Koko Suomi leipoo: Guardian Angel
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa sitkoisa pizzapohja. Teknisessä tehtävässä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.
Pohja
- 2 ½ dl Vesi
- 25 g Hiiva
- ¾ tl Suola
- n. 3 dl Vehnäjauho
- 2 dl Durum vehnäjauho
- 2 rkl Oliiviöljy
Täyte
- 2 tlk Kuorittu tomaatti
- 20 g Suola
- 20 g Oliiviöljy
- 2 kpl Valkosipulin kynsi
- 5 kpl Jalopenoa
- 2 kpl Kanan rintafile
- 2 kpl Punasipuli
- 1 kpl Tuore ananas
- 4 tl Paprikajauhe
- 2 tl Cayennepippuri
- Karkea merisuolamylly
Päälle
- 1 puntti Basilika
- 1 puntti Oregano
- 1 puntti Rucolaa
- Mustapippuri
- 3 rkl Oliiviöljy (ekstra virgin)
- 100 g Mozzarella (tuore)
- + 1 fiilis valkosipuli
Valmistusohje
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen
Lisää muut aineet ja vaivaa taikinaksi
Kohota lämpöisessä 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen
Keitä tomaatit
Lisää öljy ja mausteet
Ajaa sauvasekoittimella sileäksi
Täytteeksi kanaa, jalopenoa, ananasta, punasipulia
Koristele mozzarellalla, rucolalla ja lorauksella oliiviöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko