Koko Suomi leipoo: Happy Hobby – onnellinen harrastus -kuppikaku, Jani

koko_suomi_leipoo_s09_eps2_beautyshots_taidonna25C225A8yte_jani_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden toisessa jaksossa leivottiin emojileivoksia.

Pohja

  • 150 g pehmeää voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 kpl kananmunaa
  • 4,5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl kevyt maitoa
  • 0,5 dl mantelirouhetta
  • 10 g tuoretta korianteria

Tuorejuustotäyte

  • 1 dl maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 kpl kananmuna
  • 0,2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

  • 100 g pehmeä voita
  • 100 g n. 1,5 dl tomusokeria
  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 kpl keltuaista

Koristeet

  • Sokerimassa, valkoinen
  • Pastavärit; vihreä, keltainen, punainen, musta

Valmistusohje

KUPPIKAKKU: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten. Pilko korianteri pieneksi ja sekoita jauhoihin. Sekoita kuivat aineet keskenään Lisää voi-sokerivaahdon joukkoon, älä vatkaa vaan sekoita. Lisää lopuksi kylmä maito. Laita taikina pursotinpussiin ja jaa taikina kahteentoista (12) kuppikakku- tai muffinssivuokaan. Pursota taikina vuoan reunoille, jotta tilaa jää tuorejuustotäytteelle keskelle. 

TÄYTE: Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja laita pursotinpussiin. Pursota täytettä taikinan keskelle. Paista kuppikakkuja 175 asteisessa uunnissa n. 14 min.

KUORRUTUS: Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaamalla koko ajan. Lisää tuorejuusto joukkoon, mutta älä vatkaa enää  voimakkaasti vaan sekoita tuorejuusto massan joukkoon. Lisää tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. 

KORISTELU: Värjää sokerimassat emojiin tekoa varten etukäteen, keltainen, punainen, musta ja vihreä. Tee valmiiksi emojiit sokerimassasta. Pursota kuorrutetta kauniisti, kiertämällä jäähdytettyä kuppikakkua. Koristele lopuksi kakut tekemilläsi emoji-koristella.

Parhaat ruokaohjelmat