Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät

koko_suomi_leipoo_s09_eps3_beautyshots_tekninen_tehta25C225A8va25C225A8_siiri_01_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin siemennäkkäreitä.

Juustoinen siemennäkkäri

  • n. 60 g (1 dl) maissijauhoja
  • ½ dl (n.30 g) auringonkukansiemeniä
  • ½ dl (n. 35 g) pellavansiemeniä
  • ½ dl (n. 30 g) seesamsiemeniä
  • ¼ dl (n. 25 g) chia-siemeniä
  • n. ½ tl juustokuminaa
  • n. ½ tl rosmariinia, kuivattu
  • ¾ tl suolaa
  • n. 10 ml (n. ½ rkl) rypsiöljyä
  • n. 150 ml omenamehua
  • 20-30 g täyteläistä emmentaljuustoa

Viimeistely

  • sormisuola

Mausteiset parmesaani-juustopikkuleivät

  • 75 g voita
  • 80 g (n. 1 ¼ dl) fariinisokeria
  • 1 kpl kananmunan keltuainen
  • n. 150 g (n. 2 ¼ dl) erikoishienovehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl muskottipähkinöitä
  • ½ tl inkivääriä, kuivattu
  • ½ tl neilikkaa, kuivattu
  • ¼ tl maustepippuria
  • 30 g tuorejuustoa

Viimeistely

  • 1 kpl (taikinasta ylijäänyt) kananmunan valkuainen
  • n. 50 g parmesaanijuustoraastetta

Inkiväärillä maustettu porkkana-appelsiinihilloke

  • 150 g porkkanoita
  • 1 kpl appelsiini (kokonainen)
  • n. 80 ml appelsiinin mehu
  • 1 kpl tähtianis
  • Inkivääriä, tuore
  • 50 g hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

JUUSTOINEN SIEMENNÄKKÄRI: Raasta juusto. Lämmitä omenamehu kiehumispisteeseen kattilassa tai mikrossa. Sekoita maissijauho, siemenet ja mausteet keskenään. Lisää rypsiöljy ja omenamehu kuivien aineiden joukkoon, sekoita. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä hetken ajan. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle, laita toinen leivinpaperi päälle ja taputtele tai kaulitse tasaiseksi, ohueksi levyksi. Voit halutessasi ripotella päälle sormisuolaa. Paista noin 30 - 35 minuuttia 150 - 160 asteissa uunissa. Voit peittää leivinpaperilla, jotta pinta ei tummu liikaa. Leikkaa heti kuumana suorakaiteen mallisiksi paloiksi TAI anna jäähtyä ja murra paloiksi.

MAUSTEISET PARMESAANI-JUUSTOPIKKULEIVÄT: Sekoita voi ja fariinisokeri hyvin sekaisin. Lisää kananmunan keltuainen ja sekoita. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi tuorejuustoja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun tai muoviin ja nosta hetkeksi kylmään. Kaulitse taikina silikonimaton tai leivinpaperin päällä ohueksi levyksi, voitele kevyesti kananmunan valkuaisella ja levitä päälle parmesaaniraastetta. Laita taikinalevy hetkesi kylmään. Stanssaa haluamallasi piparkakkumuotilla/pyöreällä muotilla (halkaisija/korkeus noin 4 - 5 cm) paloja. Nosta uunipellille, leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa 8 – 10 minuuttia. 

INKIVÄÄRILLÄ MAUSTETTU PORKKANA-APPELSIINIHILLOKE: Kuori ja viipaloi tai raasta porkkana. Kuori ja pilko toinen appelsiini, purista toisen appelsiinin mehu. Kuori ja pilko inkivääri. Laita porkkana, appelsiini, appelsiinin mehu, tähtianis ja inkivääri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Poista tähtianis ja soseuta tasaiseksi. Lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä muutaman minuutin ajan. Jäähdytä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.