Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Emman trooppinen hiekkahentunen

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 10.01.2022 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan ensimmäisessä jaksossa taidonnäytteessä kisaajat pääsevät leipomaan suosikkinsa perinneleivonnaisista.

Hiekkahentunen

  • 200 g huoneenlämpöistä voita (josta 150 g taikinaan ja 50 g vuokien voiteluun)
  • 2/3 dl sokeria
  • 1 luomumunan keltuainen (huoneenlämpöinen)
  • 4 dl vehnäjauhoja (joista 3 dl taikinaan ja 1 dl muotoiluun)

Vuokien jauhottaminen

  • 2 dl paahdettua mantelijauhetta

Valkosuklaa-passionhedelmäganache

  • 200 g valkosuklaata
  • 100 g passionhedelmäsosetta

Passionhedelmäcurdy

  • 80 g passionhedelmäsosetta
  • 50 g sokeria
  • 2 luomukananmunan keltuaista, huoneenlämpöinen
  • 65 g voita, suolaton (huoneenlämpöinen)

Koristeluun

  • 4 passionhedelmää
  • 2 arkkia syötävää lehtikultaa
  • 24 pientä mintunlehteä
  • 12 tuoretta vadelmaa

Valmistusohje

HIEKKAHENTUNEN: Laita uuni 175 asteeseen. Aloita paahtamalla mantelijauhetta kuivalla pannulla, keskilämmöllä.  Varo polttamasta jauhetta. Voitele vuoat pienellä leivontasudilla, jotta saat voita vuoan jokaiseen koloon. Käytä runsaasti voita voiteluun. Mantelijauhota vuoat leivinpaperin päällä.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Vatkaa noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon keltuainen ja vatkaa tasaiseksi, noin 2 minuuttia. Mittaa 3 dl vehnäjauhoja kulhoon. Paina jauhot tiiviisti mittaan mittausvaiheessa. Lisää jauhot voi-sokeri-muna-seokseen muutamassa erässä. Sekoita tasaiseksi.

Painele 16 g taikina hyvin voideltuihin ja mantelijauhotettuihin pieniin leivosvuokiin. Nosta vuoat jääkaappiin noin 10 minuutin ajaksi kylmenemään (viilennyksen voi ajanpuutteessa jättää tekemättä). Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 9-11 minuuttia uunin tehosta riippuen. Hentusten pitäisi olla kypsiä, mutta vaaleita väriltään. Ota uunista ja kumoa heti varovasti jäähdytysritilälle jäähtymään ylösalaisin. Jäähdytä kunnolla. Irrottele hiekkahentuset vuoista, kun ne ovat täysin jäähtyneet. Koputtele vuokia kevyesti lusikalla. Anna tarvittaessa jäähtyä vielä ennen täyttöä. Käsittele varovasti, hiekkahentuset ovat todella hauraita.

VALKOSUKLAA-PASSIONHEDELMAGANACHE: Rouhi valkosuklaa veitsellä pienehköksi muruksi. Lisää suklaa ja passionhedelmäsose vesihaudekattilaan. Kuumenna sen aikaa, että suklaa juuri sulaa. Sekoita tasaiseksi. Laita vesihauteeseen jäähtymään. Kun ganache on jäähtynyt, laita pursotuspussiin odottamaan hiekkahentusten täyttöä. Huomaa, että ganache ei saa olla liian jäykkää, koska muuten se ei pursotu hyvin.

PASSIONHEDELMÄCURDY: Pilko voi sokeripalan kokoisiksi paloiksi. Lisää kaikki aineet vesihaudekattilaan. Keitä keskilämmöllä jatkuvasti vatkaten, ettei munat mene kokkeliksi. Kun seos alkaa saostua, laske lämpöä saadaksesi haluamasi koostumuksen. Kun seos on saavuttanut haluamasi koostumuksen, kaada curdy laakeaan astiaan ja laita jäähtymään jäähdytyskaappiin / kylmään vesihauteeseen. 

KOKOAMINEN: Pursota hiekkahentusten pohjalle ganache. Täytä hentunen 2/3 asti korkeudestaan. Laita hetkeksi jääkaappiin viilenemään. Ota hiekkahentuset kaapista ja lisää päälle curdyä niin, että hentusen pesään mahtuu curdyn päälle 1-2 tl tuoretta passionhedelmän lihaa. Lisää tuore passionhedelmäliha. Asettele tuoreet vadelmat ja mintunlehdet hiekkahentusen päälle. Viimeistele lehtikullalla.  Nosta tarjolle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Unia kukkaniityistä, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Emojis go tropiikki, HannaKoko Suomi leipoo: Mangoiset emojileivokset, JariKoko Suomi leipoo: Ullan Hempeän Elisabethin kukkaismacaronKoko Suomi leipoo: Emman Cortonan basilika-kakkuKoko Suomi leipoo: Täyteläinen suklaakakku suolaisella karamellilla ja paahdetuilla pekaanipähkinöillä
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti