Koko Suomi leipoo: Focaccia-taulu
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden yhdeksännessä jaksossa tehtiin focaccia-taulu.
- Kokonaisvalmistusaika: 2h
- Annosmäärä: 1
Focaccia
- 420 ml vettä, kädenlämpöinen
- 12 g kuivahiivaa
- 1 tl sokeria
- n. 500 g (n.8 dl) erikoisvehnäjauhoja
- 12 g (n. 2 tl) suolaa
- 30 ml oliiviöljyä
Voiteluun
- Oliiviöljyä
Koristeet (käytettävissä on mm.)
- Paprika
- Erilaiset sipulit
- Tomaatti
- Retiisi
- Kesäkurpitsa
- Munakoiso
- Lehtikaali
- Oliivi
- Parsa
- Tuoreita yrttejä
(Viimeistely)
- Oliiviöljy
- Merisuola
Valmistusohje
FOCACCIA: Sekoita kulhossa vesi, sokeri kuivahiiva ja 200 g vehnäjauhoja. Peitä kulho muovilla tai kelmulla ja jätä lämpimään paikkaan vähintään 15 minuutiksi. Sekoita joukkoon loput vehnäjauhot ja vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi suola ja öljy ja vaivaa taikina niin, että se on hyväsitkoinen ja löysähkö. Laita taikina oliiviöljyllä voideltuun kulhoon, peitä muovilla ja kohota. Voitele uunivuoka (30 x 40 cm) oliiviöljyllä tai voit laittaa vuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperin, jonka voitelet oliiviöljyllä. Levitä taikina varovasti vuokaan. Anna kohota muovin alla peitettynä.
KORISTELU JA PAISTAMINEN: Painele taikinaan sormilla kuoppia. Halutessasi voit laittaa focaccian pinnalle suolaa myllystä. Voitele pinta oliiviöljyllä. Tee takapöydällä olevista kasviksista näyttävä taulu focaccian päälle. Esivalmistele kasviksia tarvittaessa. Voitele leivän pinta tarvittaessa oliiviöljyllä. Laita uunin pohjalle vesikuppi tai suihkuta uuniin vettä paiston alussa. Paista focacciaa 225 – 250 asteisessa uunissa 20 – 25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka