Koko Suomi leipoo: Fantasia rakkaudelle

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_1_TAIDONNÄYTETEHTÄVÄ_RAKKAUSLEIVONTAA_MARKKU

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.

Pohja

  • kananmuna 4 kpl
  • sokeri 2 dl
  • vaniljasokeri ½ tl
  • leivinjauhe 1 ½ tl
  • Sunnuntai erikoisvehnäjauho 1 dl
  • perunajauho 1 dl

Sitruunakiisseli

  • vesi 1 dl
  • sokeri 1 ¼ dl
  • Sunnuntai erikoisvehnäjauho 2 rkl
  • voi 50 g
  • sitruunan mehu 1 iso sitruuna
  • sitruunan kuori 1 iso raastettuna
  • kananmunan keltuainen 2 kpl

Hyytelö

  • omenatuoremehu 3 dl
  • vihreä grenadiinisiirappi 1 dl
  • liivatelehti 4 ½ kpl

Koristelu

  • päärynän puolikkaita säilötty sokeriliemessä 1 purkki (n. 400 g)
  • nektariini, tuore ja kypsä 1 kpl
  • vesimeloni, kivetön n. 1 kg (puolikas tai lohko)
  • tumma leivontasuklaa 50 g
  • valkoinen leivontasuklaa 50 g
  • marsipaani 100 g
  • pastaväri punainen
  • kultajauhe
  • hyytelösokeria 50 g
  • vettä 1 dl

Valmistusohje

POHJA:  Vaahdota munat ja sokeri.  Sekoita kuivat aineet ja lisää siivilän läpi käännellen vaahtoon.  Kaada taikina uunipellille leivinpaperille. Tasoittele. Paista kypsäksi 225 asteen lämmössä n. 10 minuuttia. Ota levy uunista ja anna hetken jäähtyä. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Leikkaa paperista Aaltomaljan sisäpohjan muotoinen kaava. Leikkaa paistetusta pohjalevystä kaavan muotoinen pala kakun pohjaksi. Aseta muotoiltu kakkupohja tiiviisti Aaltomaljan pohjalle. Vie jäähtymään.

SITRUUNAKIISSELI: Sekoita kaikki ainekset kattilassa tasaiseksi velliksi. Kuumenna kiisseli samalla sekoittaen koko ajan, kunnes kiisseli sakenee. Ei saa kiehua. Jäähdytä kiisseli. Levitä Aaltomaljaan kakkupohjan päälle jäähtynyt sitruunakiisseli tasaisesti reunoille saakka. Vie jääkaappiin.

HYYTELÖ: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kylmä omenatuoremehu ja grenadiinisiirappi keskenään. Purista liivatteista vesi ja sulata ne miedolla lämmöllä kattilassa puolessa desilitrassa mehua. Sekoita liivate mehuun tasaiseksi seokseksi. Jäähdytä seos siten, että se on munan valkuaisen paksuista, mutta vielä juoksevaa seosta. Kaada hyytelö jäähtyneen sitruunakiisselin päälle koko alueelle. Vie jäähtymään.

KORISTELU: Leikkaa päärynän lohkoja 2 kpl viuhkaksi ja jätä 2 puolikasta sellaisenaan. Kuivaa päärynöitä päältä. Leikkaa vesimelonista 1 cm vahvuinen siivu ja tee sydänformulla 2 sydäntä. Tee vesimelonista palloraudalla 7 palloa. Halkaise nektariini ja jätä kivi toiseen puolikkaaseen. Värjää pastavärillä kivetöntä puolta punaiseksi. Kokoa hedelmät folion päälle pääasetelmaksi siten, että sydämet ovat pääosassa ja muut hedelmät sen ympärillä. Jätä loput hedelmät myös folion päälle. Laita tumma suklaa palasina pursotinpussiin ja laita pussi lämpimään veteen sulamaan. Toista sama valkoisen suklaan kanssa. Tee molemmista suklaista acantuslehtikoristeet lusikalla ja 7 pientä koristetta spitsaamalla folion päälle. Vie hedelmäkoristeet ja suklaakoristeet pakastimeen. Muotoile marsipaanista 1 iso ruusu ja 3 pientä ruusua värjäten samalla pastavärillä eriasteisiksi punaisiksi.

Tee hyytelökiille sekoittamalla hyytelösokeri kuumaan veteen. Ota koristeet pakastimesta ja laita kiille hedelmäasetelmaan siveltimellä ja muihin hedelmäosiin. Kultaa päärynän puolikas. Asettele koristeet kakun päälle. Asettele suklaakoristeet ja spitsaukset melonipallojen päälle ja viimeistele kullalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!