Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Happy Hobby – onnellinen harrastus -kuppikaku, Jani

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 27.11.2023 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden toisessa jaksossa leivottiin emojileivoksia.

Pohja

  • 150 g pehmeää voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 kpl kananmunaa
  • 4,5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl kevyt maitoa
  • 0,5 dl mantelirouhetta
  • 10 g tuoretta korianteria

Tuorejuustotäyte

  • 1 dl maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 kpl kananmuna
  • 0,2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

  • 100 g pehmeä voita
  • 100 g n. 1,5 dl tomusokeria
  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 kpl keltuaista

Koristeet

  • Sokerimassa, valkoinen
  • Pastavärit; vihreä, keltainen, punainen, musta

Valmistusohje

KUPPIKAKKU: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten. Pilko korianteri pieneksi ja sekoita jauhoihin. Sekoita kuivat aineet keskenään Lisää voi-sokerivaahdon joukkoon, älä vatkaa vaan sekoita. Lisää lopuksi kylmä maito. Laita taikina pursotinpussiin ja jaa taikina kahteentoista (12) kuppikakku- tai muffinssivuokaan. Pursota taikina vuoan reunoille, jotta tilaa jää tuorejuustotäytteelle keskelle. 

TÄYTE: Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja laita pursotinpussiin. Pursota täytettä taikinan keskelle. Paista kuppikakkuja 175 asteisessa uunnissa n. 14 min.

KUORRUTUS: Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaamalla koko ajan. Lisää tuorejuusto joukkoon, mutta älä vatkaa enää  voimakkaasti vaan sekoita tuorejuusto massan joukkoon. Lisää tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. 

KORISTELU: Värjää sokerimassat emojiin tekoa varten etukäteen, keltainen, punainen, musta ja vihreä. Tee valmiiksi emojiit sokerimassasta. Pursota kuorrutetta kauniisti, kiertämällä jäähdytettyä kuppikakkua. Koristele lopuksi kakut tekemilläsi emoji-koristella.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Ullan Kukkahattutäti kevätjuhlissa – ruusuinen mansikkakakkuKoko Suomi leipoo: Annin La vie en rose – yllätyskakkuKoko Suomi leipoo: Oton Kuningatarkukko Koko Suomi leipoo: Valkosuklaa-mansikkakakkuKoko Suomi leipoo: Överi vadelma-pistaasikakkuKoko Suomi leipoo: Suklainen cappuccinosuukko
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti