Koko Suomi leipoo: Inkan Italiaa kielellä

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps8_7579
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan kahdeksannessa jaksossa leipurit toteuttavat leivontateltassa makumuiston joltain matkaltaan.

  • Annosmäärä: 10

Pizzapohja

  • 1,5 dl vettä
  • 15 g Sunnuntai kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • n. 4-6 dl Sunnuntai durum vehnäjauhoja

Kaulitsemiseen

  • n. 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Tomaattikastike

  • 400 g kirsikkatomaatti
  • 0,5 dl vettä
  • 2 rkl tomaattipyree
  • 2 tl suola
  • 1 tl mustapippuri
  • 2 tl sokeri
  • 3 kpl valkosipulin kynsi
  • 100 g sipulia
  • 50 g inkivääriä
  • 10 lehteä basilika

Täytteet

  • 100 g Valio mozzarella juustoraaste
  • 10 siivua ilmakuivattu kinkku
  • 20 x kirsikkatomaatti
  • 125 g mozzarellapala
  • 1 ruukku basilikaa
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 tl suolaa pizzakiven päälle ripotteluun
  • 0,5 dl oliiviöljyä pizzojen voiteluun

Valkosipuliöljy

  • 4 valkosipulin kynttä
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

PIZZAPOHJA: Sekoita kuivat aineet keskenään, tee niiden keskelle kolo, jonne kaadat lämpimän veden ja öljyn. Vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi, niin kauan ettei taikina enää ime jauhoa itseensä. Jätä liinan alle lämpimään nousemaan noin 15 minuutiksi. Tee sillä välin tomaattikastike.

TOMAATTIKASTIKE: Pilko kirsikkatomaatit, sipulit ja inkivääri ja aseta ne pannulle. Lisää suola, sokeri, pippuri ja loraus vettä sekä tomaattipyree. Anna kiehua noin 5-10 min, jotta tomaatit hieman pehmenevät. Lisää basilikan lehdet ja kaada seos tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Mausta tarvittaessa lisää suolalla ja sokerilla.

Lämmitä uuni 250-300 asteeseen pizzakivi sen sisällä. Leikkaa pizzapohjasta 10 palasta ja kauli ne tosi ohueksi runsaalla jauhomäärällä. Levitä tomaattikastiketta ja asettele täytteet pizzan päälle niin, että juustoraaste ensin ja sitten loput. Ilmakuivattu kinkku ja basilika laitetaan vasta paiston jälkeen. Paista pizzoja kuuman ja suolatun pizzakiven päällä noin 4-7 minuuttia tai kunnes reunat ovat kauniin ruskeat. Nosta pizza uuniin ja pois sieltä pizzalapion avulla. Tarjoile valkosipuliöljyn kanssa.

VALKOSIPULIÖLJY: Purista valkosipulinkynnet, lisää öljy ja hunaja. Sekoita hetken aikaa. Ripottele öljyä lusikalla pizzan päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.