonaiset vadelmat myöhemmäksi.

MANTELIKROKANTTI: Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja vähennä lämpö sen jälkeen keskilämmölle. Keitä seosta koko ajan sekoitellen noin 5 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi. Nostele lusikalla pellille harvakseltaan (n. 9 per pelti) pieniä (n. 1 rkl) kokkareita.
Paista 175 asteessa 4-6 minuuttia, kunnes reunat ovat muuttuneet kullanruskeiksi. Anna jäähtyä kokonaan pellillä.

KAKUN KOKOAMINEN: Levitä kreemi kääretorttulevylle paistopuolelle. Säästä 2 rkl kreemiä myöhemmäksi. Ripottele kreemin päälle kokonaisia vadelmia.
Leikkaa kääretorttulevystä kolme pitkää tasalevystä suikaletta. Riko mantelikrokantti käsin 1-2 cm kokoisiksi paloiksi ja levitä ne kreemin päälle tasaisesti.
Kääri ensimmäinen suikale rullalle ja nosta se pystyy tarjoilualustalle. Kääri toinen suikale ensimmäisen ympärille ja nosta koko komeus pystyyn. Voit kiinnittää kääretorttulevyn palaset toisiinsa kreemin avulla. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään vartiksi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Prinsessan iltapäivätee, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: Elegantisti överiä, Nellan reseptiKoko Suomi leipoo: Juhlien kuningatar -kakku, IirisKoko Suomi leipoo: Pelataan dominoa! -kakku, LauraKoko Suomi leipoo: Hunajainen puolukkapallo, OonaKoko Suomi leipoo: Syyssadon herkkusieni-pororulla, Kati
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti