Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Japanilaiset maitosämpylät

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 21.02.2022 20:14

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan seitsemännessä jaksossa teknisessä tehtävässä leivotaan Japanilaisia maitosämpylöitä. Tarjoillaan luumulevitteen kanssa.

  • Kokonaisvalmistusaika: 120 min
  • Annosmäärä: 9

Esiseos

  • Valio täysmaito 70 ml
  • Sunnuntai erikoisvehnäjauho 15 g

Taikina

  • Sunnuntai erikoisvehnäjauho n. 250 g
  • Sunnuntai kuivahiiva n. 5 g
  • Valio täysmaito 100 ml
  • sokeri 40 g
  • suola ¾ tl
  • Valio voi 50 g
  • kananmuna 50 g
  • Voitelu
  • kananmuna
  • vesi

Koristeet

  • Sun-Maid rusinoita (silmät)

Taitotaikina

  • Vesi 80 ml
  • Suola 15 g
  • Sunnuntai erikoisvehnäjauho 75 g
  • Perunajauho 30 g

Viimeistely paiston jälkeen

  • kaakaojauhe
  • vodka

Luumulevite

  • luumu 150 g
  • rypsiöljy 1 tl
  • pieni sipuli ½ kpl
  • tuore inkivääri ½ rkl
  • valkosipulin kynsi 1 kpl
  • laakerinlehti 1 kpl
  • fariinisokeri 40 g
  • vesi 100 ml
  • etikka 1 tl
  • maustepippuri
  • mustapippuri
  • suola
  • Valio smetana 100 g

Valmistusohje

VALMISTUSOHJEET: Valmista esiseos yhdistämällä aineet kattilaan ja vatkaamalla pienellä lämmöllä, kunnes seos on tasainen ja paksuuntunut. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.  Yhdistä muut aineet ja lisää joukkoon jäähtynyt esiseos. Vaivaa erittäin hyvä sitko, taikinan kuuluu olla pehmeää ja hyvin elastista. Anna kohota taikinan kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina 10 yhtä suureen osaan ja muotoile varovasti palloiksi. Laita 9 sämpylää ringiksi leivinpaperin päälle (”puput ringissä”). Tee yhdestä sämpylästä pupun korvat jokaiselle sämpylälle. Kohota huolellisesti.

TAITOTAIKINA: Kuumenna vesi ja suola kiehumispisteeseen. Ota pois liedeltä ja lisää vehnäjauho. Jäähdytä 50 asteiseksi ja lisää perunajauho (osan voit korvata kaakaojauheella, jos haluat tehdä tummia koristeita). Jäähdytä.

Muotoile taikinasta koristeita sämpylöille (esim. häntä, kuonokopat, viikset).

SÄMPYLÖIDEN KORISTELEMINEN JA PAISTAMINEN: Voitele sämpylät vedellä ohennetulla kananmunalla. Laita taitotyötaikinasta tehdyt koristeet. Paista.

VIIMEISTELY PAISTON JÄLKEEN: Sekoita ainekset. Maalaa tarvittaessa viikset tms.

LUUMULEVITE: Raasta inkivääri ja pilko sipulit ja luumut. Kuullota sipulit ja mausteet kattilassa. Lisää pilkotut luumut, vesi, inkivääri, etikka ja fariinisokeri. Hauduta kypsäksi.

Soseuta tarvittaessa. Vaahdota smetana ja yhdistä seokset. Tarjoile erikseen sämpylöiden kanssa.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: RönttösetKoko Suomi leipoo: Mustan metsän sarvet, LauraKoko Suomi leipoo: Pikku-BaklavatKoko Suomi leipoo: Karin Kumpareikon salaisuusKoko Suomi leipoo: Stollen-pullatKoko Suomi leipoo: Annen ”Jäävuoren huippu” – pieni suolainen
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti