Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Jalkapallo-sarjakuvakakku, Merjan resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 08.01.2024 21:42

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden seitsemännessä jaksossa valmistettiin sarjakuvakakku.

Porkkanakakkupohjat

  • 3 dl rypsiöljyä
  • 2,5 dl fariinisokeria
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • 4 kananmunia
  • 2 tl vaniljauutetta
  • 6 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 7,5 dl (375 g) porkkaraaste hieno

Voikreemi väliin

  • 140 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 1,5 rkl maitoa
  • 300 g tuorejuustoa

Voikreemin päälle

  • 200 g pekaanipähkinärouhetta

Kuorrutuskreemi

  • 250 g voita
  • 100 g vettä

Kuorrutus

  • 750 – 1000 g sokerimassaa
  • Elintarvikevärit musta, vaaleanvihreä
  • Tomusokeria kaulimiseen
  • CMC-jauhetta koristeiden kovettamiseen

Valmistusohje

PORKKAKAKKUPOHJAT: Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjan kokoinen ympyrä (x3) ja laita ne vuokien pohjalle (kakkupohja paistetaan kolmessa vuoassa). Sekoita kulhossa sokeri, kaneli ja muskotti. Sekoita joukkoon öljy. Lisää kananmunat sekä vanilja ja sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulholla jauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Lisää kuivat aineet märkien joukkoon siivilän läpi ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen kakkuvuokaan, halkaisijaltaan 20 cm ja paista uunin keskitasolla 30 –35 min. Tarkkaile kypsymistä ja paiston loppupuolella, koita kakun kypsyyttä esimerkiksi puutikulla. Anna pohjien jäähtyä vuoissa vähän aikaa ja sen jälkeen ritilällä.

VOIKREEMI: Vatkaa pehmeä voi ja maito kuohkeaksi vaaleaksi kreemiksi n. 5 min. Lisää tomusokeria pienissä erissä hyvin vatkaten ja vatkaa vielä hetken aikaa, kun kaikki sokeri on lisätty. Notkista tuorejuusto ja kääntele kreemin joukkoon. Rouhi pähkinät. 

KUORRUTUSKREEMI: Laita sokeri ja vesi kattilaan, kuumenna kunnes sokeri on liuennut ja anna jäähtyä
huoneenlämpöön. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, vaniljasokeri ja vesi-sokeriliemi vaahdoksi. Lisää lopuksi sitruunan raastettu kuori ja sekoita joukkoon. 

KAKUN KOKOAMINEN JA KUORRUTTAMINEN: Kokoa kakku laittamalla ensimmäinen kakkupohja tarjoilualustalle. Levitä puolet voikreemistä väliin tasainen kerros. Laita toinen kakkupohja päälle ja levitä loput kreemistä ja aseta kakkupohja päälle. Kuorruta kakku kauttaaltaan kuorrutuskreemillä käyttäen palettiveistä.

KUORRUTUS: Vaivaa ja kääntele sokerimassa ensin pehmeäksi. Kauli sokerimassasta reilu reunojen korkeus x kakun ympärys kokoinen levy noin 3 mm paksuiseksi, kevyesti tomusokeroidulla alustalla. Levitä reunoille ja tasoita pinta, leikkaa terävällä veitsellä tms. yläreunasta ylimääräinen massa pois. Värjää kakun pintaan tuleva massan määrä vihreäksi, vaivaa että väri on tasaisesti massassa. Kauli noin 26 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä ympyrä, josta tulee kakun päällisosa ja muotoile terävällä veitsen kärjellä tms. reunaan aaltomaisia kuvioita. Laita kakun päälle ja tasoita.

NUMEROT JA JALKAPALLOT: Värjää massaa vihreäksi ja mustaksi, vihreäksi n. 150g ja mustaksi n. 50g, lisää cmc-jauhetta ripaus ja vaivaa. Muotoile numerot haluamasi kokoiseksi. Tee jalkapalloon mustaa ja valkoista pientä palloa, lisää myös cmc-jauhetta ripaus. Tee kaksi vähä isompaa valkoista palloa ja niiden päälle asettelet pikkupallot, niin että yksi musta pallo keskellä ja viisi ympärillä. Tätä kuviota koko pallo ja sitten pyörittele pallo sileäksi. Asettele pallot kakun päälle. Tee jääneestä sokerimassasta vielä esim. raita kakun kylkeen tai pieniä ympyröitä kakun reunoille. 

KORISTELUN VIIMEISTELY MUSTALLA NAUHAMAISELLA SOKERIMASSALLA: Värjää sokerimassaa mustaksi n. 50 - 100 g. Pyörittele massasta pitkä ohut nauha tai sille tarkoitetulla työkalulla. Nauha liimataan, esimerkiksi vedellä tai elintarvikeliimalla sokerimassan reunoihin ja kulmiin. Näin rajaukset reunustavat kaikkia yksityiskohtia.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pastellinen sateenkaariunelma, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Yksisarviskakku, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Mökkitiellä juustokakkuset, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Pelataan dominoa! -kakku, LauraKoko Suomi leipoo: Herkullinen sanapeli, IidaKoko Suomi leipoo: Mariamin Ritarihuoneen mustikkarättänä
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti