Koko Suomi leipoo: Kaali-kanapiiras
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännessä jaksossa leivottiin piirakoita.
Voitaikina
- 6 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 350 g kylmää voita
- 1 tl sokeria
- n. 120 ml kylmää vettä
Lettutaikina
- 1,5 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 1 tl sokeria
- 1,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- Paistamiseen noin 5 rkl voita
Herkkusienitäyte
- 200 g herkkusieniä
- 1 iso sipuli
- 1 punainen paprika
- 3 rkl voita
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 100 g kaalia
Kanatäyte
- 400 g kanan rintafilee
- 1 sipuli
- 2 valkosipulikynttä
- 1 dl vettä
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl Lemon Curry- maustetta
- 1 tuore punainen chili
- 2 tl kurkumaa
- suolaa oman maun mukaan
- pieni nippu tuoretta persiljaa
- pieni nippu tuoretta korianteria
Voitelu
- 1 kananmuna
- 2 rkl maito
Koristeluun
- 1 puntti herneenversoja
- 1 kpl punainen chilipalko
- 2 kpl suolakurkkuja
- 120 g smetanaa
Valmistusohje
VOITAIKINA: Sekoita vehnäjauhot ja kylmää voi monitoimikoneessa niin, ettei jää mitään klimppejä. Lisää suolaa ja anna sekoittua n. 2 minuuttia, jonka jälkeen lisäät kylmän veden. Kun massasta on tullut yhtenäinen ota se jauhotulle alustalle. Kauli taikina suorakaiteeksi ja pyyhi ylimääräiset jauhot pois. Taittele levy kolmeen osaan. Toista kaulimista ja taittelemista 3 kertaa ja kääri taiteltu taikina kelmuun ja pistä jääkaappiin noin 10-15 minuutiksi. Toista kauliminen ja taittelu 3 kertaa. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin, sillä välin kun tehdään letut ja täytteet.
LETTUTAIKINA: n. viisi lettua (24cm). Sekoita lettutaikinan ainekset sekaisin. Paista pannulla, voissa.
HERKKUSIENITÄYTE: Pilko paprika, sienet, kaali ja sipuli pieniksi paloiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää voi ja pilkottu sipuli. Kuullota sipuli ja lisää muut pilkotut vihannekset. Lisää lopuksi mausteet.
KANATÄYTE: Pilko kanan rintafilee pieniksi paloiksi ja ruskista pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja anna kuulottua. Lisää mausteet ja vesi.
PIIRAKAN KOKOAMINEN: Ota pieni osa taikinasta sivuun koristeluita varten. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli 2 ympyrää. Toinen ympyrä halkaisijaltaan n. 20-25 cm ja toinen 30-35 cm. Laita pienempi taikinalevy leivinpaperin päälle ja laita kaksi lettua. Levitä päälle herkkusienitäyte ja laita yksi lettu päälle. Lisää seuraavaksi kanatäyte ja taas lettu päälle. Kokoa kerrokset niin kauan, kunnes lettuja riittää. Viimeisen lettu päälle asetetaan toinen taikinalevy. Laita kuori huolellisesti kiinni ja voitele huolella munalla. Kauli sivussa ollut taikina ja tee kukkia, perhosia ja lehtiä taikinan päälle ja voitele hyvin. Viillä lopuksi sädeviiltoja, jotta höyryt pääsevät pois. Paista keskitasolla 210 °C uunissa noin 35 minuuttia, kunnes kuori on kullanruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan