Koko Suomi leipoo: Jussin voileipäkakkuleivokset
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa taidonnäytetehtävässä kilpailijat leipovat voileipäkakusta uuden version.
Tumma ruisvuokaleipä (laadukas, siivutettuna)
- 1 puntti ruohosipuli (tuore)
- 1 litra vichy
- 100 g kantarelli
- 75 g puolukka
- 300 g maustamaton tuorejuusto
- 200 g ranskankerma
- 125 g smetana
- 300 g kylmäsavuporoleikkele
- mustapippurimylly
- suola
- 5 kpl suolakurkku
- 1 tl galangal
- 1 tl red szechuan
- 100 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl lakritsijauhe
Koristeluun
- 250 g ranskankerma
- 200 g tuorejuusto
- 150 g puolukka
- 6 kpl suolakurkku
- 100 g kylmäsavuporoleikkele (ohuen ohut)
- herneen versoja
- mintunlehtiä
Valmistusohje
Paista kantarellit pannussa voissa ja mausta suolalla, pippurilla ja galangalilla. Sekoita smetana, tuorejuusto ja kantarellit keskenään. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Laita sekaan pororouhe, pippuri ja suola. Laita kattilaan pari ruokalusikallista vettä, 0,5 dl sokeria ja puolukat. Jauha red szechuan ja lisää varovasti pikku hyppysellinen. Leikkaa leivät, jos eivät ole siivuina. Kostuta vichyllä. Laita pohjakerrokseen kantarellitäyte. Laita toinen leipä päälle ja seuraavaan kerrokseen porotäyte. Sekoita ranskankerma ja tuorejuusto. Päällystä kakku tällä seoksella. Koristele puolukoilla, suolakurkulla, red szchuanilla ja kylmäsavuporoleikkeleillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan