Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Iida ja Liisa: Iidan helpot fudget kahdella tapaa

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 20.12.2021 20:40

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin lasten kanssa.

Salmiakkifudget

  • 500 g valkosuklaata
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 150 g turkinpippureita rouhittuna
  • salmiakkiströsseleitä tai apteekinsalmiakki karkkeja

Mokkapalafudget

  • 4 tl Nescafé pikakahvirouhetta
  • 1 rkl vettä
  • 500 g maitosuklaata
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • värikkäitä strösseleitä
  • kahvipapumakeisia

Valmistusohje

SALMIAKKIFUDGET: Vuoraa noin 20 cm x 25 cm suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Paloittele valkosuklaa vesihauteessa olevaan kulhoon. Kaada päälle kondensoitu maito ja sulata kevyesti sekoitellen. Kun seos on sulanut tasaiseksi, ota kulho pois vesihauteesta ja sekoita joukkoon turkinpippurirouhe. Levitä massa esivalmisteltuun vuokaan. Koristele salmiakkiströsseleillä tai -karkeilla. Anna kovettua kylmässä ja leikkaa jähmettyneenä paloiksi.

MOKKAPALAFUDGET: Vuoraa noin 20 cm x 25 cm suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Liuota kahvirouhe lusikalliseen kuumaa vettä. Paloittele maitosuklaa vesihauteessa olevaan kulhoon. Kaada päälle kondensoitu maito sekä kahvi ja sulata kevyesti sekoitellen. Kun seos on sulanut tasaiseksi, ota kulho pois vesihauteesta. Levitä massa esivalmisteltuun vuokaan. Koristele strösseleillä ja makeisilla. Anna kovettua kylmässä ja leikkaa jähmettyneenä paloiksi.

Lisää aiheesta:

Cookies and cream -kääretorttuMokkapalamutakakkuKoko Suomi leipoo: Schwarzwaldin prezelit, OonaKoko Suomi leipoo: Kaiketon-kakkuKoko Suomi leipoo: Azteekkien rauniotKoko Suomi leipoo: Lauran Vegaanitiramisu
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti