Koko Suomi leipoo: Jussin voileipäkakkuleivokset

Jussin voileipäkakkuleivokset

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa taidonnäytetehtävässä kilpailijat leipovat voileipäkakusta uuden version.

Tumma ruisvuokaleipä (laadukas, siivutettuna)

  • 1 puntti ruohosipuli (tuore)
  • 1 litra vichy
  • 100 g kantarelli
  • 75 g puolukka
  • 300 g maustamaton tuorejuusto
  • 200 g ranskankerma
  • 125 g smetana
  • 300 g kylmäsavuporoleikkele
  • mustapippurimylly
  • suola
  • 5 kpl suolakurkku
  • 1 tl galangal
  • 1 tl red szechuan
  • 100 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl lakritsijauhe

Koristeluun

  • 250 g ranskankerma
  • 200 g tuorejuusto
  • 150 g puolukka
  • 6 kpl suolakurkku
  • 100 g kylmäsavuporoleikkele (ohuen ohut)
  • herneen versoja
  • mintunlehtiä

Valmistusohje

Paista kantarellit pannussa voissa ja mausta suolalla, pippurilla ja galangalilla. Sekoita smetana, tuorejuusto ja kantarellit keskenään. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Laita sekaan pororouhe, pippuri ja suola. Laita kattilaan pari ruokalusikallista vettä, 0,5 dl sokeria ja puolukat. Jauha red szechuan ja lisää varovasti pikku hyppysellinen. Leikkaa leivät, jos eivät ole siivuina. Kostuta vichyllä. Laita pohjakerrokseen kantarellitäyte. Laita toinen leipä päälle ja seuraavaan kerrokseen porotäyte. Sekoita ranskankerma ja tuorejuusto. Päällystä kakku tällä seoksella. Koristele puolukoilla, suolakurkulla, red szchuanilla ja kylmäsavuporoleikkeleillä.




Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!