Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Jouluinen tuulihattukranssi

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 13.12.2021 20:20

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman toisessa jaksossa teknisenä tehtävä oli loihtia jouluinen tuulihattukranssi.

Muromassa (keksi tuulihatun päälle)

  • 50 g Valio voita
  • 60 g sokeria
  • 60 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • vihreä elintarvikeväri

Tuulihattumassa

  • 2 dl Valio maitoa
  • 100 g Valio voita
  • 190 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 200 g kananmunia

Täyte

  • 150 g Sun-Maid rusinoita
  • 300 g vettä
  • muskottipähkinää, kanelia ja neilikkaa oman maun mukaan.

Vaniljakreemi

  • 2,5 dl Valio kuohukermaa
  • 2,5 dl Valio täysmaitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 120 g keltuaisia
  • 40 g maizenaa (maissitärkkelys)
  • sokeria maun mukaan
  • 300 g Valio vispikermaa

Tuulihattujen liimaus kranssin muotoon

  • 100 g sokeria
  • Koristeet

Valkosuklaalumihiutaleet

  • 50 g valkosuklaata

Sokeripallot

  • punaista geeliväriä
  • hasselpähkinöitä

Valmistusohje

MUROMASSA: Valmista muromassa sekoittamalla kaikki raaka-aineet sekaisin. Lisää lopuksi väriaine ja sekoita tasaiseksi. Kaulitse se ohueksi kahden leivinpaperin välissä ja laita pakkaseen tai jääkaappiin. 

TUULIHATTUMASSA: Valmista tuulihattumassa. Kiehauta maito ja voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki, jotta taikina on yhteneväinen pallo. Jäähdytä. Vatkaa joukkoon kananmunat vähitellen. Vaahdota niin kauan, että seos on kauniin kiiltävää.  Pursota 2 – 3 eri kokoisia palloja. Stanssaa värjätystä muromassasta pyöreitä paloja, jotka menevät vähän tuulihatun yli. Laita palat tuulihattujen päälle. Paista 200 asteessa 15 – 20 minuuttia (koosta riippuen).

TÄYTE:  Keitä rusinat pehmeäksi maustetussa vedessä. Soseuta sauvasekottimella. Jäähdytä.

VANILIJAKREEMI:  Kiehauta maito ja kerma halkaistun vaniljatangon kanssa. Anna hetki seistä.  Sekoita keltuaiset, maizena ja sokeri. Poista vaniljatanko kerma-maidosta ja kaada ohuena nauhana keltuais-maizena-sokeriseokseen. Keitä miedolla lämmöllä kiisseliksi. Jäähdytä. Vaahdota vispikerma. Yhdistä vaniljakreemi, soseutetut rusinat ja vispikerma. Täytä tuulihatut pursottamalla pohjasta. Laita ”korkiksi” rusina. 

TUULIHATTUJEN LIIMAUS KRANSSIN MUOTOON:  Sulata sokeri. Muodosta täytetyistä tuulihatuista kaksikerroksinen kranssi. Liimaa tuulihatut kiinni toisiinsa sulatetulla sokerilla. 

KORISTEET:  Sulata valkosuklaa ja valmista spritsaamalla lumihiutaleita leivinpaperin päälle. Jähmetä. 

Sulata liimauksen käytetty sokeri uudelleen ja värjää punaisella geelivärillä. Dippaa kokonaiset hasselpähkinät kuumassa sokerissa (laita hasselpähkinä coctailtikkuun ja dippaa sokerissa). Jäähdytä. Koristele tuulihattukranssi suklaalumihiutalella ja joulupalloilla. Voit valmistaa joulupallot myös sokerimassasta. Värjää sokerimassa punaiseksi ja tee siitä joulupalloja kranssiin. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kakkutrikki, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Röylän rouvan reilun suklaapatukkaKoko Suomi leipoo: Inkan OmppusumppiKoko Suomi leipoo: Annen "Heart of the ocean" – pieni makeaKoko Suomi leipoo: OopperaleivosKoko Suomi leipoo: Kaiketon-kakku
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti