Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kaali-kanapiiras

Julkaistu 07.12.2020 21:31

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännessä jaksossa leivottiin piirakoita.

Voitaikina

  • 6 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 350 g kylmää voita
  • 1 tl sokeria
  • n. 120 ml kylmää vettä

Lettutaikina

  • 1,5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl sokeria
  • 1,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • Paistamiseen noin 5 rkl voita

Herkkusienitäyte

  • 200 g herkkusieniä
  • 1 iso sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 3 rkl voita
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 100 g kaalia

Kanatäyte

  • 400 g kanan rintafilee
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulikynttä
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl Lemon Curry- maustetta
  • 1 tuore punainen chili
  • 2 tl kurkumaa
  • suolaa oman maun mukaan
  • pieni nippu tuoretta persiljaa
  • pieni nippu tuoretta korianteria

Voitelu

  • 1 kananmuna
  • 2 rkl maito

Koristeluun

  • 1 puntti herneenversoja
  • 1 kpl punainen chilipalko
  • 2 kpl suolakurkkuja
  • 120 g smetanaa

Valmistusohje

VOITAIKINA:  Sekoita vehnäjauhot ja kylmää voi monitoimikoneessa niin, ettei jää mitään klimppejä. Lisää suolaa ja anna sekoittua n. 2 minuuttia, jonka jälkeen lisäät kylmän veden. Kun massasta on tullut yhtenäinen ota se jauhotulle alustalle. Kauli taikina suorakaiteeksi ja pyyhi ylimääräiset jauhot pois. Taittele levy kolmeen osaan. Toista kaulimista ja taittelemista 3 kertaa ja kääri taiteltu taikina kelmuun ja pistä jääkaappiin noin 10-15 minuutiksi. Toista kauliminen ja taittelu 3 kertaa. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin, sillä välin kun tehdään letut ja täytteet.

LETTUTAIKINA: n. viisi lettua (24cm). Sekoita lettutaikinan ainekset sekaisin. Paista pannulla, voissa. 

HERKKUSIENITÄYTE: Pilko paprika, sienet, kaali ja sipuli pieniksi paloiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää voi ja pilkottu sipuli. Kuullota sipuli ja lisää muut pilkotut vihannekset. Lisää lopuksi mausteet.

KANATÄYTE: Pilko kanan rintafilee pieniksi paloiksi ja ruskista pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja anna kuulottua. Lisää mausteet ja vesi.

PIIRAKAN KOKOAMINEN: Ota pieni osa taikinasta sivuun koristeluita varten. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli 2 ympyrää. Toinen ympyrä halkaisijaltaan n. 20-25 cm ja toinen 30-35 cm. Laita pienempi taikinalevy leivinpaperin päälle ja laita kaksi lettua. Levitä päälle herkkusienitäyte ja laita yksi lettu päälle. Lisää seuraavaksi kanatäyte ja taas lettu päälle. Kokoa kerrokset niin kauan, kunnes lettuja riittää. Viimeisen lettu päälle asetetaan toinen taikinalevy. Laita kuori huolellisesti kiinni ja voitele huolella munalla. Kauli sivussa ollut taikina ja tee kukkia, perhosia ja lehtiä taikinan päälle ja voitele hyvin. Viillä lopuksi sädeviiltoja, jotta höyryt pääsevät pois. Paista keskitasolla 210 °C uunissa noin 35 minuuttia, kunnes kuori on kullanruskea.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Chicken ale pie, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: British chicken pie, Kristan reseptiKoko Suomi leipoo: Pitsinen Homity pie, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Alexanderin-kaalipiirakka Koko Suomi leipoo: Loppu kesän tuulahdusKoko Suomi leipoo: Intialaiset kasvissamosat
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti