Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Hei Muumit! Oona

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 28.09.2022 22:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa pääosassa ovat muumit.

Keksitaikina

  • 350 g voita
  • 230 g  sokeria
  • 2 kpl  kananmunaa
  • n. 380 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • Ripaus suolaa

Kaulintaan

  • n. 200 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Taikinoihin makua

  • 2 tl lakritsijauhetta
  • 0,5 rkl kaakaojauhetta
  • 1 kpl sitruuna (kuori raastettuna)
  • 1 tl vaniljasokeria

Kahvitäyte

  • 1 tl pikakahvijauhetta
  • 1,2 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 40 g maustamatonta tuorejuustoa

Sitruunasiirappi

  • 1 dl sitruunamehua
  • 1 dl sokeria
  • 1tl vaniljasokeria

Vadelmahillo

  • 40 g suomalaisia pakastevadelmia
  • 35 g hillosokeria
  • ​​​​​​​Tilkka vettä

Vaniljatäyte

  • 40 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 20 g tomusokeria
  • 2 tl  vaniljasokeria
  • Valkosuklaakuorrute: 
  • 40 g  valkosuklaata
  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa
  • elintarvikevärit; keltainen ja vihreä

Kaneli-sokerikuorrute

  • 10 g voita sulatettuna
  • 0,25 dl sokeria
  • 2 tl kanelia
  • Sokerikuorrute: 
  • n. 3dl tomusokeria
  • n. 5 rkl vettä
  • Punaista elintarvikeväriä

Lisäksi

  • n. 50g valkoista sokerimassaa
  • Mustaa elintarvikeväriä

Kaulintaan

  • maizenaa

Valmistusohje

TAIKINAT: Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää kananmunat. Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe sekä suola, lisää voiseokseen ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Ota taikinasta sivuun noin 100g, lisää lakritsijauhe ja vatkaa tasaiseksi. Laita taikina kelmuun ja kylmään odottamaan.

Ota taikinasta sivuun noin 200g, lisää kaakaojauhe ja vatkaa tasaiseksi. Laita taikina kelmuun ja kylmään odottamaan. Ota taikinasta sivuun noin 200g, lisää sitruunan kuoriraaste ja vatkaa tasaiseksi. Laita taikina kelmuun ja kylmään odottamaan. Lisää lopputaikinan joukkoon vielä 1tl vaniljasokeria ja vatkaa tasaiseksi. Laita taikina kelmuun ja kylmään odottamaan.

KAHVITÄYTE: Laita pikakahvijauhe, vesi ja sokeri kattilaan, keitä 5-10minuuttia. Anna jäähtyä. Notkista tuorejuusto, ja sekoita kahvisiirappia tuorejuuston joukkoon, kunnes täyte sopivan paksuista. Laita kylmään odottamaan.

SITRUUNASIIRAPPI: Laita sitruunamehu ja sokeri kattilaan, keitä noin 5minuuttia. Vahdi ettei pala! Lisää vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi, laita kylmään odottamaan.

VADELMAHILLO: Laita kaikki ainekset kattilaan, anna kiehua noin 2 minuuttia. Laita kylmään odottamaan.

VANILJATÄYTE: Vatkaa kaikki ainekset yhteen.

VALKOSUKLAAKUORRUTE: Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä, sekoita yhteen tuorejuuston kanssa. Jaa massa puoliksi, värjää puolet keltaiseksi ja puolet vihreäksi. Laita massat pursotinpusseihin, joissa on pienet tyllat.

SOKERIKUORRUTE: Yhdistä noin 2,5dl tomusokeria ja 3rkl vettä, sekoita tasaiseksi. Jos kuorrute liian löysää, lisää tomusokeria. Jos kuorrute liian paksua, lisää vettä. Värjää pieni osa kuorrutteesta punaiseksi ja jätä loput valkoiseksi.

KEKSIEN VIIMEISTELY: Muumimamman essu: Kauli vaniljataikina hyvin jauhotetulla pöydällä ja leikkaa muotin mukaan yhdeksän (9) keksiä. Paista 200asteessa 5minuuttia. Anna jäähtyä.

Kokoa keksit: Keksi, vadelmahillo, keksi, vaniljatäyte, keksi. Kuorruta valkoisella ja punaisella sokerikuorrutteella.

MUUMIMUKI: Kauli vaniljataikina hyvin jauhotetulla pöydällä ja leikkaa muotin mukaan kuusi (6) keksiä. Paista 200asteessa 5minuuttia. Anna jäähtyä.

Kokoa keksit: Keksi, kahvitäyte, keksi.

Sulata kaneli-sokerikuorrutteen voi, penslaa keksit voilla ja ripottele sokeria ja kanelia päälle. Koristele reunat valkoisella sokerikuorrutteella.

NIISKUNEIDEIN NILKKARENGAS: Kauli sitruunataikina hyvin jauhotetulla pöydällä ja leikkaa muotin mukaan kuusi (6) keksiä. Paista 200asteessa 5minuuttia. Anna jäähtyä.

Kokoa keksit: Keksi, sitruunasiirappi, keksi.

Kuorruta keltaisella valkosuklaakuorrutteella.

PIKKU MYYN NUTTURA: Kauli kaakaotaikina hyvin jauhotetulla pöydällä ja leikkaa muotin mukaan kuusi (6) keksiä. Paista 200asteessa 5minuuttia. Anna jäähtyä.

KOKOA KEKSIT: Keksi, vadelmahillo, keksi. Kuorruta punaisella ja valkoisella sokerikuorrutteella.

NUUSKAMUIKKUSEN HATTU: Kauli kaakaotaikina hyvin jauhotetulla pöydällä ja leikkaa muotin mukaan kolme (3) keksiä. Paista 200asteessa 5minuuttia. Anna jäähtyä. Kuorruta keksit vihreällä ja keltaisella valkosuklaakuorrutteella.

MUUMIPAPAN HATTU: Kauli lakritsitaikina hyvin jauhotetulla pöydällä ja leikkaa muotin mukaan kolme (3) keksiä. Paista 200asteessa 5minuuttia. Anna jäähtyä.

Värjää sokerimassa mustaksi ja kauli maizenaa apuna käyttäen n. 2-3mm levyksi, leikkaa mallin mukaan ja ”liimaa” sokerikuorrutteella kiinni keksiin. Viimeistele valkoisella sokerikuorrutteella.

VINKKI: Tee sokerikuorrutteesta tarpeeksi paksua, niin sitä on helpompi pursottaa. Älä keitä sitruunasiirappia liian paksuksi, paksuuntuu reilusti kylmässä. Varo myös, ettei pala pohjaan. Tee jokaista keksiä 1-2kpl extraa varuiksi, jos hajoavat tai koristelu epäonnistuu.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pirskahtelevan määrätietoiset emojituulihatut, NellaKoko Suomi leipoo: Lapsuuden klassikko – Kimble! OonaKoko Suomi leipoo: Hunajainen puolukkapallo, OonaKoko Suomi leipoo: Mustikkavyöry, OonaKoko Suomi leipoo: Schwarzwaldin prezelit, OonaKoko Suomi leipoo: Mustikkajuustokakku donitsipedillä (10 kpl)
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti