Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 04.12.2023 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin siemennäkkäreitä.

Juustoinen siemennäkkäri

  • n. 60 g (1 dl) maissijauhoja
  • ½ dl (n.30 g) auringonkukansiemeniä
  • ½ dl (n. 35 g) pellavansiemeniä
  • ½ dl (n. 30 g) seesamsiemeniä
  • ¼ dl (n. 25 g) chia-siemeniä
  • n. ½ tl juustokuminaa
  • n. ½ tl rosmariinia, kuivattu
  • ¾ tl suolaa
  • n. 10 ml (n. ½ rkl) rypsiöljyä
  • n. 150 ml omenamehua
  • 20-30 g täyteläistä emmentaljuustoa

Viimeistely

  • sormisuola

Mausteiset parmesaani-juustopikkuleivät

  • 75 g voita
  • 80 g (n. 1 ¼ dl) fariinisokeria
  • 1 kpl kananmunan keltuainen
  • n. 150 g (n. 2 ¼ dl) erikoishienovehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl muskottipähkinöitä
  • ½ tl inkivääriä, kuivattu
  • ½ tl neilikkaa, kuivattu
  • ¼ tl maustepippuria
  • 30 g tuorejuustoa

Viimeistely

  • 1 kpl (taikinasta ylijäänyt) kananmunan valkuainen
  • n. 50 g parmesaanijuustoraastetta

Inkiväärillä maustettu porkkana-appelsiinihilloke

  • 150 g porkkanoita
  • 1 kpl appelsiini (kokonainen)
  • n. 80 ml appelsiinin mehu
  • 1 kpl tähtianis
  • Inkivääriä, tuore
  • 50 g hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

JUUSTOINEN SIEMENNÄKKÄRI: Raasta juusto. Lämmitä omenamehu kiehumispisteeseen kattilassa tai mikrossa. Sekoita maissijauho, siemenet ja mausteet keskenään. Lisää rypsiöljy ja omenamehu kuivien aineiden joukkoon, sekoita. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä hetken ajan. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle, laita toinen leivinpaperi päälle ja taputtele tai kaulitse tasaiseksi, ohueksi levyksi. Voit halutessasi ripotella päälle sormisuolaa. Paista noin 30 - 35 minuuttia 150 - 160 asteissa uunissa. Voit peittää leivinpaperilla, jotta pinta ei tummu liikaa. Leikkaa heti kuumana suorakaiteen mallisiksi paloiksi TAI anna jäähtyä ja murra paloiksi.

MAUSTEISET PARMESAANI-JUUSTOPIKKULEIVÄT: Sekoita voi ja fariinisokeri hyvin sekaisin. Lisää kananmunan keltuainen ja sekoita. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi tuorejuustoja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun tai muoviin ja nosta hetkeksi kylmään. Kaulitse taikina silikonimaton tai leivinpaperin päällä ohueksi levyksi, voitele kevyesti kananmunan valkuaisella ja levitä päälle parmesaaniraastetta. Laita taikinalevy hetkesi kylmään. Stanssaa haluamallasi piparkakkumuotilla/pyöreällä muotilla (halkaisija/korkeus noin 4 - 5 cm) paloja. Nosta uunipellille, leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa 8 – 10 minuuttia. 

INKIVÄÄRILLÄ MAUSTETTU PORKKANA-APPELSIINIHILLOKE: Kuori ja viipaloi tai raasta porkkana. Kuori ja pilko toinen appelsiini, purista toisen appelsiinin mehu. Kuori ja pilko inkivääri. Laita porkkana, appelsiini, appelsiinin mehu, tähtianis ja inkivääri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Poista tähtianis ja soseuta tasaiseksi. Lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä muutaman minuutin ajan. Jäähdytä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Aurinkoiset tartaletit, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Sydämelliset ruis-porkkanabageli, Nellan reseptiKoko Suomi leipoo: Briossisämpylä – kasvisburgerKoko Suomi leipoo: Vol-au-ventKoko Suomi leipoo: Kimchi-kääretorttu ja Sadonkorjuun kinuskinen omenapiirakka, IirisKoko Suomi leipoo: Oton Metsämiehen näkkärit ja mini-pistaasikorvapuustit
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti