Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Inkan Hillasuon sydän

Julkaistu 24.01.2022 20:35

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kolmannessa jaksossa tehtävänä oli loihtia kakku, jonka sisälle on piilotettu jokin rakenne tai kuvio.

Keksipohja

  • 300g Valio voita, pehmeä
  • 1dl fariinisokeria
  • 1dl sokeria (erikoishieno)
  • 4tl vaniljasokeria
  • 4 kpl kananmunaa
  • 6dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 145g valkosuklaata

Hillamousse

  • 500g pakastehillaa
  • 1dl sokeria
  • 200g Valio tuorejuustoa, maustamaton
  • 1dl tomusokeria
  • 100g valkosuklaata
  • 2dl Valio vispikermaa
  • 4 kpl liivatelehteä

Kakkupohja

  • 2 kpl kananmunaa
  • 80g sokeria
  • 80g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 0,5tl leivinjauhetta
  • Elintarvikevärejä (punainen, vihreä, sininen, keltainen, violetti)

Valkosuklaakreemi

  • 50 g Valio voita, pehmeä
  • 100g Valio tuorejuustoa, maustamaton
  • 100g valkosuklaata
  • 2 rkl tomusokeria

Kinuski

  • 0,5dl Valio kuohukermaa
  • 0,5dl sokeria (½ fariinisokeria, ½ hienoa sokeria)
  • 1tl vaniljasokeria
  • nokare Valio voita

Koristeet

  • kinuskivalutus
  • valkosuklaakreemipursotuksia

Valmistusohje

KEKSIPOHJA: Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaa. Rouhi valkosuklaa ja sekoita ne viimeisenä taikinan sekaan. Levitä keksitaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteessa noin 15-20min tai kunnes keksi on saanut kauniin ruskean pinnan. Painele valmiista keksipohjasta 15cm:llä vuoalla 3 pyörää pohjaa, joiden keskelle painat reiät n. 5cm:llä muotilla niin, että keksipohjien keskellä jää tyhjä kolo.

KAKKUPOHJA: Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahdon sekaan. Sekoita nostelemalla. Värjää taikinaa elintarvikeväreillä pride värien mukaan ja levitä pellille niin, että värit eivät sekoitu. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 30min.

HILLAMOUSSE:  Laita liivatelehdet kylmään veteen. Sulata suklaat (moussen ja kreemin) vesihauteessa. Soseuta hillat ja hieno sokeri. Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen sula suklaa, hillasurvos ja liivateneste. Lopuksi nostele vatkattu kerma sekaan ja sekoita tasaiseksi mousseksi.

Kakku kootaan halkaisijaltaan 15 cm irtopohjavuokaan. Kakkuun tulee 2 täyteväliä hillamoussea. Kokoa kakku niin, että muotoilet värikkäistä kakku pohjista sydämen kakun sisälle keskelle. Vie kakku kylmään tekeytymään. Keitä kinuski ja jätä kylmään vesihauteeseen jäähtymään.

Tee valkosuklaakreemi ja levitä se tasaisesti kakun pinnalle. Anna kylmetä hetki pakastimessa. Valuta kinuski ja tee kreemistä pursotukset kakun päälle.

VALKOSUKLAAKREEMI: Vaahdota voi, sekoita siihen tuorejuusto, tomusokeri ja suklaasula. Levitä kakun päälle.

KINUSKI:  Kiehauta kerma ja sokereita, kunnes seos alkaa saostua. Ota pois liedeltä ja lisää vaniljasokeri ja voi. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Valuta kakun reunoille.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Unelmien puutarhakakku, IidaKoko Suomi leipoo: Luonnon helmassa -kakku, SamiKoko Suomi leipoo: Annin Koko Suomi leipoo -vuoristoratakakkuKoko Suomi leipoo: Annin La vie en rose – yllätyskakkuKoko Suomi leipoo: Marin jouluinen lumituiskuKoko Suomi leipoo: Överi vadelma-pistaasikakku
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti