Mainos

Koko Suomi leipoo: Hasselpähkinäiset vadelmahurmokset, Oona

koko_suomi_leipoo_s8_eps2_beautyshots_taidonnäyte_tehtävä_oona_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV OY / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden toisessa jaksossa kisaajat kertoivat itsestään leivoksien kautta.

Ainekset

  • Pohja
  • 200g huoneenlämpöistä voita
  • 2,5dl fariinisokeria
  • 3kpl kananmunaa
  • 2,5dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 100g mantelirouhetta
  • 1dl korppujauhoja
  • 1rkl kardemummaa
  • 1tl kanelia
  • 1,5tl ruokasoodaa
  • 0,5tl leivinjauhetta
  • Ripaus suolaa
  • 2 dl piimää

Kostutus

  • 0,75 dl vettä
  • 0,25 dl sokeria
  • 2 tl karvasmanteliöljyä/aromia

Vadelmahilloke

  • 200 g suomalaisia pakastevadelmia
  • 0,75 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl perunajauhoja

Hasselpähkinäcrumble

  • 50 g kokonaisia hasselpähkinöitä
  • 20 g voita
  • 0,25 dl fariinisokeria
  • 0,25 dl kaurahiutaleita
  • 0,25 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 0,20 dl rypsiöljyä

Vadelmamousse

  • 4 kpl liivatelehteä

Vettä liivatelehdille

  • 300 g suomalaisia pakastevadelmia
  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Hasselpähkinävoikreemi

  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g hasselpähkinäjauhetta

Koristelu

  • Kourallinen tuoreita vadelmia

Valmistusohje

POHJA: Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kaikki kuivat aineet. Lisää kuivat aineet vuorotellen piimän kanssa taikinaan, sekoittele nuolijalla. Laita leivinpaperi noin 24cm x 32cm vuokaan ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskiosassa 200asteessa noin 20-25minuuttia. Kumoa pohja vuoasta ja anna jäähtyä täysin.

KOSTUTUS: Kiehauta vesi ja sokeri pienessä kattilassa, kunnes sokeri täysin sulanut. Ota kattila liedeltä, lisää karvasmanteliöljy, kaada seos pieneen kulhoon ja anna jäähtyä.

VADELMAHILLOKE: Laita vadelmat, 0,5dl vettä ja sokerit pieneen kattilaan, anna kiehua noin 5minuuttia sekoitellen. Yhdistä 0,25dl vettä ja perunajauho, kaada hillokkeeseen jatkuvasti sekoitellen ja anna kiehahtaa. Anna hieman jäähtyä ja aja hilloke sileäksi sauvasekoittimella. Kaada hilloke pieneen kulhoon ja anna jäähtyä.

HASSELPÄHKINÄCRUMBLE: Rouhi hasselpähkinät. Sulata voi pienessä kattilassa, lisää kaikki loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä crumble leivinpaperoidulle uunipellille, ja paista uunin keskiosassa 200asteessa noin 8-10minuuttia. Anna jäähtyä.

VADELMAMOUSSE: Laita liivatelehdet kylmään veteen. Paseeraa vadelmat. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa paseeratut vadelmat, tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri, vatkaa tasaiseksi. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, sulata puristetut liivatelehdet veteen, anna liivateveden hieman jäähtyä ja lisää jatkuvasti vatkaten täytteeseen. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon.

LEIVOKSEN KASAAMINEN: Halkaise jäähtynyt pohja vaakatasossa halki. Kostuta pohjapala hyvin. Levitä vadelmahilloke pohjan päälle, sen jälkeen crumble, ja levitä sitten vielä vadelmamousse tasaiseksi kerrokseksi. Nosta pohjan kansipala varovaisesti päälle ja kostuta myös se. Nosta kylmään jähmettymään.

HASSELPÄHKINÄVOIKREEMI: Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi, tähän menee noin 7-10minuuttia. Lisää maustamaton tuorejuusto ja vatkaa vielä muutama minuutti. Lisää lopuksi hasselpähkinäjauhe ja vatkaa tasaiseksi. Laita voikreemi pursotinpussiin jossa tylla.

VIIMEISTELY: Tasoita leivoksen reunat, ja leikkaa leivos 12kpl tasakokoiseksi palaksi. Pursota hasselpähkinävoikreemi kauniiksi pursotuksiksi leivosten päälle. Koristele vielä tuoreilla vadelmilla. Nosta tarjoiluvadille.

VINKKI: Tasoita leivoksen reunat, kun leivos vielä yhtenä kappaleena, näin saat helpoiten tasaisia paloja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja