Koko Suomi leipoo: Inkan Töräys kahvia
Koko Suomi leipoo -sarjan viidennessä jaksossa loihdittiin pikakahvilla maustettu jälkiruoka.
Kahvi-suklaa ganache
- 1dl Valio kuohukermaa
- 2tl Nescafé pikakahvijauhetta
- 150g taloussuklaata
Jäädytetty kahvimurska
- 1,5dl kuumaa vettä
- 2tl Nescafé pikakahvijauhetta
- 1tl hienoa sokeria
Appelsiinikeksi
- 150g Valio voita
- 1dl hienoa sokeria
- 2tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 0,5dl appelsiinimehua (itse puristettu appelsiinista)
- 3,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- 1 appelsiinin kuori raastettuna
Kahvimousse
- 2dl Valio vispikermaa
- 1dl kahvia keitettynä Nescafé pikakahvijauheesta (2tl jauhetta, 1,5 dl kuumaa vettä)
- 200g Valio maustamaton tuorejuusto
- 2dl tomusokeria
- 3 liivatetta
Valmistusohje
KAHVI-SUKLAA GANACHE: Kiehauta kerma ja pikakahvijauhe. Kaada suklaan päälle. Odota muutama minuutti ennen kuin sekoitat, jotta suklaa on ehtinyt sulaa ja seoksesta tulee tasainen.
Jäädytetty kahvimurska: kiehauta vesi ja sekoita pikakahvijauhe siihen. Laita jääpalamuotteihin ja pakastimeen jäätymään ainakin tunniksi.
APPELSIINIKEKSI: Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita hyvin. Lisää mehu, kuoriraaste ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Levitä pellille yhdeksi levyksi ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 10-15min.
KAHVIMOUSSE: Vatkaa kerma ja puolet tomusokerista kovaksi vaahdoksi. Keitä kahvi ja sekoita liivate siihen. Notkista tuorejuusto ja lisää liivate-kahviseos siihen. Yhdistä tuorejuusto ja vaahto. Sekoita hyvin ja tasaisesti. Laita jääkaappiin tekeytymään.
ANNOKSEN KOKOAMINEN: Kokoa annokset 10 jalalliseen lasiin. Pohjalle tulee kahvi-suklaa ganachea, sitten jääkahvimurskaa, moussea, appelsiinikeksimurua ja taas moussea. Koristeeksi päälle appelsiinikeksi palanen ja muutama raita ganachea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu naudan sisäfile, perunagratiini ja punaviinikastike, Pilvin resepti