Koko Suomi leipoo: Hedelmäinen Kiinanruusu-moctail

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_2_COCTAIL_HOUR_MARKKU_KUVA_ANNA_GREUS

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.

Pohja

  • Marsipaania 50 g
  • Kananmunia 4 kpl
  • Keltuaisia 3 kpl
  • Sokeria 125 g
  • Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja 175 g
  • Voita 50 g

Täyte ja kostutus

  • Vispikermaa ½ l
  • Mascarpone- juustoa 100 g
  • Vadelmia, tuoreita 2 dl
  • Mansikoita, tuoreita 2 dl
  • Karpaloita, pakaste 1 ½ dl
  • Limetti 3 kpl
  • Ananasrenkaita omassa liemessä 2 kpl
  • Mintun lehtiä tuoreita 1 pieni nippu
  • Schweppes Russchian juomaa 1 kpl 0,33 litran lasipullo
  • Tomusokeria 200 g
  • Hyytelösokeria 100 g
  • Vettä 2 dl

Valmistusohje

POHJA: Vatkaa kattilassa kuuman levyn päällä marsipaani, munat, keltuaiset ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon siivilöidyt jauhot ja sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 170 asteessa 20 minuuttia. Nosta pohja jäähtymään.

TÄYTE: Laita muovikupin pohjalle kaksi limettiä lohkoina, karpaloita ½ dl ja mintun lehtiä. Painele voimakkaasti muovisella cocktailnuijalla hedelmät ja marjat rikki. Lisää Russchian juomaa 4 dl, niin saat mocktailin kostutusmehun. Siivilöi mehu. Vaahdota kerma, lisää mascarponejuusto ja siivilöity tomusokeri joukkoon. Sekoita. Lisää pari vadelmaa haarukalla muserrettuna joukkoon. Leikkaa leivospohja kahteen osaan. Kostuta leivoksen toinen pohja mehulla reilusti. Lisää kermaseosta 1 cm kerros. Pilko n. puolet marjoista ja hedelmistä kerman päälle. Nosta toinen kerros päälle ja kostuta se reilusti. Leikkaa levystä 12 leivosta pyöreällä formulla halkaisija 4 cm.

  • Kuorruta tähtityllalla kermaa keskelle 2 cm korkea ruusuke hedelmiä varten
  • Asettele loput hedelmät ja marjat leivosten päälle erilaisilla asetteluilla.
  • Jaa kermaseos kolmeen osaan ja värjää pastaväreillä keltaiseksi, punaiseksi ja siniseksi.
  • Laita kukin väri pursotinpussiin ja pussienkärkeen reikä.
  • Laita tähtitylla tyhjän pursottimen päähän ja kolme väripursotinta pussiin sisään.
  • Tee kolmiväripursotusta leivosten päälle hedelmien viereen ja väliin
  • Nosta joku hedelmä pääosaan, esim. ananas, mansikan puolikas tai limettisiivun puolikas.
  • Jäähdytä leivosten pinta ja laita hyytelösokerikiille hedelmien päälle.
  • Lisää lopuksi mintunlehtikoriste leivoksen päälle

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.