Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Hasselpähkinäiset vadelmahurmokset, Oona

MTV OY / Saku Tiainen
Julkaistu 21.09.2022 20:20

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden toisessa jaksossa kisaajat kertoivat itsestään leivoksien kautta.

Ainekset

  • Pohja
  • 200g huoneenlämpöistä voita
  • 2,5dl fariinisokeria
  • 3kpl kananmunaa
  • 2,5dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 100g mantelirouhetta
  • 1dl korppujauhoja
  • 1rkl kardemummaa
  • 1tl kanelia
  • 1,5tl ruokasoodaa
  • 0,5tl leivinjauhetta
  • Ripaus suolaa
  • 2 dl piimää

Kostutus

  • 0,75 dl vettä
  • 0,25 dl sokeria
  • 2 tl karvasmanteliöljyä/aromia

Vadelmahilloke

  • 200 g suomalaisia pakastevadelmia
  • 0,75 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl perunajauhoja

Hasselpähkinäcrumble

  • 50 g kokonaisia hasselpähkinöitä
  • 20 g voita
  • 0,25 dl fariinisokeria
  • 0,25 dl kaurahiutaleita
  • 0,25 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 0,20 dl rypsiöljyä

Vadelmamousse

  • 4 kpl liivatelehteä

Vettä liivatelehdille

  • 300 g suomalaisia pakastevadelmia
  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Hasselpähkinävoikreemi

  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g hasselpähkinäjauhetta

Koristelu

  • Kourallinen tuoreita vadelmia

Valmistusohje

POHJA: Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kaikki kuivat aineet. Lisää kuivat aineet vuorotellen piimän kanssa taikinaan, sekoittele nuolijalla. Laita leivinpaperi noin 24cm x 32cm vuokaan ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskiosassa 200asteessa noin 20-25minuuttia. Kumoa pohja vuoasta ja anna jäähtyä täysin.

KOSTUTUS: Kiehauta vesi ja sokeri pienessä kattilassa, kunnes sokeri täysin sulanut. Ota kattila liedeltä, lisää karvasmanteliöljy, kaada seos pieneen kulhoon ja anna jäähtyä.

VADELMAHILLOKE: Laita vadelmat, 0,5dl vettä ja sokerit pieneen kattilaan, anna kiehua noin 5minuuttia sekoitellen. Yhdistä 0,25dl vettä ja perunajauho, kaada hillokkeeseen jatkuvasti sekoitellen ja anna kiehahtaa. Anna hieman jäähtyä ja aja hilloke sileäksi sauvasekoittimella. Kaada hilloke pieneen kulhoon ja anna jäähtyä.

HASSELPÄHKINÄCRUMBLE: Rouhi hasselpähkinät. Sulata voi pienessä kattilassa, lisää kaikki loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä crumble leivinpaperoidulle uunipellille, ja paista uunin keskiosassa 200asteessa noin 8-10minuuttia. Anna jäähtyä.

VADELMAMOUSSE: Laita liivatelehdet kylmään veteen. Paseeraa vadelmat. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa paseeratut vadelmat, tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri, vatkaa tasaiseksi. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, sulata puristetut liivatelehdet veteen, anna liivateveden hieman jäähtyä ja lisää jatkuvasti vatkaten täytteeseen. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon.

LEIVOKSEN KASAAMINEN: Halkaise jäähtynyt pohja vaakatasossa halki. Kostuta pohjapala hyvin. Levitä vadelmahilloke pohjan päälle, sen jälkeen crumble, ja levitä sitten vielä vadelmamousse tasaiseksi kerrokseksi. Nosta pohjan kansipala varovaisesti päälle ja kostuta myös se. Nosta kylmään jähmettymään.

HASSELPÄHKINÄVOIKREEMI: Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi, tähän menee noin 7-10minuuttia. Lisää maustamaton tuorejuusto ja vatkaa vielä muutama minuutti. Lisää lopuksi hasselpähkinäjauhe ja vatkaa tasaiseksi. Laita voikreemi pursotinpussiin jossa tylla.

VIIMEISTELY: Tasoita leivoksen reunat, ja leikkaa leivos 12kpl tasakokoiseksi palaksi. Pursota hasselpähkinävoikreemi kauniiksi pursotuksiksi leivosten päälle. Koristele vielä tuoreilla vadelmilla. Nosta tarjoiluvadille.

VINKKI: Tasoita leivoksen reunat, kun leivos vielä yhtenä kappaleena, näin saat helpoiten tasaisia paloja.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Lapsuuden klassikko – Kimble! OonaKoko Suomi leipoo: Hunajainen puolukkapallo, OonaKoko Suomi leipoo: Mustikkavyöry, OonaKoko Suomi leipoo: Syyssadon herkkusieni-pororulla, KatiKoko Suomi leipoo: Kesäinen marja-marenki-manteliunelma
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti