Mainos

Koko Suomi leipoo: Iida ja Liisa: Iidan helpot fudget kahdella tapaa

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps13_1286
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin lasten kanssa.

Salmiakkifudget

  • 500 g valkosuklaata
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 150 g turkinpippureita rouhittuna
  • salmiakkiströsseleitä tai apteekinsalmiakki karkkeja

Mokkapalafudget

  • 4 tl Nescafé pikakahvirouhetta
  • 1 rkl vettä
  • 500 g maitosuklaata
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • värikkäitä strösseleitä
  • kahvipapumakeisia

Valmistusohje

SALMIAKKIFUDGET: Vuoraa noin 20 cm x 25 cm suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Paloittele valkosuklaa vesihauteessa olevaan kulhoon. Kaada päälle kondensoitu maito ja sulata kevyesti sekoitellen. Kun seos on sulanut tasaiseksi, ota kulho pois vesihauteesta ja sekoita joukkoon turkinpippurirouhe. Levitä massa esivalmisteltuun vuokaan. Koristele salmiakkiströsseleillä tai -karkeilla. Anna kovettua kylmässä ja leikkaa jähmettyneenä paloiksi.

MOKKAPALAFUDGET: Vuoraa noin 20 cm x 25 cm suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Liuota kahvirouhe lusikalliseen kuumaa vettä. Paloittele maitosuklaa vesihauteessa olevaan kulhoon. Kaada päälle kondensoitu maito sekä kahvi ja sulata kevyesti sekoitellen. Kun seos on sulanut tasaiseksi, ota kulho pois vesihauteesta. Levitä massa esivalmisteltuun vuokaan. Koristele strösseleillä ja makeisilla. Anna kovettua kylmässä ja leikkaa jähmettyneenä paloiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja