Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Hunajaiset hävikkipatukat, Harrietin resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 08.01.2024 20:15

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kuudennessa jaksossa valmistettiin välipalaherkku.

Patukkapohja

  • 80 g hasselpähkinöitä, murska
  • 140 g pistaasipähkinöitä, kuoreton
  • 0,5 dl auringonkukkasiemeniä
  • 0,5 dl kurpitsasiemeniä
  • 1 dl karpaloita, kuivattu
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 0,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl manteleita, kuorella
  • 2 rkl rypsiöljyjä
  • 1 dl hunajaa
  • 1 kpl kananmuna

Sitruunatäyte

  • 1,5 dl hunajaa, pehmeä
  • 6 kpl kananmunia
  • 4 rkl erikoisvehnäjauhoja
  • Hivenen suolaa
  • 3 sitruunaa, luomu
  • (2 tl raaste)
  • (1,5 dl mehu)

Koristelu

  • 500 g raparperia, tuore
  • 3 kpl mansikkoita, tuore
  • 300 g hunajaa
  • 50 g vettä
  • 70 g pistaasipähkinöitä, rouhe

Valmistusohje

PATUKKAPOHJA: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Taita leivinpaperista kahdet liuskat, asenna ne ristiin suorakaiteiseen lasivuokaan, joka on noin 20 x 30 cm. Rouhi pähkinät. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa.
Kaada vuokaan ja paina seos tiiviiksi ja tasaiseksi. Paista 8–10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja paina seosta tiiviiksi lasin avulla. Riko kananmunan rakenne haarukalla lasissa. Ota vuoka uunista ja sivele kananmuna pohjan päälle. Paista 1–2 minuuttia lisää.

SITRUUNATÄYTE: Alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Raasta sitruunakuori, purista sitruunamehu. Vispilöi käsin kananmunien rakenne rikki, vatkaa mukaan hunaja ja sitruunaraaste. Lisää vehnäjauhoja varovaisesti rkl kerrallaan, sekoita hyvin. Lisää suola ja sitruunamehu. Kaada täyte patukkapohjan päälle, paista 25 min. Anna jäähtyä kunnolla jääkaapissa/ pikajäähdytyskaapissa.

KORISTELU: Laita hunaja ja vesi isoon kattilaan, murskaa mukaan muutama mansikka (antaa väriä).
Keitä hiljalleen. Leikkaa raparperinvarsista pitkät ohuet siivut y-mallisella perunankuorijalla. Keitä raparperinsiivut pienissä erissä noin 30 sekuntia hunajasiirapissa. Nosta pihdeillä leivinpaperille. Anna jäähtyä hetken, ja ”suorista” siivut sormilla.
Nosta siivut palmikkokuvion muotoon leikkuulaudalla. Paahda pistaasipähkinärouhe.

KOKOAMINEN: Kokoaminen. Nosta irti vuoasta pitämällä kiinni leivinpaperiliuskoista. Siirrä leikkuulaudalle, mittaa ja leikkaa veitsellä noin 5 x 10 cm palaset. Lämmitä veitsi kuumassa vedessä tarvittaessa, niin pinnasta tulee tasainen. Nosta päälle raparperipalmikot, leikkaa sivut siisteiksi sakseilla. Sivele hunajasiirappia raparperin päälle. Viimeistele pistaasipähkinämurskeella.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lena’s cheezy potato pie, Lenan reseptiKoko Suomi leipoo: Omenasjuusteli, IidaKoko Suomi leipoo: Oton Metsämiehen näkkärit ja mini-pistaasikorvapuustitKoko Suomi leipoo: Annen ”Jäävuoren huippu” – pieni suolainenKoko Suomi leipoo: Kahvileivos raparperisydämelläKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastike
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti