Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Inkan Italiaa kielellä

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 28.02.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kahdeksannessa jaksossa leipurit toteuttavat leivontateltassa makumuiston joltain matkaltaan.

  • Annosmäärä: 10

Pizzapohja

  • 1,5 dl vettä
  • 15 g Sunnuntai kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • n. 4-6 dl Sunnuntai durum vehnäjauhoja

Kaulitsemiseen

  • n. 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Tomaattikastike

  • 400 g kirsikkatomaatti
  • 0,5 dl vettä
  • 2 rkl tomaattipyree
  • 2 tl suola
  • 1 tl mustapippuri
  • 2 tl sokeri
  • 3 kpl valkosipulin kynsi
  • 100 g sipulia
  • 50 g inkivääriä
  • 10 lehteä basilika

Täytteet

  • 100 g Valio mozzarella juustoraaste
  • 10 siivua ilmakuivattu kinkku
  • 20 x kirsikkatomaatti
  • 125 g mozzarellapala
  • 1 ruukku basilikaa
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 tl suolaa pizzakiven päälle ripotteluun
  • 0,5 dl oliiviöljyä pizzojen voiteluun

Valkosipuliöljy

  • 4 valkosipulin kynttä
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

PIZZAPOHJA: Sekoita kuivat aineet keskenään, tee niiden keskelle kolo, jonne kaadat lämpimän veden ja öljyn. Vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi, niin kauan ettei taikina enää ime jauhoa itseensä. Jätä liinan alle lämpimään nousemaan noin 15 minuutiksi. Tee sillä välin tomaattikastike.

TOMAATTIKASTIKE: Pilko kirsikkatomaatit, sipulit ja inkivääri ja aseta ne pannulle. Lisää suola, sokeri, pippuri ja loraus vettä sekä tomaattipyree. Anna kiehua noin 5-10 min, jotta tomaatit hieman pehmenevät. Lisää basilikan lehdet ja kaada seos tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Mausta tarvittaessa lisää suolalla ja sokerilla.

Lämmitä uuni 250-300 asteeseen pizzakivi sen sisällä. Leikkaa pizzapohjasta 10 palasta ja kauli ne tosi ohueksi runsaalla jauhomäärällä. Levitä tomaattikastiketta ja asettele täytteet pizzan päälle niin, että juustoraaste ensin ja sitten loput. Ilmakuivattu kinkku ja basilika laitetaan vasta paiston jälkeen. Paista pizzoja kuuman ja suolatun pizzakiven päällä noin 4-7 minuuttia tai kunnes reunat ovat kauniin ruskeat. Nosta pizza uuniin ja pois sieltä pizzalapion avulla. Tarjoile valkosipuliöljyn kanssa.

VALKOSIPULIÖLJY: Purista valkosipulinkynnet, lisää öljy ja hunaja. Sekoita hetken aikaa. Ripottele öljyä lusikalla pizzan päälle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pizza BenedictKoko Suomi leipoo: Pizza bearnaisekastikkeellaKoko Suomi leipoo: NyhtöpizzaKoko Suomi leipoo: Räjähtävien reisien yhden tähden punk-pizzaKoko Suomi leipoo: Pizzamuffinit kahdella täytteelläKoko Suomi leipoo: Pizza Italiano
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti