Koko Suomi leipoo: Jukan luumutähdet
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Jukka leipoi luumutähtiä.
Ainekset
- 2½ dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 6 rkl sirosokeria
- ½ tl kardemummaa
- ½ tl pomeranssijauhetta
- ½ tl kanelia
- 100 g Valio voita
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl soodaa + tilkka vettä
Koristeluun
- 1 kananmuna
- 1 ½ dl raesokeria
Luumumarmeladi
- 200 g kuivattuja luumuja
- n. 1 dl vettä
- 1 dl hillosokeria
- 1 kpl kanelitanko
Valmistusohje
OHJE: Valmista luumumarmeladi. Laita luumut, kanelitanko ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä niin kauan, että luumut ovat pehmentyneet. Poista kanelitanko. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri ja keitä vielä noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
Sekoita vehnäjauhot, mausteet ja sokeri. Paloittele huoneenlämpöinen voi nokareina pinnalle ja sekoita seos murumaiseksi. Lisää hunaja ja vesitilkkaan sekoitettu sooda. Sekoita sileäksi taikinaksi ja laita kahden kelmun väliin. Taputtele noin 2 cm paksuseksi. Laita jääkaappiin noin 45 minuutiksi.
Kauli taikina muutamassa erässä leivinpaperien välissä noin 2 mm paksuksi levyksi. Ota taikinasta tähtipiparimuotilla pipareita. Laita tähdet pellille leivinpaperin päälle. Ota joka toisesta tähdestä keskeltä omenaporalla pyöreä pala pois. Tee sukkapuikolla ripustusreikä yhteen sakaraan.
Voitele piparit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista piparit 200 asteessa 7-8 minuuttia. Jäähdytä.
Käännä reiätön pipari ja laita nurjalle puolelle luumumarmeladia, paina reiällisen kanssa yhteen. HUOM ripustus reiät kohdakkain.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa