Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Jukan luumutähdet

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 29.11.2021 20:31

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Jukka leipoi luumutähtiä.

Ainekset

  • 2½ dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 6 rkl sirosokeria
  • ½ tl kardemummaa
  • ½ tl pomeranssijauhetta
  • ½ tl kanelia
  • 100 g Valio voita
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl soodaa + tilkka vettä

Koristeluun

  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl raesokeria

Luumumarmeladi

  • 200 g kuivattuja luumuja
  • n. 1 dl vettä
  • 1 dl hillosokeria
  • 1 kpl kanelitanko

Valmistusohje

OHJE:  Valmista luumumarmeladi. Laita luumut, kanelitanko ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä niin kauan, että luumut ovat pehmentyneet. Poista kanelitanko. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri ja keitä vielä noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita vehnäjauhot, mausteet ja sokeri. Paloittele huoneenlämpöinen voi nokareina pinnalle ja sekoita seos murumaiseksi. Lisää hunaja ja vesitilkkaan sekoitettu sooda. Sekoita sileäksi taikinaksi ja laita kahden kelmun väliin. Taputtele noin 2 cm paksuseksi. Laita jääkaappiin noin 45 minuutiksi.

Kauli taikina muutamassa erässä leivinpaperien välissä noin 2 mm paksuksi levyksi. Ota taikinasta tähtipiparimuotilla pipareita. Laita tähdet pellille leivinpaperin päälle. Ota joka toisesta tähdestä keskeltä omenaporalla pyöreä pala pois. Tee sukkapuikolla ripustusreikä yhteen sakaraan.

Voitele piparit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista piparit 200 asteessa 7-8 minuuttia. Jäähdytä.

Käännä reiätön pipari ja laita nurjalle puolelle luumumarmeladia, paina reiällisen kanssa yhteen. HUOM ripustus reiät kohdakkain.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Maijan piparkakkupaljuKoko Suomi leipoo: Rakkaus-britaKoko Suomi leipoo: Rapea raparperi-puustikakkuKoko Suomi leipoo: Terttu-mummin omenaleivosKoko Suomi leipoo: Kirsikkametsä
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti