Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo: Jussin voileipäkakkuleivokset

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa taidonnäytetehtävässä kilpailijat leipovat voileipäkakusta uuden version.

Tumma ruisvuokaleipä (laadukas, siivutettuna)

  • 1 puntti ruohosipuli (tuore)
  • 1 litra vichy
  • 100 g kantarelli
  • 75 g puolukka
  • 300 g maustamaton tuorejuusto
  • 200 g ranskankerma
  • 125 g smetana
  • 300 g kylmäsavuporoleikkele
  • mustapippurimylly
  • suola
  • 5 kpl suolakurkku
  • 1 tl galangal
  • 1 tl red szechuan
  • 100 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl lakritsijauhe

Koristeluun

  • 250 g ranskankerma
  • 200 g tuorejuusto
  • 150 g puolukka
  • 6 kpl suolakurkku
  • 100 g kylmäsavuporoleikkele (ohuen ohut)
  • herneen versoja
  • mintunlehtiä

Valmistusohje

Paista kantarellit pannussa voissa ja mausta suolalla, pippurilla ja galangalilla. Sekoita smetana, tuorejuusto ja kantarellit keskenään. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Laita sekaan pororouhe, pippuri ja suola. Laita kattilaan pari ruokalusikallista vettä, 0,5 dl sokeria ja puolukat. Jauha red szechuan ja lisää varovasti pikku hyppysellinen. Leikkaa leivät, jos eivät ole siivuina. Kostuta vichyllä. Laita pohjakerrokseen kantarellitäyte. Laita toinen leipä päälle ja seuraavaan kerrokseen porotäyte. Sekoita ranskankerma ja tuorejuusto. Päällystä kakku tällä seoksella. Koristele puolukoilla, suolakurkulla, red szchuanilla ja kylmäsavuporoleikkeleillä.




Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja