Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Iloiset matcha-kuppikaku, Heidi

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 27.11.2023 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden toisessa jaksossa leivottiin emojileivoksia.

Kuppikakkupohja

  • 3 kpl kananmunaa
  • 80 g voita
  • 110 g sokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 100 g tuorejuustoa (Philadelphia)
  • 100 g kuohukermaa
  • 150 g erikoisvehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 50 g mantelijauhoja
  • 10 g matcha-teejauhetta
  • Suolaa

Ruusuhilloke

  • 1 dl kuivattuja ruusun terälehtiä
  • 1½ dl vettä
  • 2 dl hyytelösokeria
  • 2 rkl sitruunan mehua

Matcha-tuorejuusto-voikreemi

  • 150 g voita
  • 250 g tomusokeria
  • 100 g tuorejuustoa (Philadelphia)
  • 5 rkl matcha-teejauhetta
  • Vihreää pastaväri

Emojit

  • 170 g valkoista sokerimassaa
  • 20 g tomusokeria
  • Pastavärejä (keltainen, punainen)
  • Musta elintarviketuss

Valmistusohje

KUPPIKAKKUPOHJA: Kuumenna uuni 180 asteeseen. Aseta muffinssipellille halkaisijaltaan erikokoisia vuokia. Kolme Ø 7 cm, viisi Ø 6 cm ja neljä Ø 5 cm vuokaa. Paperivuokia on hyvä olla päällekkäin kaksi kappaletta, jotta kuppikakkupohjat säilyttävät paiston aikana paremmin muotonsa. Vaihtoehtoisesti
muodon varmistamiseen voi käyttää silikonimuotteja, joiden sisään laittaa paperimuotin. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset.
• Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset yksitellen voi-sokeriseokseen. Mittaa tuorejuusto kulhoon ja notkista mikrossa. Kaada kerma tuorejuuston sekaan pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi. Lisää seos voisokeri-munavaahtoon kevyesti sekoittaen.

Sekoita kuivat aineet (vehnä- ja mantelijauhot, macha ja leivinjauhe) keskenään. Lisää jauhoseos jo olemassa olevaan massaan. Vatkaa valkuaiset ja suola napakaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti käännellen taikinaan. Laita taikina pursotuspussiin. Pursota vuoat melko täyteen taikinaa. Paista kuppikakkuja 15 min ja ota pienimmät kuppikakut pois uunista.  Paista loppuja kuppikakkuja vielä viisi minuuttia, jonka jälkeen ota keskikokoiset kuppikakut pois uunista. Jatka vielä viisi minuuttia isoimpien kuppikakkujen paistamista. Anna kuppikakkupohjien jäähtyä kunnolla ennen niiden täyttämistä ja kuorruttamista.

RUUSUHILLOKE: Kiehauta ¾ ruusunterälehdistä vedessä noin 10 minuuttia. Lisää sitruunanmehu ja hyytelösokeri. Keitä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes keitos muuttuu paksummaksi. Siirrä hilloke pieneen kulhoon. Murskaa käsin ¼ dl ruusunterälehtiä ja lisää ne hillokkeen joukkoon. Anna hillokkeen jäähtyä ja käytä kuppikakkujen täytteeksi. 

MATCHA-TUOREJUUSTO-VOIKREEMI:  Laita voi isoon kulhoon ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Vatkaaminen kestää useita minuutteja. Siivilöi voin sekaan puolet tomusokerista ja vatkaa tasaiseksi. Lisää tuorejuusto muutamassa erässä ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loppu tomusokeri siivilän kautta. Vatkaa kreemi kuohkeaksi ja kiiltäväksi. Värjää koko massa matcha-teejauheella. Jaa massa tasan kolmeen kulhoon. Lisää yhteen kulhoon hieman vihreää pastaväriä tummentamaan massan väriä ja toiseen kulhoon edellistä puolet enemmän vihreää väriä. Jätä yhdessä kulhossa oleva massa ilman pastaväriä. Nyt kulhoissa on kolmea eri tummuusasteista vihreää kuorrutetta. Aseta kolmeen pieneen pursotinpussiin samankokoiset tyllaliittimet ja laita kuorrutteet pusseihin. Käytä pussien yläpäässä halutessasi pussinsulkijoita. Leikkaa pursotinpussien kärjet auki. Jätä odottamaan pursottamista.

EMOJIT: Värjää valkoisesta sokerimassasta pastaväreillä noin 1/3 keltaiseksi ja 1/3 punaiseksi. Jätä kolmannes massasta valkoiseksi. • Kauli sokerimassat silikonimatolla tai tomusokerin kanssa noin ½ cm paksuiksi levyiksi. Leikkaa sokerimassoista stansseilla yksi valkoinen neliö, viisi valkoista ympyrää, neljä keltaista ympyrää ja kukkaa sekä kolme punaista sydäntä kolmessa eri koossa. Leikkaa lisäksi koristeeksi erikokoisia pikkusydämiä joko veitsellä tai stanssilla. 

Tee auringot siten, että muotoilet keltaisesta massasta kukan ja ympyrän. Aseta pyöreät kiekot keltaisten kukkien päälle, jolloin niistä tulee yhdessä aurinko. Muotoile pienistä nokareista valkoista massaa pyöreät silmät, jotka kiinnitetään keltaisiin ympyröihin. Silmät saa pysymään paikoillaan kastamalla sormenpäätä hieman veteen ja pyyhkäisemällä sillä valkoisia massapalloja, jotka litistetään kiinni keltaisiin ympyröihin. Piirrä vielä mustalla elintarviketussilla auringoille suu ja silmiin mustat pisteet. Leikkaa tai stanssaa punaisesta massasta kolmea erikokoa olevia sydämiä kutakin kolme kappaletta. Tee kolmesta erikokoisesta sydämestä yksi sydän pinoamalla ne päällekkäin suurimmasta pienimpään, niin että suurin on alimmaisena. Valmista kolme sydäntä. Piirrä mustalla elintarviketussilla valkoisten sokerimassaympyröiden pinnalle nuotit. Piirrä mustalla elintarviketussilla valkoisen sokerimassaneliön päälle oinas-symboli. Leikkaa lisäksi kirjainmuoteilla sokerimassasta kirjaimet JOY. 

KUPPIKAKKUJEN TÄYTTÄMINEN JA KORISTELU: Ota kuppikakkujen päältä pois pala muffinssia tarkoitukseen valmistetulla leikkurilla tai esimerkiksi pienellä lusikalla. Jätä pala talteen. Täytä kuppikakkujen kolot ruusuhillokkeella siten, että kolon yläreunasta jää muutama milli täyttämättä. Täytä loppuosa kolosta pienellä palalla aiemmin leikattua kuppikakkupalaa (kuoriosaa). Laita jokaisen kuppikakun pintaan ohuen ohut kerros voikreemiä palettiveitsellä tai
tavallisella veitsellä. Asettele kuppikakut tarjoilulautaselle ja pursota jokaisen pinnalle voikreemiruusuke. Käytä kaikkia massoja pursottaessasi vuorotellen samaa kukkatyllaa. Aloita pursottaminen vaaleimmalla värillä pienimmistä kuppikakuista (5 kpl). Pursota seuraavaksi keskikokoiset kuppikakut (4 kpl) keskivihreällä massalla ja lopuksi tummimmalla massalla suurimmat kuppikakut (3 kpl). Koristele kuppikakut emoji-koristeilla. Lisää sydänkoristeita ja kirjaimet JOY tarjoilulautaselle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Skumppalakki, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: Kukkiva pavlovakranssi, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Yksisarviskakku, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Mökkitiellä juustokakkuset, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Emojis go tropiikki, HannaKoko Suomi leipoo: Makean modernia
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti