Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Huojuva rengaslava

Julkaistu 30.11.2020 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa tehtiin keksitaidetta.

Keksitaikina

  • 200 g voita
  • 1 ½ dl hienoa sokeria
  • 1 kananmuna
  • 5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • mustaa elintarvikeväriä sen verran että taikina on sopivan tummaa

Kaulimiseen

  • 1 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Lakutäyte

  • 1 dl vettä
  • 100 g lakua
  • 60 g pehmeää voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 100 g tuorejuustoa

Mustaherukkatäyte

  • 1 dl mustaherukkamehua, (mustaherukkapyre Pakkasmarja)
  • 60 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristeluun

  • 1 kananmunan valkuainen
  • 3-4 dl tomusokeria
  • mustaa elintarvikeväriä
  • 20 g tuoreita mustaherukoita tai pakaste Pakkasmarja
  • 50 g perinteisiä lakupaloja

Liimaukseen

  • 2 dl sokeria

Valmistusohje

"Keksitaideteos sai idean työpaikaltani, jossa kuljetan erilaisia kuormalavoja. Ajatus huojuvista ja kaatuneista rengaspinoista. Miksipä siitä ei saisi myös keksitaideteosta? Alustana pienoismalli kuormalavasta ja eri asennoissa olevat rengasmaiset keksit, makeine täytteineen."

KEKSIOSIEN VALMISTUS: Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet (vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe) erillisessä kulhossa. Lisää voi-sokerivaahtoon munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita lopuksi jauhoseos muun massan joukkoon ja nosta taikina hetkeksi viilenemään jääkaappiin. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Kauli jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Tarvitset keksitaikinasta; kuusi renkaan näköistä isoa keksiä (reikä keskellä) (halkaisija 12cm), neljä pienempää renkaan näköistä keksiä (reikä keskellä) (halkaisija 8cm), 12 pientä (3cm halkaisija) pyöreää keksiä ja kuusi mini (1,5cm halkaisija) pyöreää keksiä. Paista kekseistä vaaleita ja reunat saavat olla ruskettuneet. Nosta valmiit keksit hetkeksi kovettumaan pöydälle.

LAKUTÄYTTEET VALMISTUS: Pehmennä laku vedessä keittämällä. Poraa tasaiseksi. Jäähdytä. Sekoita pehmentynyt voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää seokseen notkistettu tuorejuusto ja lakutäyte. Sekoita tasaiseksi.

MUSTAHERUKKATÄYTTEEN VALMISTUS: Sekoita pehmentynyt voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää seokseen notkistettu tuorejuusto ja mustaherukkamehu. Sekoita tasaiseksi.

KEKSITAIDETEOKSEN VALMISTUS: Valmista liimausaine kuumentamalla sokeri pannulla täydellä teholla, tee tämä varovaisesti, ettet polta sormiasi. Seos on todella kuumaa. Täytä puolet kekseistä lakritsitäytteellä ja puolet mustaherukkatäytteellä. Laita täytteet pursotinpusseihin. Laita yhden päälle täytettä ja laita kansi päälle. Tee tällä tavalla kaikki keksit. Aloita rengaspinon kokoaminen asettamalla lavan päälle vankka pohja isoimmista kekseistä. Jatka kokoamista epämääräisessä järjestyksessä, yritä tehdä mahdollisimman kestävä torni. Valmista koristeluaine vatkaamalla kananmunan valkuaisesta ja tomusokerista. Lisää seokseen mustaa elintarvikeväriä.  Nosta värjätty koristeluaine pursotin pussiin. Laita pursotinpussin päähän 1 mm reikäinen pyöreä tylla, jolloin saat tarkempaa jälkeä. Kuorruta ja koristele pikeerillä haluamallasi tavalla ja asettele lakupaloja ja mustaherukoita vielä koristeeksi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Yksisarviskakku, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Pelataan dominoa! -kakku, LauraKoko Suomi leipoo: Mariamin Ti amoKoko Suomi leipoo: Annin "The fools who dream" – La La Land -henkiset suupalatKoko Suomi leipoo: Jaanan juurileipurin jouluherkkuKoko Suomi leipoo: Azteekkien rauniot
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti