Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Inkan Voi kana! -piiraset

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 31.01.2022 20:32

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Inkan elokuva: Koskemattomat

Piirakkapohja

  • 75g voita
  • 2,25dl vehnäjauhoja
  • 1/2tl suolaa
  • 0,5dl emmental juustoraastetta
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 200g kanan fileepihvejä
  • 25g voita
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • ½ punainen suippopaprika
  • 2tl inkivääriraastetta
  • 2 tl suolaa
  • 2tl pippuria
  • timjamia (tuore) 0,5dl
  • persiljaa (tuore) 0,5dl

Munamaito

  • 1dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

POHJA: Nypi kylmä voi, vehnäjauho ja suola kovaksi massaksi. Lisää juustoraaste ja vesi. Vaivaa tasaiseksi massaksi. Kauli ohueksi levyksi, josta otat muotilla sopivan kokoisia kiekkoja minimuffinssipeltiin. Paina taikina piirakkavuokien pohjalle ja reunoille. Laita päälle paistoherneitä tai kuulia painoksi ja esipaista uunissa noin 10min.

TÄYTE: Kuullota sipulit, inkivääri ja paprika. Paista ja mausta kana suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lisää paistokset yhteen ja anna hautua hetki. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Lisää paistettu täyte, persilja ja munamaito esipaistettujen piirasten päälle ja jatka paistamista noin 15-20 minuutin ajan, kunne piiraat ovat kypsiä ja kauniin ruskeita pinnasta.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Chicken ale pie, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin reseptiMasterChef: Sipulipiirakka – Ollin reseptiKoko Suomi leipoo: Ullan Herra Darcyn peura-pekoni-minimuffinssit Koko Suomi leipoo: Annin "Another day of sun" -avokadokupitKoko Suomi leipoo: Terttu-mummin omenaleivos
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti