Mainos

Koko Suomi leipoo: Jouluinen tuulihattukranssi

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps12_tekninen_3078
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman toisessa jaksossa teknisenä tehtävä oli loihtia jouluinen tuulihattukranssi.

Muromassa (keksi tuulihatun päälle)

  • 50 g Valio voita
  • 60 g sokeria
  • 60 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • vihreä elintarvikeväri

Tuulihattumassa

  • 2 dl Valio maitoa
  • 100 g Valio voita
  • 190 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 200 g kananmunia

Täyte

  • 150 g Sun-Maid rusinoita
  • 300 g vettä
  • muskottipähkinää, kanelia ja neilikkaa oman maun mukaan.

Vaniljakreemi

  • 2,5 dl Valio kuohukermaa
  • 2,5 dl Valio täysmaitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 120 g keltuaisia
  • 40 g maizenaa (maissitärkkelys)
  • sokeria maun mukaan
  • 300 g Valio vispikermaa

Tuulihattujen liimaus kranssin muotoon

  • 100 g sokeria
  • Koristeet

Valkosuklaalumihiutaleet

  • 50 g valkosuklaata

Sokeripallot

  • punaista geeliväriä
  • hasselpähkinöitä

Valmistusohje

MUROMASSA: Valmista muromassa sekoittamalla kaikki raaka-aineet sekaisin. Lisää lopuksi väriaine ja sekoita tasaiseksi. Kaulitse se ohueksi kahden leivinpaperin välissä ja laita pakkaseen tai jääkaappiin. 

TUULIHATTUMASSA: Valmista tuulihattumassa. Kiehauta maito ja voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki, jotta taikina on yhteneväinen pallo. Jäähdytä. Vatkaa joukkoon kananmunat vähitellen. Vaahdota niin kauan, että seos on kauniin kiiltävää.  Pursota 2 – 3 eri kokoisia palloja. Stanssaa värjätystä muromassasta pyöreitä paloja, jotka menevät vähän tuulihatun yli. Laita palat tuulihattujen päälle. Paista 200 asteessa 15 – 20 minuuttia (koosta riippuen).

TÄYTE:  Keitä rusinat pehmeäksi maustetussa vedessä. Soseuta sauvasekottimella. Jäähdytä.

VANILIJAKREEMI:  Kiehauta maito ja kerma halkaistun vaniljatangon kanssa. Anna hetki seistä.  Sekoita keltuaiset, maizena ja sokeri. Poista vaniljatanko kerma-maidosta ja kaada ohuena nauhana keltuais-maizena-sokeriseokseen. Keitä miedolla lämmöllä kiisseliksi. Jäähdytä. Vaahdota vispikerma. Yhdistä vaniljakreemi, soseutetut rusinat ja vispikerma. Täytä tuulihatut pursottamalla pohjasta. Laita ”korkiksi” rusina. 

TUULIHATTUJEN LIIMAUS KRANSSIN MUOTOON:  Sulata sokeri. Muodosta täytetyistä tuulihatuista kaksikerroksinen kranssi. Liimaa tuulihatut kiinni toisiinsa sulatetulla sokerilla. 

KORISTEET:  Sulata valkosuklaa ja valmista spritsaamalla lumihiutaleita leivinpaperin päälle. Jähmetä. 

Sulata liimauksen käytetty sokeri uudelleen ja värjää punaisella geelivärillä. Dippaa kokonaiset hasselpähkinät kuumassa sokerissa (laita hasselpähkinä coctailtikkuun ja dippaa sokerissa). Jäähdytä. Koristele tuulihattukranssi suklaalumihiutalella ja joulupalloilla. Voit valmistaa joulupallot myös sokerimassasta. Värjää sokerimassa punaiseksi ja tee siitä joulupalloja kranssiin. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!