Koko Suomi leipoo: Guardian Angel

Koko Suomi leipoo: Guardian Angel

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa sitkoisa pizzapohja. Teknisessä tehtävässä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.

Pohja

  • 2 ½ dl Vesi
  • 25 g Hiiva
  • ¾ tl Suola
  • n. 3 dl Vehnäjauho
  • 2 dl Durum vehnäjauho
  • 2 rkl Oliiviöljy

Täyte

  • 2 tlk Kuorittu tomaatti
  • 20 g Suola
  • 20 g Oliiviöljy
  • 2 kpl Valkosipulin kynsi
  • 5 kpl Jalopenoa
  • 2 kpl Kanan rintafile
  • 2 kpl Punasipuli
  • 1 kpl Tuore ananas
  • 4 tl Paprikajauhe
  • 2 tl Cayennepippuri
  • Karkea merisuolamylly

Päälle

  • 1 puntti Basilika
  • 1 puntti Oregano
  • 1 puntti Rucolaa
  • Mustapippuri
  • 3 rkl Oliiviöljy (ekstra virgin)
  • 100 g Mozzarella (tuore)
  • + 1 fiilis valkosipuli

Valmistusohje

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen

Lisää muut aineet ja vaivaa taikinaksi

Kohota lämpöisessä 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen

Keitä tomaatit

Lisää öljy ja mausteet

Ajaa sauvasekoittimella sileäksi

Täytteeksi kanaa, jalopenoa, ananasta, punasipulia

Koristele mozzarellalla, rucolalla ja lorauksella oliiviöljyä.


 


  



Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja